Ukoliko auto ostane bez benzina da li strada nesto ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • supercow
    CBC Član
    • 14.08.2006
    • 98
    • Zarkovo - BG.

Ukoliko auto ostane bez benzina da li strada nesto ?

U zadnjih 1000km mi je auto potrosio nekih 5litara benzina a stalno sam vozio na plin , cak sam ga i palio na plin ?

1. Da li auto trosi i benzin dok ide na plin ?
    2. Da li ce da strada nesto ako auto ostane totalno bez benzina i
    vozi se na plin ?
    3. Da li plin uopste prolazi kroz karburator ?

Auto vw golf 1.6 84godiste , karburator sa elektronskim sauhom .

10x
    STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Re: Ukoliko auto ostane bez benzina da li strada nesto ?

1.Dok ide na plin NE TROSI benzin.
    2.Hoce benzinska pumpa(mebrana,ventili.... )
    3.prolazi ,ali samo kroz onaj sredisnji deo karburatora(difuzor) a ne kao benzin koji ide u lonce karba pa preko kanala rasprsivaca i dizni u motor.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Kad pumpa ne radi onda se i ne trosi. Ali....
      Jako je pozeljno da cirkulise benzin kroz rail i da hladi brizgace. Ako cirkulacije nema veca je verovatnoca da isti zapeku.
      Naravno da je pozeljno da se ponekad vozi malo na benzin radi odrzavanja benzinskog sistema u funkcionalnom stanju.

Comment

• ABARTH
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2006
        • 364
        • Vršac,Banat,Vojvodin
        • SKALA 65

DRANIX VELIKI POZDRAV!
        slezem se sa tobom u svemu ,mada covek pita za karburator i ac pumpu

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Davno ne videh diplomatskiji odgovor, svaka čast
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

proveriti creva za benzin, kad je motor hladan (posto benzin jako brzo isparava)
            ako trosi benzin dok ide na plin, garant je neko crevo naprslo.
            Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• supercow
              CBC Član
              • 14.08.2006
              • 98
              • Zarkovo - BG.

Abarth i ostali hvala na pomoci , i ja logicno mislim da kada trosi plin ne trosi benzin i obrnuto ali ajde . Jos da imam rezervoar pa da neznam tacno koliko potrosi nego mi benzin stoji u kanti od 10 lit koja je privremeni rezervoar Orginal rezervoar je istruleo .... barem ovako znam tacno koliko trosi auto i koliko mi sipaju na pumpi
              STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• ABARTH
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2006
                • 364
                • Vršac,Banat,Vojvodin
                • SKALA 65

Nisi pomenuo dali ti auto radi normalno!!?? ako ti benzinski ventil malo propusta ,onda je moguce da trosi i plin i pomalo benzin,ali trebalo bi da imas bar neke cudne manifestacije,da se pomalo gusi motor,ili gasi na leru .....ako kazem ti propusta benzinski ventil!!Ako propadne membrana AC pumpe ,ode ti benzin u kareter(ulje je retko i ima ga iznad maksimuma).
                kazes da ti uzima benzin iz kanistra,a gde ti je sproveden preliv benzina?ide li i on u kanistar??
                nabaci ti neku sliku i jos malo pojasni tvoj problem.

Comment

• supercow
                  CBC Član
                  • 14.08.2006
                  • 98
                  • Zarkovo - BG.

Naravno , ima povratno crevo u kanister . Ovako mislim da bi 10 litara istrosio za sat vremena . Auto kada radi na plin radi ok. Desava se nekada da pocne da radi neuravnotezeno na par sekundi ali vrlo retko (jednom u nedelju dana ) . Tesko pali na plin ali sam to opisao na drugom topicu i zakljucili smo da bi trebalo promeni isparivac .

Verovatno negde curka benzin ... danas cu da cackam oko toga , inace nisam znao to za AC pumpu .. izgleda da moze ozbiljna steta da se napravi

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

auto i kada stoji na parkingu trosi benzin.
                    uvek
                    (lako isparljiva tecnost)

a mozda i negde curi dodatno..
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Malo kasnije ukljucenje u post, al tek mi se skoro desilo.

