Daewoo lanos 1.5???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Daewoo lanos 1.5???

Problem je sledeci? Ugradjen je lambda kontrol sistem, ali kad auto prebaci na plin ima jako nestabilan rad motora!!! Inace uredjaj je ugradjen u futogu kod zastupnika(necu da ga imenujem ) kako resiti problem???? Koliko sam video obe zice su zkacene na sondu ( bela i zuta), kod mene je bila zakacena samo bela!
    Na benzinu je sve ok!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Koji je sistem ,mislim kojeg proizvodjaca,malo si podataka dao,verovatno je do podesavanja

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

lovato je u pitanju!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ABARTH
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2006
        • 364
        • Vršac,Banat,Vojvodin
        • SKALA 65

Originally posted by ada
        lovato je u pitanju!
        ja radim samo landirenzo,trebalo bi se nakaciti i podesiti to i usput proveriti sve. Znam da ti nisam bas pomogao ,neznam odakle si ali u BGD imas Ivana T a u Novom sadu Doru koji ce to resiti ocas
        pozdrav

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

hvala ti u svakom slucaju! znam i ivana i doru! Kaze decko da su pokusali da ga steluju i jedino sto su uspeli je da se negasi na leru!!!

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Ada,
            Valjda taj tvoj tajanstveni "zastupnik" ima garanciju na svoj rad? Kako ti mi mozemo pomoci kad ne moze onaj koji je gasnu instalaciju i ugradio? Sta bi ti da saznas? Sta ti vredi i da znas kad nemas cime da podesis uredjaj (slavinu) ako je podesavanje potrebno a verovatno kao sto kaze Abarth, jeste.
            Treba dobro razmisliti gde instalirati gasnu instalaciju jer kasnije dolaze korekcije (u garantnom roku) kao i tekuce odrzavanje koje vlasnici vozila uglavnom ne mogu vise da rade sami jer je potrebna posebna oprema za to. Na ovom forumu ima nekoliko veoma poznatih majstora a izgleda da ni jedan nije taj tvoj. Zasto? Mislim, ne zanima me, nego se ti to pitaj jer znam da si na forumu odavno a jos uvek verujes nepoznatima. Mogao si i sam da ugradis to bi te jos manje kostalo a da ti podesi neko ko je strucan i ima alat za to.
            Nisi nam napisao ni koliko dugo je auto radio ispravno na leru posle ugradnje da vidimo da li je bas do podesavanja ili se promenilo stanje oko paljenja, (zazora na svecicama, razvodne kape-ruke, filtera za vazduh, kablova i sl). Radi li na leru na benzinu ispravno? Da li je isparivac bio nov ili je samo dogradjena lambda i koje je marke isparivac? Da li si isao na korekciju posle par hiljada kilometara? To je ponekad stvarno potrebno, nekada ne, ali se UVEK ide u servis. Neki majstori kazu da membrane trebaju da "legnu" sto znaci da se malo promeni stanje od glanc novog kad se nekoliko puta zagreje i ohladi isparivac. Uvek insistiraj da ti sevis radi ko je ugradio a pretpostavljam da ti je taj neko i najblizi bar dok je spravica pod garancijom. Pozuri da resis problem pre zime.

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Pretece me.
              Moguce je da imas ili los isparivac (mozda BRC) ili ti je los mikser. Ako nije nista od ta dva onda je zaista problem za razmatranje. Tvoj auto je poznat sigurno majstorima sa velikim iskustvom pa pitaj njih sta ne valja. Mucices se ovako stalno i NIKADA neces naterati motor da radi kako treba. Mozda ipak nije samo do podesavanja
              Zar postoji nesto sto se ne moze resiti?

