Plin u Yuga 45

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Moonart
    CBC Član
    • 21.01.2006
    • 36
    • Bar

Pogledaj Dorin post

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Nikada neces u potpunosti resiti taj problem jer ako odvrnes previse sto je za uzbrdo (brz odziv na davanje gasa) jako dobro, trosice ti previse u normalnim uslovima a moze cak i da se gusi motor od previse gasa. Primitivne instalacije sa fiksnim slavinama su prilican kompromis potrosnje i brzine odziva motora. Izmedju ostalog zato i kazu majstori da se odvrne malo vise, sto upravo znaci MALO vise a to je MAX POLA KRUGA. Ja se slazem sa tim ali neko oce i malu potrosnju a da ide lepo u svim rezimima. E, pa ne moze to za 220 eura i sa tako slabim motorom.
      Moj ti je savet da sebi u glavi postavis granicu koliko ti nije mnogo da ti trosi. Onda otvaras slavinu do te granice i to je to. Za taj auto je negde gornja granica oko 13 litara (u gradu). Sve preko toga ne vredi pa i da otvoris skroz slavinu jer nece ici bolje a da se to primeti.
      Ja se malo salim a ti odvoji zito od kukolja. Licno mislim da ti je gas podesen otprilike dobro. Jesi li vozio neki drugi auto na gas? Probaj ako imas prilike pa ces videti da je to malo drugacije nego na benzin.

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

...ok,kontam sta mislis.
        Vozio sam i druga kola na gas,a najslabiji je bio Yugo 55,koji je po meni i onako uzasno lenj...
        ...gledaj,meni nije bitno da li ce da trosi 11-12 ili 13L sve dok ja mogu da smanjim razliku gas-benzin na min...
        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Originally posted by Moonart
          http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=9810

Pogledaj Dorin post
          Gledao sam i ranije,ali ja nemam obrtomer na Yugu...
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Uh. Vidis sta znaci kad se "zaborave" neke stvari. Snadji se nekako kod nekoga ko ima onaj univerzalni auto tester koji obicno sadrzi i funkciju obrtometra. Ja mislim da bi to trebalo da ima svaki majstor. A i onako nije bitno idi ko covek kod IvanaT i neka ti zavrse poso za par minuta i to ti je to. Ne zeki se dzabe. Ipak, bar si saznao kako se to radi i zasto ovako a ne onako. Ima logike sto ti kazes da se to uradi i "na sluh" ali se bolje mani toga ako vec ne moras. Inace. Veoma ti je pametno da ne zalis onaj litar-dva gasa vise

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

...ok,ajd' sada posto sam relativno nov na ovom forumu da ne bih kopao gde sam bese video,reci mi gde mogu da banem Ivanu...?
              ...a 2L gasa=74din....sta jos reci...
              - Lousie Smith

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Evo ti link Ivanove firme: www.lovatogas.co.yu
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

...e moze i to,hvala...
                  - Lousie Smith

Comment

Koga u Nisu mozete preporuciti za ugradnju plina u Z101?

Comment

• Aki
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2006
                      • 1133
                      • Beograd
                      • Yugo 1603, Yugo 1301

...samo da javim da sam "ubo" savrsenu smesu,posto auto vuce kao i na benzin,mozda maaaaalo slabije,tako da mogu da kazem da imam istancan sluh...
                      Imam jos jedno pitanje,da li stelovanjem ler gasa na karburatoru stelujem i ler gas kada auto radi na plin ili ne?
                      - Lousie Smith

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Ti definitivno ne citas forum !!! cccc
                        Ne diraj sraf za ler na karburatoru osim ako ga podesavas na benzin.
                        Ler za gas se podesava na isparivacu/reduktoru.
                        Pisana je procedura vise puta na forumu.
                        Citaj.

Comment

• Aki
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2006
                          • 1133
                          • Beograd
                          • Yugo 1603, Yugo 1301

...ma pretpostavio sam,ali cale me ubedjuje da nisam u pravu,pa sam morao da otkolin nedoumice...
                          - Lousie Smith

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

Ako ti je ler gas na GASu mnogo mali (trese se auto ,gasi itd...),a pojacao si ga maximalno na srafu za ler gas koji se nalazi na gasnom isparivacu...onda ti je jedino preostaje da ga malo pojacas tako sto ces da pojacas ler gas na na karburatoru...jer tebi je bitno da ti lepo radi na GASU i da ima mali i stabilan ler gas...a to sto ce na benzinu biti malo veci ..nije ni bitno...vozices ga uglavnom na gas pa i nema veze..ali to sa ler gasom na karburatoru samo ako mora...inace nediraj.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Aki
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2006
                              • 1133
                              • Beograd
                              • Yugo 1603, Yugo 1301

...znas kako,nije strasno,to se cale buni,jer dok se ne zagreje nekih 2-3min. hoce da se ugasi kada stanes na semaforu,recimo...a posle radi normalno...ne znam zimi kako ce biti,ali tada cu ga svejedno paliti na benzin...
                              Sada ga palim na plin...
                              - Lousie Smith

Comment

Working...
                              X