RENO LAGUNA ILI SAFRANE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• RENO LAGUNA ILI SAFRANE

Pozdrav svima!

Pračenjem raznih foruma o atuogasu odlučio sam da ču u svoj "novi" auto ugraditi autoplin. Nakon nekoga vremena in konzultacije ooašo sam do dvojbe koji auto da izaberem ili RENAULT LAGUNA ili SAFRANE godište izrade 1995.

LAGUNA je 1.8 benzin sa 90 KS, a SAFRANE je 2.0 136 KS ( obje sa aut. klima uređjajem)

Več sam slao nekoliku pitanja majstorima za ugradje plina i vlasnicima koji imajo ovake automobile se ugradenim autoplinom ali nažalost dosad nije došlo odgovora od njih

Zato ču nekoliko od tih pitanja postaviti ovdje:

Ima od neko od vas ili od vaših kolega, familjie,.... takav avto ( laguna 1.8.90 ks ili safrane 2.0.136 ks ---- sa ugradenim autoplinom ) - kakva su njegova izkustva sa njim?

Koji sistem vi predlažete da ugradim u ova automobila ?

Kakvu potrošnju plina bi auto imao sa predloženim sustavom ( teoretski - ili pak iz prakse )?

Bar okvirno, koliko bi ti sistemi stojali ( u EUR ) ?

Auto, koji če bit recimo tako "odabran" vozit če 80% autoput, 20% grad, brzina do 150 na sat - max najvjerovatnije 120 -130 - "penzionerski"
    Što se se tiče "usisine grane" rekli su mi da su na obje auta metalne

Hvala za odgovore

lp
    ROSONERO
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

95. godiste. Nisam siguran, ali venrujem da moze da prodje sa lambda kontrolom. Cena oko 500e. Mnogo bolji uredjaj je sekvencijalni. Sa njim ces iamti manje problema, manju potrosnju, bolji rad motora... Cena duplo veca. Ako mozes da platis toliko, plati bez razmisljanja da bi se posle lepse vozio. Ako ti je skupo onda idi na lambda kontrolu (ako moze, sad ce neko da potvrdi). Mislim da je svejedno koji auto uzmes (sto se tice plina)

I da, sto se nisi predstavio??? :x
    http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=650

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Prvo safran se nije proizvodio 1995 sa tim motor, taj motor je dosao tek od 1996godine...
      Ta laguna ima metalnu granu i tu bez problema ide lambda kontrola a za safrana nisam siguran ali mislim da je plasticna grana pa ti je sekvencionalni obaveza...

Pozdrav...
      Ako su oba metalna i kad bih ja birao odabrao bih lambda kontrolu i sacuvao 500eur u dzepu nego da uzimam sekvencionalni sistem, jer po meni ne vredi toliku razliku... Ovo je samo licno mislijenje, mozda se neko nece sa tim sloziti, ali ja tako mislim...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Izvinjavam se, e pa da uradim to propisno:

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 597#172597

A što se tiče SAFRANA, i motora 2.0. evo jednog :

in drugog

oboje godište 1995

Pitanje: u koliko bi bila potrošnja manja ( sekvencijalni od lambde ) -barem teoretski ?

i šta znači bolji rad motora ( sekvencijalni napram lambda kontroli ) ?

To pitam zbog toga jer imam plan imati avto nekoliko godina ili barem do neke granice cene popravila preko koje se neče više isplatit)

A drugo postaje dvije opcije promjene lokacije rada: jedna da auto napravi skoro 280 km/ na dan, a druga 140 km /dan, pa je kot te razlike u km potrošnja ( znam da se govori o plinu) jedan od značajnih faktora

Pozdrav

ROSONERO

Comment

Prije sam zaboravio da pitam

Kakvi su troškovi za održavanju jedenog( SEKV ) in drugog sistema(LAM) ?

lp
          ROSONERO

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Mislio sam da pricas 2.0 16v motoru sa 136ks, ali ti pricas o starijoj verziji sa 8v... Onda u tom slucaju su na oba auta metalne grane i vise nego dovoljno resenje ti je sistem sa lambda kontrolom, mislim da bi dzaba bacao pare na sekvencionalni sistem...
            Sto se odrzavanja tice, sve se svodi na to da na 10.000km zamenis filter gasa i to je to...
            Pozdrav!
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Sada gledam ove cene, 1250eur i 1460 pa jos i dogovor.. Jel to cena krajna, sto bi se reklo kljuc u ruke sva svim dazbinama? Ako jeste bas je povoljno... Moram naci papire od nekog slupanog pa da uvezem nesto...
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Da imaš pravo, reno safrane godište 1994 -1995 kod nas nema neke visoke cijene, barem gledajuči nato kakve je to klase auto. Taj auto kod nas imale se uvečine firme, vrlo malo je bilo pojedinca koji su kupili taj auto ( kazao mi jedan dečko iz reno servisa )

