Moze da se desi i da ga zeza emulator ako ga imas na toj vektri,a trebalo bi da ga imas.
Problem trokiranja u vožnji kad se prebaci na benzin
Collapse
X
-
Originally posted by Goranp@gloginjaR I ja imam slične simptone i pomislio sam da su injektori ali pogriješio sam, nije do njih.
Prvo provjeri da li je do njih....
Ako nije eliminisao si jednu stvar
ppsošto sam auto nedavno uzea!! prvo ću mu napravit sevis mašine....
tjromjenit Ulje, zupčasti remen(španere(natezače), pa ću mu promjenit filter zraka, benzine, i ulja) Kad to napravim! onda idem na servisiranje plina!?
Vozim GolfIII 1.6i GT(97g) 74kw,
Plin:LandiRenzzo (BRC)
Potpis nije po pravilima foruma...
Comment
-
-
Pa nisam baš totalno jer ovde nema ovlašten servis niti neki neovlašten koji ima dijagnostičku opremu
ali je 95% Protokomer (MAF)
Comment
-
-
Originally posted by GoranpPa nisam baš totalno jer ovde nema ovlašten servis niti neki neovlašten koji ima dijagnostičku opremu
ali je 95% Protokomer (MAF)
....a jel ko proba da liva neki aditiv za anjšpric???!
dali bi tto pomoglo da očisti šprice!? ako su one zaprljane?
jer pumpa sigurno radi! kad ga upalim na benzinu i lagano ga vozim!..no nevuče mi baš naj_bolje na benzinu!(lagano trokira)
....probaću s aditivom!?
pa ako nebude to! onda ću čistit šprice?!
...što je MAF? :-)
pozzVozim GolfIII 1.6i GT(97g) 74kw,
Plin:LandiRenzzo (BRC)
Potpis nije po pravilima foruma...
Comment
-
-
...što je MAF? :-)
Comment
-
-
Sta se desilo sa porukom
Danas popodne sam poslao poruku na ovu temu i nakon nekog vremena je nema. Problemi u radu foruma ili me moderator brise?
Poruka je bila krajnje bezazlena, samo sam malo u off-u (mimo teme) iznosio neka svoja razmisljanja!?
U svakom slucaju pozdrav forumasima, a sustina misteriozno nestale poruke:
"Mene su uveravali neki majstori da benzinska pumpa ili radi ili ne radi.
Zamolio bi za misljenje strucnjaka.
Takodje i razmisljanja u vezi mog, ali cini mi se i problema velikog broja ljudi koji voze na plin.
Mene vec duze vremena muci gusenje motora na benzinu i trzanje, seckanje, prilikom ubrzavanja. Kad predjem 2000 obrtaja problem prividno nestaje ili se drasticno smanji, ali tu je on i na visim okretajima samo se manifestuje kao seckanje (neravnomerno primanje gasa).
Vozim Lancia Dedru 1.8 VVT '98. i sustina je da mislim da mozda i jesu dizne (jednom cistio bez testiranja pre i posle, bez pravih rezultata). Sipao aditiv, ali...
Kada pocastim auto benzinom na 100-njak km zustre voznje problem privremeno prestaje, ali brzo se vraca. Sto duze vozim na benzin auto sve lepse ide, bolji odziv na gas, lepse se nekako vrti. Ako bi stalno vozio na benzin mislim da bi problem nestao. Ako bi stalno vozio na benzin... ma sta ja pricam :-)
Da pored navedenih stvari tu je i dugo jutarnje verglanje. Inicijalno se zavrti na 500 obrtaja i onda nekako oporavi i radi na 1200-1300 dok se ne zagreje i stabilizuje na 850. Znaci sve kako treba ako izuzmemo dugooo verglanje i inicijalno gusenje koje ne traje dugo. Na plinu radi OK.
Jos da kazem da sam odkada se problem poceo javljati menjao filter vazduha, filter goriva, svecice... Dedra je na plinu zadnjih 10tak hiljada."
Unapred zahvalan na odgovoru...e moj Rakicu, ti mislis imas kuku zakacis i vozis!
Comment
-
-
Mene su uveravali neki majstori da benzinska pumpa ili radi ili ne radi.
Po opisu problema, koji navodis, sve govori da su ipak dizne u pitanju, mada problem moze biti i u adaptaciji ECUa. Prilikom rada motora na gas ECU prikupi odredjene podatke koji se malo razlikuju od onih prilikom rada na benzin. Prebacivanjem na rad na benzin i kracom voznjom ECU prikupi odgovarajuce podatke i rad se stabilizuje.
Moze se pokusati sa finim stelovanjem gasa ili kontrolom injektora. Na tom motoru se injektori lako skidaju, tako da im jedno dobro ciscenje nece skoditi.
Comment
-
-
A sta mislis da dobijes ciscenjem dizni? Koliko racunas da ti to traje ako i dalje vozis auto mahom na gas? Neke dizne su vise osetljive od drugih a cini mi se da ti imas malo srece. Bude to mnogo losije nego kod tvog auta.
Najbitnije je da se pumpa za benzin vrti stalno zbog hladjenja rail-a.
Comment
-
-
Opel Corsa 1.4 sa lovatom (ECU reg.paljenje)
ako odmah u prebacim sa plina na benzin..trokira..neprima gas ..stuca i sl... ostavim auto na leru (benzin) par minuta da se ECU malo "presabere"..posle toga sve Ok..ide na benzinu sasvim normalno..
nadam se da moze da pomogne nekome
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by nenad79Opel Corsa 1.4 sa lovatom (ECU reg.paljenje)
ako odmah u prebacim sa plina na benzin..trokira..neprima gas ..stuca i sl... ostavim auto na leru (benzin) par minuta da se ECU malo "presabere"..posle toga sve Ok..ide na benzinu sasvim normalno..
nadam se da moze da pomogne nekome
treba to podesiti malo bolje
Comment
-
-
Comment