Trosio mi benzin pomalo, a u zadnjih sedam dana 3-5l na dan!!
                      Ne curi nigde, prvi majstor mi predlozio da promenim neki vakum, drugi tvrdi da ako je vakum onda bi se gorivo mesalo sa uljem pa bi diglo nivo, a treci mi stavio relej da iskljuci pumpu cim se prebaci na gas. Odabrao sam trece resenje jer nisam mogao da nadjem taj vakum.

Pitanje : jesam li nesto zeznuo s tim relejem? To mi je jedino bilo u ponudi, a da odma vidim rezultat.

pozdrav svima
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• gorky
                        CBC Senator XXL
                        • 08.06.2007
                        • 860
                        • Vojvodina,Kikinda

deki,izvini,ali mislim da je problem neki kod tebe čim si 3 majstora promenio za tri dana,naravno da si izabrao najgore moguće rešenje.ovde je više puta bilo pisano da se pumpa nikako ne isklučuje.skidaj bre taj relej i potraži nekog krštenog majstora kod kojeg ćeš da voziš auto.ako svaki put kad posumnjaš na nešto budeš dodavao po relej auto će ti ličiti na cirkus.dakle nemoj to da radiš,postoji barem 20 lakših načina da se ispita u čemu je problem.sečenje bilo čega je uvek zadnje rešenje(tačnije nije rešenje uopšte).šta misliš kada bi doktori čim posumnjaju na nešto se hvatali za skalpel

Comment

• ABARTH
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2006
                          • 364
                          • Vršac,Banat,Vojvodin
                          • SKALA 65

Deki.... kako tebi radi auto,kako vuce gasi li se ili gusi?
                          Ti si iskljucio pumpu jer mislis da dok radi na gasu ,trosi i benzin? Mogao si da probas da dok auto radi na gasu,smaknes zicu sa gasnog ventila,a samim tim prekines dovod gasa,ako nastavi da radi i dalje znaci da ti trosi i benzin!!!
                          Ali moralo bi da se nakako manifestuje rad motora snaga itd ako koristi oba goriva to jestnebi radio skoro nikako.....imas li emulator???? mozda je on neispravan(skines dzek sa brizgaljke.Ako se ne snalazis,ipak poseti nakog iskusnog majstora plinasa ,kako ti je predlozio kolega gorky

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

nisam promenio tri majstora u tri dana nego u tri sata! Od toga su dva za gas a jedan je "obican" mehanicar. I da nije bilo tog mehanicara ja bi kupio neki vakum ispod raila, nego mi on reko da je problem u ventilu za gas. E sad gasni majstor mi reko da ja to uopste i nemam, pa je stavio relej. Znam da nije trebalo ali ne znam ko moze da nadje uzrok. Sad treba da idem kod cetvrtog, petog... a nemam pojma sta je uzrok pa svako moze da radi sta oce.
                            Inace auto mi mnoooogo bolje ide kad se ugasi pumpa! Cini mi se da mi je uvek mesao banz i gas.

Svejedno hvala sto se javljate i dajte neki savet sta da gledam. Sistem je stari venturi. Gde to moze da prolazi benzin ? Jel se on vrti skroz do dizni a ne prolazi kroz njih kad se ide na gas? Sta sprecava dizne da propuste benz.?
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• ABARTH
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2006
                              • 364
                              • Vršac,Banat,Vojvodin
                              • SKALA 65

Originally posted by deki-ascona
                              Cini mi se da mi je uvek mesao banz i gas.

Gde to moze da prolazi benzin ? Jel se on vrti skroz do dizni a ne prolazi kroz njih kad se ide na gas? Sta sprecava dizne da propuste benz.?

Ako radi pumpa,benzin dolazi do dizni,kada nema struje na diznama nerade ni dizne pa ne propustaju benzin.Pitao sam te kako je prekinuta struja na diznama,imas li emulator??? ako je on riknuo moze da ne prikida struju na jednu ili dve dizne,pa da tako trosi i benzin! To je posao za dobrog majstora plinasa....lako moze sve to da se za par minuta isproverava i da se da tacna dijagnoza.

Comment

Working...
                              X