Ali da imam malo više novca onda bi uzeo ovo: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1011510

A vrlo zanimljivo je da stoji LAGUNA 1.8 godište 1994 ( klima naravno )barem negde oko 500 EUR više. Što je malo neubičajeno jer Laguna in Safrane ( iako je laguna vrlo dobar auto ) ipak nisu u isti klasi

I da ove cijene so više ili manje konačne ( kod nekih može iči dolje možda još za 100 - 150 EUR)

Safrane 2.0 100 KW zanimljiv je nekima pojednicima ( među njima i meni ) zbog razreda u koji upada kod registracije

AMZS Center varne vožnje na Vranskem je najsodobnejši center za izvajanje vadbe varne vožnje v Sloveniji, ki je zgrajen po zgledu tovrstnih centrov v Avstriji in Nemčiji.

Sve obvezno ( AO plus, tehnički i cestarina) i brez bonifikacije (0 %) - prva registracija = 860 EUR

ako je u njemu 2.5 motor onda = 1065 EUR

ako je u njemu 3.0. motor onda = 1150 EUR

E kad sam več kot toga da i Lagunu umjestim u ovo

1.8 69 kW / 94 KM isto kao prije svo obvezno i prva rgistracija = 680 EUR
                2.0 83 KW 113 KM = 820 EUR
                2.0. 102 KW / 139 KM = 1065 EUR

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Sekvencijalni troši do 10 posto više od benzina. Venturi od 10 do 30, govorim o našem plinu.
                  Sekvencijalni zamena dva filtera jedan na 10K drugi na 15K ili više ako je plin čist. Oko 25 evra. Isparivač minimum 100K.
                  Venturi jedan filter na 10K a membrane u isparivaču na 50-70K. Filter oko 5 evra a membrane 30-40 evra.

Venturi, mogućnost detonacije i vožnja koja ipak podleže nekim pravilima kad se vozi na plin. Sekvencijalni nema ograničenja u vožnji i nema mogućnost detonacije.

@Srdjan
                  Venturi=crnobeli televizor
                  Sekvencijalni=plazma
                  Oba imaju sliku.
                  Ko je navikao na crnobeli tom je dobar, ko je gledao u boji neko vreme nikad se ne bi vratio na crnobeli.
                  Kilometraža koja je navedena da će se voziti govori u prilog sekvencijalnom jer će se samo na razlici u potrošnji isplatiti.

1L manje na 100Km
                  240X270=64800/100=648L
                  648X0.40C=259.2 E

Venturi održavanje: Filter puta 7=40 + membrane 40 = 80E (obavezno)
                  Sekvencijalni: filteri u kombinaciji oko 100 E (zavisi od plina i podneblja)

Popularnim srpskim poslovnim rečnikom sistemi su **** i Oko, sad vi pogadjajte koji je koji.
                  Ako se radi o ekonomiji, potrudio sam se ovaj put da pokažem ekonomiju, o tehničkim manama i prednostima sam dosta pisao.

Kome nije i dalje jasno i neće...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Pitanje:

Koliki rezervoar se može ugradit u lagunu?

Koliko vremena treba se ugradi sekvancijalni sistem?

lp
                    ROSONERO

Comment

• Duke
                      CBC Senator XXL
                      • 16.01.2006
                      • 753
                      • Urbs Naissus

Ne ulazim u raspravu o plinu i plinskim sistemima.

Samo Laguna i Safrane...

Sto rece Dora, **** i oko - ti pogadjaj sta je sta.

Pogotovo ako mislis da vozis auto uglavnom po otovorenom putu.
                      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

Odluka o sistemu je več pala - sekvenicijalni naravno.

Sad se trebam samo odlučiti ili SAFRANE ili LAGUNA

I sad sam u dvojbi: luksuz ( safrane ) napram povoljijoj cjeni registrcije i potrošnji ( laguna )

Sve u vidu toga da planiram imati auto negde oko 4-5 godina ako ču radit mnogo km godišnje ( prva opcija skoro 80000) ili možda i koju godinu više ( opcija 2 po kojoj radim 45000 km).

Poslije toga auto če zbog km otiči samo še na odpad ili za djelove

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

A sta ako su na tom modelu koji budes kupio niskoomski injektori? Onda nema sekventa...
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ima.... Ako neko hoće. može...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Kako moze, koji je sistem, odnosno proizvodjac u pitanju?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X