LOVATO LOV "U"
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
U principu moze.Treba ti sema za LOV-U.
Ali takve stvari / elektronika / se nikad ne kupuju polovne i na buvljaku.Vidim da imas Voltran /Lovato ti je bolji /,pa sigurno nemas odgovarajuci prekidac za LOV-U , tako datreba da kupis i Lovatov prekidac / birac goriva tj centralina 198i /.Ona ti treba iz prostog razloga sto nije klasican prekidac plin/benz. nego mali komp. koji je kompatibilan sa LOV-U. I kad sve to kupis odes kod majstora da ti nasteluje jer neverujem da imas Lovatov software i link za LOV-U.
Eto mala pomoc tebi a i Dori i IvanuT da nepisu puno nego da se nadograde.
-
-
Jeste cut off, kako nemaš ako me sećanje služi sa diskom za lov eco sam dobio i Lov u2 program, pogledaću sutra. U šemama softvera ima obe verzije šeme za lov eco i lov U2...
Interfejs je isti valjda a i ako nije ne bi trebalo biti problem.
Comment
-
-
nemam pojma kako se pali, jesi probao da držiš dugme ili ima taster koji se drži pritisnut..?
Comment
-
-
Izvinjavam se moderatorima što ponovo dižem ovu temu, ako to nije OK slobodno LOCK.
Pre nekoliko dana naletim u podrumu na skalameriju koju sam kupio na buvljaku i gledajući je shvatim da se ona ne povezuje na prekidač. Što znači da radi nezavisno. Evo malo detaljnije slike:
1.
plava žica +12V
braon -12V
bela Lambda in
ljubičasta lambda out
četiri ostale žice idu na ATTUATORE (koliko sam uspeo da pronađem prevod to je Step motor). Boje su odgovrajuće za lovato step motor.
Crne tačke su LED diode (crvena i zelena)
2. Na uređaju su dva potenciometra ili trimera sa kojima se verovatno šteluje AMPIEZZA i VELOCITA
E sada interesuje, pošto imam Landi Renzo step motor, da li je on kompatibilan sa lovato step motorom, da li mogu njega da iskoristim i kako da ga povežem.
Na netu nisam nigde našao podatke o Lovato LOV "U" sistemu, pa ako neko ima njegove podatke i kako se šteluje bi bih zahvalan.
Evo ga i iznutra, čudo elektronike
Comment
-
-
Motori su isti i priključci su isti, da li je isti raspored žica nisam nikad gledao..
Lov U nisam nikad video uživo ili možda pre 100 godina, isto tako i Lov U2 prestao da se proizvodi pre 100 godina.
Kod ovogje sistem da nemestiš jednim potenciometrom srednji broj obrtaja da radi u optimumu a drugim to isto na leru.
Comment
-
-
@Dora
Koliko se meni cini sa onih slika gore i nekog talijansko-engleskog rjecnika ona dva potenciometra sluze samo za simulaciju signala lamda sonde tj. velocita=frekvencija i ampiezza=amplituda posto pored njih pise i simulazione.
Jezivo je to sto siroti google ne moze da nadje bas nista o ovom sistemu, sto nam samo govori koliko je frisak
Medjutim ostaje mi nejasno cemu sluze crvena i zelena dioda, posto se vidi na slici da su zbog necega i ona dva potenciometra oznacena istim bojama.
Posto ruski ni malo ne razumijem ako neko drugi moze da iskopa sa gornjih linkova neki manual, bilo bi sjajno.
Ono sto ja ne mogu da shvatim je kako ovaj sistem zna kada je u pitanju rad na benzin kako bi propustio signal lamda sonde do motora, a kada radi na plin da bi je emulirao. Trivijalno rjesenje je da uvijek salje emulaciju prema motoru jer pobogu ko normalan sa ispravnim plinskim sistemom vozi na benzin.
Drugo ne tak trivijalno je da pri radu na plin neko vrijemem drzi step max otvoren tako da smjesa bude garantovano bogata, kada duze vremena detektuje bogatu smjesu predje na emulaciju, ali ovome bi se dalo dosta diskutovati
Trece sto me zanima, ako sam ja u pravu i ako su ona dva potenciometra samo podesavanje lamda simulatora kako se uopste ovaj sistem kalibrise.
Hajde da ozivimo mumijuDifference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Uhh al' sam gluppp!
Sasvim je jednostavno, dovedemo napon na ovo cudo sa prekidaca kojim napajamo i elektroventil za gas, kada dobija napon radi i salje emulirani signal, kada je iskljucen propusta direktno signal sa lamda sonde prema motoru.
Ostaje problem stelovanja i znacenja sarenih diodica
Ili ce biti nesto trece pa da se totalno razocaram u sebeDifference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
OK. Znači mogu da ga povezujem, bez frke da ću nešto da spalim.
Pošto su priključci isti na Lovato i Landi step motoru, pratim samo raspored žica sleva na desno i ne treba da bude greške.
Našao sam žicu sa lambda sonde (barem mislim da je to ona), prema šemi instalacije, u ponedeljak idem u servis da proverim lambda sondu, valjda je ispravna, i ako jeste montiram uređaj.
Da li mogu i sam da proverim da li je lamda sonda ispravna ili to može samo servis?
Comment
-
-
Imao sam to negde na diskovima ali nema šanse da nadjem a tražio sam
U to vreme niko nije znao da postoji dve lambda sonde a i ona jedna je bila eto da se nadje
Uz pomoć diodica se šteluje preko potenciometra, bez softvera i interfejsa onako kako sam napisao.
Emulacija kod U2 se vrši džamperima a ovde se ne sećam kako.
Signal koji ti treba je crna žica na lambda sondi, najbolje da ga uzmeš posle džeka prema kolima radi kasnije lakše izmene lambda sonde ako crkne.
Sonda se proverava osciloskopom ili voltmetrom.
NIKAKO OM metrom.
Comment
-
-
Lovatov Lov "U" sistem se dobijao sa step motorom koji je na sebi imao i mehanički regulator protoka gasa. Kada se protok našteluje mehanički, kao i bez lambda kontrole, "odvrne" se za još 1/2 kruga, a ostatak posla radi step motor.
Potenciometri služe da se našteluje simulacija lambde, brzina i amplituda.
Sistem na slici nema nikakvu mogućnost komunikacija sa testerom ili PC računarom i prvi je Lovatov lambda kontrolni sistem, od pre jedno 20 godina sigurno.
Comment
-
Comment