BMW 520i 24v M50 (E 34) 1991. i uredjaj sa lambda kontrolom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ilkebgd
    CBC Član
    • 29.08.2006
    • 59
    • BG

BMW 520i 24v M50 (E 34) 1991. i uredjaj sa lambda kontrolom

moje pitanje je (pre svega za IvanaT, Doru i ostale majstore i naravno ako ima vozača bmw-a... ) koliko je bezbedno ugraditi uredjaj sa lambda kontrolom na ovaj auto, koji ima plastičnu usisnu granu? koliko bi koštao takav uredjaj sa ugradnjom s obzirom da je šestak u pianju? i šta vi kažete na ovo u vezi detonacija kad je konkretan auto u pitanju? (pročitao sam sticky teme)

pretpostavljam da je tačno ovo što su ljudi pisali na forumu bmw kluba, ako nije vi ih demantujte...

I još nešto, da li neko zna da li može na tom autu da se zameni plastična usisna grana sa metalnom, zna li neko nešto o tome??
    Fiat Punto Mk.2 1.2 8V
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Evo ti odgovor.

Ja znam za par njih kojima je pukla usisna grana sa klasicnim sistemom i ne kosta 20EU nego 200EU

Ta plasticna usisna grana je ogromna i ume bas mnogo plina da se nakupi u njoj , sto prilikom detonacije pravi dzumbus.

Par sam i preradio sa obicnog na sekvencionalni na zahtev vlasnika kojima je posle stete, doslo iz ****ta u glavu.

Ko n eplati na mostu plati.....

ne zezaj se stim modelom pogotovu.

Da se zameni za metalnu ne moze
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ilkebgd
      CBC Član
      • 29.08.2006
      • 59
      • BG

Au, vrlo zabrinjavajuće... znači ne može. a koliko košta ugradnja sekvencijalnog na taj auto? jer ako je recimo 1500 evra mislim da se ne isplati polovinu vrednosti automobila davati za gasni uredjaj, pogotovo što on ne prelazi baš neke ogromne kilometraže...

zar nema neki bmw-ov motor iz tog doba koji ima metalnu usisnu granu koja bi mogla da se prebaci na ovaj? recimo motor iz e 34 520i ali sa 2 ventila po cilindru? kakvu on ima usisnu granu?

koji uopšte bmw iz tog doba ima metalnu granu- pošto čovek neće nijednu drugu marku da vozi... ?
      Fiat Punto Mk.2 1.2 8V

Comment

• galileo5
        CBC Veteran
        • 31.03.2005
        • 131
        • Leskovac, South Serbi

Kao sto rekoh pre nekoliko meseci, ... moze i nije tako opasno jer i sam imam taj model, ali nije ni bas sjajno resenje. Posle par problema sam stavio sekvent jer me mrzelo da stavljam "safe start", a ujedno sam i hteo da testiram neke sekvencijalne uredjaje, bolje na svom nego na tudjem autu.
        Sto se cena tice, uopste nemora biti toliko visoka, od ponedeljka pocinjem sa AC STAG200 i STAG300 i videcu kako ce raditi, a o ceni na PP.
        Firma AC je iz Poljske ( www.ac.com.pl )i radi samo elektroniku dok je sve ostalo (reduktor, dizne merac) moguce kombinovati, BRC, Matrix, Koltec, Voltran, Landi, ... kao i sve ostale proizvodjace.

Neka ujedno ovaj post bude i poziv svim serviserima za saradnju u vezi AC uredjaja.
        Nadam se da ne krsim nako pravilo foruma, a ako to cinim opomenite me.

Pozdrav

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Kad ti taj što ima atest i nema problema potpiše i overite na sudu da će snositi sve troškove ukoliko bude štete uključujući i šlepanje sa iznajmljivanjem renta kara dok se auto ne popravi, stvarno nema problema.
          Da može raditi običan sistem, nisu slagali, može.

Drugi deo pitanja mi nije jasan ali nikako... kakve veze jel auto vredi 500 ili 5000 evra sa ugradnjom gasa. Razumem da su BMW najugroženiji jer je to najmatorija plastična usisna grana bar u većini slučajeva pa je auto stvarno zbog godina a i zbog kubikaže jeftin.

