Radi se o Opel Vectri 2.0i na plinu prijeđeno oko 15000km,a problem se javlja kod vožnje na benzin. Kod dodavanja gasa motor se guši i ne vuće kak treba jel moguće da su se zapekle dizne.
Problem trokiranja u vožnji kad se prebaci na benzin
Collapse
X
-
-
Ako na gasu radi kako treba, samo dve stvari mogu da budu u pitanju: protokomer (VAF u tvom slucaju), ili brizgaci. Probaj prvo sa brizgacima, a ukoliko si imao detonacija kreni od VAF-a.
Comment
-
-
I kod mene nešto slično...
Provjerio injektore i sve okkkk, i tako da je vjerovatno MAF
Kao što ti već rekoše prvo provjeri brizgače...
P.S. Ja nisam imao detonacija a vjerovatno je MAF
Comment
-
-
da li taj tip racunara ima mogucnost samoadaptacije?
mozda je jednostavno zbog nelinearnosti smese na plinu naucio veliki fuel trim i sad na benzin nece da ide ko svet ?
ja imam taj problem, dizne ciste ko suza, a nemam ni merac protoka vec map senzor !
posle reseta racunara sve dodje na svoje!
Ako je glupavi Mo'ronic skini klemu, popusi cigaru, vrati klemu, ili ako ne pusis stisni kocnicu sekundicu i vrati klemu
pozz
Comment
-
-
mozda bi ugradnja lambda emulatora resila problem....
de Gumetino napravi coveku jedan, sa integrisanim lambdatronomhttp://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Prvo iskljuci CapsLock, drugo: sta ce biti kada vrati klemu?
Nista, jer ECU iz tog modela nema auto-adaptaciju, tj. poprilicno je glup. Trazi kvar na drugom mestu.
Comment
-
-
Isti problem je i kod mene - auto je Alfa 33, dva karburatora, 1991. godiste.
Kada ga palim na plin pali bez problema, sto bi rekli iz prve. Kada zelim da ga upalim na benzin treba mu jako puno vremena i pokusaja dok se konacno ne startuje. Nakon toga krenem na benzin, i u toku voznje ga bez problema prebacim na plin. Problem nastaje kada nakon voznje pozelim da ga prebacim na benzin posto se motor odmah jako zagusi, a zatim i ugasi. Nakon toga opet nastaju problemi sa paljenjem na benzin, vec moram da ga opet palim na plin.
Sta bi sve moglo da bude uzrok ovakvom ponasanju za ovaj tip auta, posto je on ipak obican bez elektronike?Jednom Alfa, uvek Alfa!
Comment
-
-
...evo i ja bi se pridružia ovoj (ovom) problemu! voznja na benzinu-nakon plina! radi se o Golfu III GT 1.6i (97g) 150.000t/km
Instalacija je u njemu je LANDI RENZO
To je bilo u njemu prilikom uvoza auta iz Italije! ovo su mi prvi kilometri s plinom...pa sam malo zbunjen
Naime na benzinu mi pali iz prve i sve ok! na plin mi prebaci nakon 2500/okretaja i na plin ide super! Dok kad oću da vozim na benzin...pojavljuje mi se ovaj gori problem (kao kiki2005 što je opisa)
Danas sam mu ulija aditiv za benzinu!! da možda mu to malo pročisti injektore?! a ako nepomogne to...da odem na čišćenje istih? ili?
Pozz
gloginjaRVozim GolfIII 1.6i GT(97g) 74kw,
Plin:LandiRenzzo (BRC)
Potpis nije po pravilima foruma...
Comment
-
-
Možda ovo nekome pomogne
Ja sam imao isti problem na karburatoru jer mi plinski ventil(made in turska) nije zatvarao pri vožnji na benzin i onda mi se motor gušio gutajući i plin i benzin odjednom i bili su isti simptomi.'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Comment
-
-
@gloginjaR I ja imam slične simptone i pomislio sam da su injektori ali pogriješio sam, nije do njih.
Prvo provjeri da li je do njih....
Ako nije eliminisao si jednu stvar
Comment
-
Comment