Ugradnja plina Alfa 33

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Ugradnja plina Alfa 33

Posto uskoro planiram da ugradim plin u auto interesuje me na sta bi trebalo da skrenem paznju majstoru s obzirom da je u pitanju boxer motor 1.5ccm sa 2 karburatora, a majstori ovde(Nis) ne deluju bas kao da znaju sta treba da rade! generalno izbegavaju da ga rade, a oni koji prihvate cepnu neku ogromnu cenu. e sad pitanja su sledeca:

da li je cena od 270e realna (u pitanju je lovato uredjaj) i 18meseci garancije?
    da li je bolje da se ugrade neke plocice ili da se buse karburatori ili nesto trece?
    da li je bolje da se ugradi posebno stelovanje za svaki cilindar ili neka racva pomocu koje se vrse podesavanja za sve cilindre?

Posto sam totalno laik u vezi sa ovim, sve ovo sto sam nabrojao cuo sam od raznih majstora kod kojih sam bio i svi oni nude ta neka razlicita resenja tako da ne zamerite zbog neznanja ili nepravilnih naziva

napominjem da auto na benzinu dosta secka i radi neravnomerno na leru pa bih voleo da to resim ugradnjom plina (ako je moguce)
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • npetar
    CBC Član
    • 21.08.2006
    • 98
    • Beograd

Evo ja cu laicki da ti odgovorim pre nego se jave majstori...
    Najpre sredi to sto ti pravi problem a potom ugradi tng. Problemi koje navodis su ti samo prepreka i generalno, da bi ugradio tng, motor (paljenje, kablovi, svecice...) mora da bude potpuno ispravan. U protivnom, imaces jos vece probleme.
    Poz!
    Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• spanjeli
      CBC Senator XXL
      • 17.09.2005
      • 532
      • Nis

sve na autu je promenjeno,od bombine,svecica,kablova,razvodne ruke,kape... ali problem sa seckanjem se nije resio tako da pretpostavljam da ce se ugradnjom plina resiti(iskreno se nadam )
      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• npetar
        CBC Član
        • 21.08.2006
        • 98
        • Beograd

Mozda te zeza pumpa za benzin, filter za benzin...kad si sredjivao-cistio karb zadnji put? Ako te zeza pumpa ili filter, ugradnja plina ce to svakako resiti.
        Poz!
        Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• Cr4cK_M45t3R_Fl45H
          CBC Početnik
          • 06.06.2005
          • 9
          • Bosna & Hercegovina @ Sarajevo

ja sam jucer ugradio plin
          u moju 33ojku

uredjaj je LOVATO

al imali smo mali spor koji nas je je...avao cijeli dan
          auto kad stoji i u leru kad ga turiram radi OK
          medjutim kad krenem da vozim i pocnem da ga cepam
          u prvoj brzini ga nagazim do nekih 6000 obrtaja
          i saltam u drugu
          i udrugoj isto tako ga nagazim do 6000 i saltamu trecu
          e u trecoj vec osjetim lijenost motora al ga naguram do 6000
          al u cetvroj nece
          u cetvroj jedva drzim 2-3 hiljade obrtaja

i kad onda pustim gas auto se ugasi

P.S.
          zaboravio sam navesti

motor j e 1.5 70kw dva karbica ima

Comment

• baky
            CBC Član
            • 13.02.2006
            • 16
            • Novi Sad

ne daj se zeznuti !
            i ja imam u 33ci lovato-opremu (skoro isti auto 15.i.e 71KW) i na plinu isto zakucava sve do blokade . neki dan probao nagura 190km/h na plinu bez problema. inace prosecna potrosnja mi je od 10 do 13l plina.
            sve dok ti skroz ne podesi ,ne popustaj !

Comment

• spanjeli
              CBC Senator XXL
              • 17.09.2005
              • 532
              • Nis

@Cr4cK_M45t3R_Fl45H Pa kako si resio problem? meni je potpuno isti slucaj samo sa benzinom i potpuno isti auto samo meni u saobracajnoj pise 73kW

@baky kako ti je ugradjen plin,jel posebno stelovanje za svaki cilindar ili jedna racva za sve ili...?

Comment

• baky
                CBC Član
                • 13.02.2006
                • 16
                • Novi Sad

@spanjeli moj je ajnspric ,inace od isparivaca se deli na dva dela i to je prikaceno ispred protokomera na plocicu !

Comment

• Nikola
                  CBC Senator XXL
                  • 29.09.2004
                  • 975
                  • Indjija/Vojvodina

Originally posted by baky
                  ... i na plinu isto zakucava sve do blokade ...
                  Na koliko ti obrtaja zakucava na plinu?
                  .:Cuore Sportivo:.
                  Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• spanjeli
                    CBC Senator XXL
                    • 17.09.2005
                    • 532
                    • Nis

Intereuje me da li je ovo dobro "odradjen" posao?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Postoji razdelnik sa 4 izlaza i to je trebalo staviti. On se šteluje na jednom mestu. Ovako postoji mogućnost da nisu obe strane podjednako naštelovane što može štetiti motoru.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• spanjeli
                        CBC Senator XXL
                        • 17.09.2005
                        • 532
                        • Nis

Majstor je tako i planirao da uradi i da stavi taj razdelnik ali sam mu ja rekao da stavi ovako, tako mi je rekao covek koji ima istu 33 i navodno 2 karburatora se nikad ne "istrose" potpuno identicno tako da jedan vuce vise jedan manje pa je pozeljno da stelovanje bude posebno za jednu i drugu stranu
                        Ima li istine u tome?

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Nema. To se ne moze nastelovati kako treba. Sva cetiri trebaju da vuku isto ako je auto ispravan. I moja preporuka je da stavis razdelnik za cetiri izlaza i jednim stelovanjem.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
                          X