Pojenta je da ko predje 20K kilometara otplaćuje gas, ko ne predje ili ne misli da predje 20K kilometara koji će mu auto uopšte a pogotovo takav auto.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ilkebgd
            CBC Član
            • 29.08.2006
            • 59
            • BG

Ma čovek jednostavno nema 1500 evra da da sad za tu svrhu. a i jeste malo nelogično na auto od 3000 evra ugraditi gas za 1500, nekad kad ga bude ipak prodao neće nikako moći mozda ni pola od tih 1500 da izvuče. No dobro nije to sad toliko bitno.

a šta kažete na teoriju da je bezbedno ugraditi "običan sistem" na ovakav auto pod uslovom da uvek ima dosta plina u rezervoaru, da se redovno menja filter i da je elektrika naravno ispravna... kako ne bi dolazilo do detonacija?
            Fiat Punto Mk.2 1.2 8V

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Suviše puno ako....
              Ali ako (opet) onaj potpiše i overi.... Jednostavno nema garancije ma kako to tužno, surovo ili bolno delovalo na psihu i novčanik.
              Čovek može lagati ljude oko sebe ali sebe ne sme nikad.

https.autogas.rs

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Pazi bolje da ne ugradjuje nek vozi na benzin i ja sam do skora imao ortacki takva jedan auto,posto je bio ortacki a nismo hteli da dajemo 1200e sequent vozili smo se na benzin,tako ako hoce da se zeza sa detoniacijama neka ugradjuje sta hoce,moj mu je savet da vozi takvu rasnu masinu na benzin a ne na neki polovicni plin

Comment

• ilkebgd
                  CBC Član
                  • 29.08.2006
                  • 59
                  • BG

Pa kako stvari stoje 90% da će i dalje voziti na benzin... a koliko ti je trošio na benzin prosečno? nisam ga ni pitao ali sigurno dosta troši takva mašina...
                  Fiat Punto Mk.2 1.2 8V

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Najmanje 12l po gradu.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

11-13 grad
                      7-10 otvoreno
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

ma turi mu venturi, i izbusi na svakom usisu rupu i gurni po jedan pampur, al nemoj jako da nabijas, pa kad grune, nek biju pampuri u haubu... i nosi par komada u rezervi za slucaj da neki predaleko odleti

ovo sala, nemoj to da radis ) mada eto jeftinog resenja za jeftin auto
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• DRAGANCE
                          CBC Član
                          • 23.12.2004
                          • 28
                          • bg

pa evo ja se javljam u ime bmw kluba , takodje posedujem obican sistem na plasticnoj grani vec godinu ipo dana , presao sam 50 000 km bez problema

dobar sam drug sa Ivanom T i on zna da jedini problem koji trenutno imam je velika potrosnja ( sranje isparivac , cekam da mi ivan nabavi drugi ) takodje Ivan zna i coveka koji ima atest za plin i koji je tvrdio da grana kosta 20e , grana u principu kosta 50e , ali za clanove kluba je cena 20e ALI SIGURNO NIJE 200E kao sto su neki naveli......

u bmw klubu ima sigurno 30-ak auta koji imaju plasticnu granu i voze na obican uredjaj vec nekoliko godina i nikome ama bas nikome se nije desilo pucanje te grane i pored svih detonacija koje imamo , ja konkretno imam jednu do dve mesecno , covek koji je samnom skoro posetio ivana je imao i po nekoliko detonacija dnevno ali NIKAD pucanje grane ili bilo kakav slican problem

pozdrav

Comment

• SALE
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2005
                            • 841
                            • Banovo Brdo

Dragance kako uspevate da izazovete tolike detonacije. Ozbiljno pitam posto vozim na plin godinama i neznam kako to izgleda, a posto ides kod Ivana predpostavljam da je sa plinom sve u redu.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

6 cilindara, 6 bobina ili kablića, velika zapremina usisne grane, zavisno od modela nemogućnost da se stavi isparivač blizu leptira, stil vožnje i brz odziv motora.
                              Uslovi za pojavu detonacije kod venturija. Srećom po neke grana jeste debela iako je od plastike pa relativno izdržava udare ali ne baš uvek. Vidajo sam i druge primere kad ne izdrži.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X