Problemi sa usisnikom vazduha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problemi sa usisnikom vazduha

Interesnatna stvar a mozda neko zna zasto i kako:

Usisnik vazduha- dakle vazduh tu ulazi i dospeva u kuciste filtera za vazduh - kad ga postavim auto mnogo bolje radi, bolje ubrzava i zivahniji je. Medjutim, pri naglom usporavanju motor se gasi (kada je kvacilo pritisnuto). Kada auto stane - ler je normalan (ako uspem da odrzim rad motora pri kocenju blagim dodavanjem gasa i stiskanjem kocnice u isto vreme). Ako skinem usisnik i ostavim otvor na kucistu filtera otvoren, motor je tromiji ali se ne gasi pri naglom kocenju s pritisnutim kvacilom.
    Postoji li resenje a da ostane usisnik.
    Neki majstori kazu da tako mora kod nekih automobila, na primer kod Fordova i Fiata( Bravo/Brava)
    Naravno sve se ovo desava kada auto radi samo na gas a ne na benzin.

Motor EFI 1.6 16V - Gas Lovato bez emulatora
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Isti problem sam imao i ja a i odgovoreno je vise puta na ovo pitanje.Skrenes usis vazduha da ne ulazi vazduh direktno od napred(kazu da je najbolje da ga usmeris u nazad) i resen problem.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

OK to je jedno resenje, ali tada mi auto ne ide isto kao i kad je usisnik onako kako ga je fabrika postavila. Da li postoje resenje da ga ostavim fabricki a da nemam navedenih problema?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nepostoji rešenjue da ostane sve fabrički a da se auto ne gasi. To jest postoji, sekvent.
        Drugo za tebe prhvatljivi je rešenje je da se skine to crevo i podesi plin prema tim uslovima, neće biti tromiji.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

OK i to je bilo jedno vreme. Medjutim kad se ukljuci ventilator (auto stoji) motor malo slabije radi. Valjda onaj topao vazduh ulazi u kuciste ili jednostavno je u pitanju veca kolicina vazduha. Mislis li da treba to da zanemarim i ostavim bez creva (usisnika)?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

I ventilator je isto što i kad ide auto a stisnuto je kvačil, to jest na leru je.
            Stavi neko crevo kako je rekao Nikola koje preusmerava vazduh sa druge strane i biće Ok. To je preporuka fabrike.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Problem resen

Eto cisto za sve koji imaju slicne probleme trebalo bi da znaju da je kod mene uzrocnik bio katalizor. Bio je zapusen i kada sam to resio svi problemi su nestali. Od tada i posle 1000 km predjenih ugasio se dva puta i to nevezano za kocenje ili bilo sta drugo.

Hvala svima!

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Samo dva puta?
                Zar jos uvek ne znas da vozis pa ti se gasi motor
                Salim se bre. NE SME da se gasi NIKADA.

Comment

Vidi, slazem se stobom, ali od situacije da nisam mogao da vozim dosao sam u situaciju da se dva puta i to u gradskoj voznji ugasio za predjenih hiljadu i kusur kilometara. I to cu da sredim ali nije hitno!

Comment

• madwap
                    CBC Veteran
                    • 02.09.2006
                    • 177
                    • Beograd

Originally posted by Spok
                    Medjutim kad se ukljuci ventilator (auto stoji) motor malo slabije radi.
                    To je normalna pojava. To se i meni desava. Ventilator vuce dosta struje ( pretpostavljam ) i onda sila na kaisu altenatora postane veca ( jer da bi altenator proizvodio vise struje, on pravi veci otpor na kaisu koji ga vrti i prosto motoru padne broj obrtaja ).

To je jos izrazenije, kada upalis duga svetla, grejace zadnjih stakala, ventilator... u isto vreme...
                    Renault Twingo, 1.2
                    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

Working...
                    X