Ler gas sporo vraca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ler gas sporo vraca

Ugradio sam Lovato pre 1-1,5 meseci i od pocetka imam problem sa ler gasom. Problem je u tome sto jako sporo vraca ler gas. nekad ostane na 3-4000 obrtaja i po nekoliko sekundi ne smanjujuci. Menjanje brzina uvek izvodim pod turom. Danas stajem na semaforu a ler drzi, cini mi se citavu vecnost na 3000. Bilo me sramota ljudi okolo, ko zna sta su mislili. Cistio sam motoric ler gasa ali ista stvar. Na benzinu radi najnormalnije ali plin.... . Jel ima neko neku ideju, ne kupuje mi se bas motoric ler gasa a da nije on. Mislio sam da probam motoric sa koleginog auta ali njemu se slicno desava i na benzinu pa sam odustao.
    Auto je inace Opel Vectra A 20i 8v 115ks. `90 god.
    PS. Nemam lambda kontrolu na gasu ako je to bitno

Pozdrav!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Na 3000 obrtaja ler motor možeš da izvadiš i baciš, nema nikakvu funkciju.
    Razlika izmedju benzina i plina je samo u jednom. Kad pustiš gas na benzinu ECU to zna i ukine diznama gorivo (minimum za ler), pošto motor ne ide na ništa, eto lera....
    Na plinu radi na potpritisak, dok postoji potpritisak ići će i gas iz isparivača bez obzira što si pustio gas.
    Iz toga sledi da postoji negde rupa koja obilazi leptir gasa i pravi i dalje potpritisak koji pomera membranu u isparivaču pa isporučuje gasa pošto ima dovoljno vazduha ima i sagorevanja pa eto veselja na 3000 obrtaja.

Rupa može biti ler motor ako je dovoljno velika da propusti tu količinu vazduha (ne znam kapacitet, ili je negde iza leptira nešto od zaptivača ili sitnih crevaca puklo, spalo, trulo itd...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Najzad jedan odgovor, u jednoj od tema da shvatim na prvo citanje... Ili sam ja poceo bolje da kontam, ili si ti ovo jako "plasticno" objasnio...?

Zezu na stranu, dok sam citao Dorin odgovor, kao da sam gledao u sliku motora, i potpritisak koji vuce, i ...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

A use/&%$re i mene ponekad
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Hvala na odgovoru i izvinjavam se sto se nisam pre javio ali sam u velikoj guzvi ovih dana. Na motoricu ler gasa ima prorez odokativno 2x20mm koji ostaje otvoren kad ga skinem. Jel moguce da ga to zeza ? Nisam primetio da negde vuce fals vazduh ali provericu ponovo pa javljam sta je bilo.
          Hvala jos jednom na sugestijama

Comment

Working...
          X