Opel Corsa (plin) i MIL lampica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad79
    CBC Član
    • 03.05.2006
    • 46
    • C:\Srbija\Beograd\Rusanj

Opel Corsa (plin) i MIL lampica

pozdrav svima.
    Opel Corsa 1.4 (x14sz) single point injection + lovato plin.
    povremeno mi se pali check engine (ili ti MIL lampica) kad vozim na plinu..na benzinu nikad ne. Najcesce se pali prilikom konstantne brzine na otvorenom putu. VISA kaze "fuel trim (1)" a OpelTech kaze P0170 (podesavanje goriva FT - grupa 1 lose radi)..
    probao sam i da malo dam bogatiju smesu ali opet isto...auto isto isto ide samo je malo tisi u radu.
    da li bi moglo da se ugradi neki emulator dizne ili cega vec ?
    i posto mi je ovo podesavao komsija mehanicar koji bas nezna mnogo oko plina... jel ima neko da preporuci nekog pouzdanog majstora na cukarici ili rakovici ko bi to mogo lepo da usteluje i da ugradi potrebni emulator?
    i da prespoji malo dovod vode do ispravica jer mi ledi isparivac kada stavim da duva hladno u kabini
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Bez lambda kontrole se teško podesi da ne upali lampicu. Obično se stavi rele koji gasi lampicu dok je na plinu i ako je potrebno i rele koji resetuje računar kad je auto ugašen.
    Cev za vodu treba staviti pre slavine za toplo hladno pa će stalno raditi kako treba.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Kad sredis to sa grejanjem isparivaca i odzracis sistem kako treba pa ako ti se jos uvek pali MIL.
      1. Zapamti (zapisi, obelezi nekako) u kom ti se polozaju nalazi slavina za gas sada.
      Znas li kolika ti je SADA potrosnja gasa? Zapamti i to (zapisi).
      2. Odvrci za po 1/8 kruga slavinu dok ne vidis da ti se vise ne pali MIL pri toj krstarecoj brzini kojom obicno vozis. Ako ti se zuri stani na parking i odvrni za pola kruga i mozda ce nestati lampice odmah, ako ne, jos za pola kruga pa posle smanjuj i trazi "balans" ako reaguje.
      Gledaj da opterecenje auta bude slicno kao i da nema vetra u lice itd. To ne mora da se radi za jedan dan nego polako u nekoliko navrata.
      Kad problem nestane (ako nestane) proveri potrosnju gasa.

Citaj SVE POSTOVE pre nego sto pitas nesto o cemu je vec pisano a zadnji put pre samo 2 dana.

U opticaju su i druga (fina) podesavanja da bi se motor sto vise prilagodio gasu kao osnovnom gorivu kao i moguci problemi kroz duzi rok eksploaracije. Ovo zadnje posebno ako znas sam da se snadjes ili ako ti je tehnika "u krvi". Ako nije, iskljuci MIL lampicu iz glave i znaj da nije nista strasno. MIL se pali iskljucivo kad nije nesto u redu sa ubrizgavanjem goriva sto tebe kao potrosaca gasa ne zanima previse ako verujes da ti je majstor za gas podesio sve kako treba. Ja sumnjam da je malo vise zavrnuo. Dora kaze ( u sta ja nacelno verujem) da se ne moze podesiti a ja sam to radio na Suzuki Swift (sa istim takvim ubrizgavanjem benzina) uspesno. Ne znam za tvoj auto, a ne kosta te nista da probas u krajnjem slucaju. Ako nece, ili se poveca enormno potrosnja ti vrati kako je bilo odn. kako ti je sada.
      To je mali motor i svaki gubitak snage ili zivahnosti se jos vise primeti u voznji ali se primete i dobici pa je stoga jako vazno da sve radi kao satic a ako ne onda je bolje voziti se na benzin.
      Meni izgleda veci problem to sa zamrzavanjem isparivaca. Meni je to resio Dora za 15 minuta a dosao sam cak iz Belgije pa ti sad vidi kako je to dobar majstor. Ne verujes? Imam i svedoke.
      BTW. Ne znam zasto clanovi ovog foruma jos uvek ne pisu odakle su. Ovo NIJE (fala ti boze) chat mreza pa se svi kriju pod ko zna koliko nick-ova. Nije kasno. Edituje se to lako.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by dranix
        . Dora kaze ( u sta ja nacelno verujem) da se ne moze podesiti a ja sam to radio na Suzuki Swift (sa istim takvim ubrizgavanjem benzina) uspesno. Ne znam za tvoj auto, a ne kosta te nista da probas u krajnjem slucaju. Ako nece, ili se poveca enormno potrosnja ti vrati kako je bilo odn. kako ti je sada.

BTW. Ne znam zasto clanovi ovog foruma jos uvek ne pisu odakle su. Ovo NIJE (fala ti boze) chat mreza pa se svi kriju pod ko zna koliko nick-ova. Nije kasno. Edituje se to lako.
        Rekao sam da je teško podešavanje koje zahteva mnogo iskustva i vremena i opet neće biti skroz dobro u svim opsezima vožnje. No ako se dobro podesi greška je mala i ne utiče znatno na rad motora i potrošnju. Zato lambda kontrola to radi u svim opsezima obrtaja ili opterećenja.

Što se tiče BTW-a ja sam par puta naglasio ali ne vredi. Pa kad se traži pomoć oko servisa a ne navede se lokacija ne reagujem a počeću uopšte da ne reagujem na takve postove.
        Kao u onoj temi "jel zna neko Fosrd servis" Ima u Detroitu sigurno....
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
        X