LOVATO LOV "U"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

KUPLJENO ! ! !
    Ipak se za sada samo salim, ali nije mnogo skupa igrackica.

Ako znas neki link sa cijenama za AC proizvode pisi.

Da li se to moze kupiti bilo kada u BG, znaci usputno kada naletim?

Mozes li provjeriti da li se moze kupiti sam ventil, posto ga na stranici imaju kao odvojen dio i hvale se da je neki svicarski?

Znas li koje nivoe napona kontroler koristi na Rx/Tx linijama, da li je standardnih 0V i 5V, da zbudzim sebi neki interfejs?

Znas li koliko kosta fabricki interfejs?

Vrijedi li po tebi ovaj sistem hardverski te pare tj. da nije izrazito podlozan crkavanju?

Mozes li mi poslati na mail dokumentaciju od nekog renomiranog LC proizvoda, zanima me sustinska razlika u nacinu doziranja plina, ako je ima?

Kakav signal imam na lambda sondi dok je ona hladna?
    Koliko otprilike treba negrijanoj sondi da proradi vremena (kadett 1.8i monopoint), uglavnom zagrijavam auto laganom voznjom?

Naime u pitanju je da auto cesto vozim na kratkim relacijama gdje se on posteno ne zagrije pa bih pokusao da mu smanjim potrosnju u tom rezimu.
    Ako se ne varam kod plina nema potrebe za velikim bogacenjem smjese pri hladnom startu kao u slucaju benzina + sto postoji efekat samobogacenja zbog hladnog isparivaca koji je prilicno izrazen (ako mi se ugasi hladan auto na gas tesko pali) koji bih malo da suzbijem.

Znas li koji se kontroler nalazi unutra, mozda bih mogao da ga reprogramiram edukacije radi

Mnogo pitam
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Raptor
      CBC Član
      • 11.09.2006
      • 97
      • LAS PALMAS (Jagodina)

Povezao sam danas sve. Izveo sam žice sa lambda sonde (crna žica), spojio sve kako treba i ... naravno nešto nije u redu. Step motor nonstop radi, tj. stalno ide na gore - otvara se. Čak i kad dođe do kraja idalje osećam kako pulsira i pokušava da se još otvori.
      Pretpostavljam da nešto nije u redu , sutra ću da stavim stepmotor na drugi auto , pa ako radi onda je centralna jedinica crkla.
      Uglavnom, za sada ništa od lambda kontrole.

A i ako nevalja, stag je tu.

A za stag niko ne spominje prekidač. Da li je potreban i "specijalni" prekidač za njega ili može običan (nije lambda kontrol)?
      .
      http://tabane-city.myminicity.com/
      .
      .
      .
      .
      http://tabane-city.myminicity.com/

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Da li si na red sa step motorom vezao i klasican sraf za podesavanje smjese i podesio kako je IvanT rekao?
        Da li su ti ista pokazivale one dvije diodice?
        Kada je sve dobro treba da se naizmjenicno pale crvena i zelena.
        Mguce da ti je stalno bogata ili stalno siromasna smjesa i on to pokusava da kompenzuje, ali ne moze zato sto nisi dobro podesio sistem.

Ako sumnjas u ispravnost svog veteranskog kontrolera probaj uraditi sljedece:
        Povezi svoj Lov "U" ali tako da ne prekidas vod od lamda sonde prema racunaru vec se samo paralelno nakaci. Vod od Lov "U" prema ECU ostavi neiskoristen. Kada zagrijes motor dovedi napon na Lov "U" ali nemoj prebacivati na plin, znaci dovedi mu napajanje, moze i direkto sa akumulatora. Ako ti je motor ispravan da normalno radi na benzinu, ako je ispravna lamda sonda i taj Lov "U" trebalo bi naizmjenicno da se pale crvena i zelena lampica. Crvena predstavlja bogatu a zelena siromasnu smjesu.
        Takodje ako je kontrola i step motor ispravan i on bi trebao da se otvara i zatvara otprilike u ritmu tih diodica.

Onaj STAG XL se takodje moze prikopcati na bilo kakav prekidac, on ne vrsi automatsko prebacivanje plin benzin, ali se moze malo vise podesavati, narocito putem racunara, a moze se podesiti u vecini slucajeva i bez racunara. Na njihovoj stranici imas uputstvo za montazu i podesvanje a i software je besplatan.
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
        X