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

Originally posted by dranix
                Ada,
                Valjda taj tvoj tajanstveni "zastupnik" ima garanciju na svoj rad? Kako ti mi mozemo pomoci kad ne moze onaj koji je gasnu instalaciju i ugradio? Sta bi ti da saznas? Sta ti vredi i da znas kad nemas cime da podesis uredjaj (slavinu) ako je podesavanje potrebno a verovatno kao sto kaze Abarth, jeste.
                Treba dobro razmisliti gde instalirati gasnu instalaciju jer kasnije dolaze korekcije (u garantnom roku) kao i tekuce odrzavanje koje vlasnici vozila uglavnom ne mogu vise da rade sami jer je potrebna posebna oprema za to. Na ovom forumu ima nekoliko veoma poznatih majstora a izgleda da ni jedan nije taj tvoj. Zasto? Mislim, ne zanima me, nego se ti to pitaj jer znam da si na forumu odavno a jos uvek verujes nepoznatima. Mogao si i sam da ugradis to bi te jos manje kostalo a da ti podesi neko ko je strucan i ima alat za to.
                Nisi nam napisao ni koliko dugo je auto radio ispravno na leru posle ugradnje da vidimo da li je bas do podesavanja ili se promenilo stanje oko paljenja, (zazora na svecicama, razvodne kape-ruke, filtera za vazduh, kablova i sl). Radi li na leru na benzinu ispravno? Da li je isparivac bio nov ili je samo dogradjena lambda i koje je marke isparivac? Da li si isao na korekciju posle par hiljada kilometara? To je ponekad stvarno potrebno, nekada ne, ali se UVEK ide u servis. Neki majstori kazu da membrane trebaju da "legnu" sto znaci da se malo promeni stanje od glanc novog kad se nekoliko puta zagreje i ohladi isparivac. Uvek insistiraj da ti sevis radi ko je ugradio a pretpostavljam da ti je taj neko i najblizi bar dok je spravica pod garancijom. Pozuri da resis problem pre zime.
                Uopste nije tajanstven!!! napisao sam da je uvoznik ali ok stanisic je u pitanju mada dora i ivan su verovatno skontali cim sam spomenuo futog i uvoznik!!! uredjaj lovato!!!!!! A nije ni moj auto jer sam ja moj prodao pre dve nedelje!!! drugarov je u pitanju i posto je uzet na lizing morao je da ugradi u ovlascenom servisu (nepitaj me zatso) tako je rekao! Ja sam rekao sto se tice majstora ostaje pri mom misljenju! na 1 mestu ivan na 2 dora!!!
                e a sto se tice auta auto odlicno radi na benzinu jer auto je nov!!! sada ima 23000km na satu i na benzinu radi kao sto je i radio! sasvim ok!!! Na gasu zeza samo na leru, posle ugradnje se gasio stalno na leru, pa su ga ponovo stelovali i uspeli su da usteluju da se negasi ali konstantno varira samo na plinu (na benzinu nema greske) cek lampicu nepali tako da predpostavljam da je solidno ustelovan!!!! Svecice su na 0.7-0.8 kablovi ok (probali i druge) uradjen kompletan servis na autu!!! Decko kaze da je prezadovoljan sa potrosnjom i ono sto sam ja primetio ima fantastican odziv na papucicu gasa!!!! znaci problem je samo na leru

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

Pretece me.
                  Moguce je da imas ili los isparivac (mozda BRC) ili ti je los mikser. Ako nije nista od ta dva onda je zaista problem za razmatranje. Tvoj auto je poznat sigurno majstorima sa velikim iskustvom pa pitaj njih sta ne valja.
                  sto se tice mog auta imao sam problema i naveci bedak je sto smo nasli tek juce sta je bio glavni problem!!! i zasto je auto ima veliku potrosnju! bogu hvala u servis je dosao neki novi elektronicar koji je imao malo vise zivaca! da neduzim! fora je bila u ler motoru!! greska se manifestovala sto auto bez stisnute papucice gasa nije hteo da upali!!! radili smo i reset racunara i svasta jos a greska je bila u kabelu!!! kabel koji ide sa lamda sistema bio je spojen na pogresnu zicu na ler motoru i motor je mogao samo da zatvori dovod vazduha a nije mogao da ga otvori! naravno nekrivim majstora koji je to ugradjivao jer ni on nije mogao da zna da daewoo ima 6 razlicitih procesora i lovato nije mogao bas tacno da zna koje ce boje biti zica to jest koja serija sa kojom bojom itd!!! uglavnom kvar je otklonjen na moju stetu u smislu patio sam se 2 godine ali nema veze! navozao sam se!!!! opet sto se majstora tice koji je ugradjivao svaka mu cast sto je imao zivaca i vremena da se igra samnom!!!!

Mucices se ovako stalno i NIKADA neces naterati motor da radi kako treba. Mozda ipak nije samo do podesavanja
                  Zar postoji nesto sto se ne moze resiti?
                  Problem koji se moze resiti parama nije problem!!!! Postoji - decko nema para eto ga problem

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Malo sam mnogo premoren ali mi nije jasno kakve veze ima ler motor i potrošnja ili ako si mislio na TPS onda još i nekako. Uglavnom ta žica je mrtvo meso i ne radi ništa kad je na benzinu pa mi opet nije jasno kako može da smeta prilikom paljenja i za potrošnju.
                    Što se šema tiče, njima se nikad ne veruje i nikad se ne seče žica pre nego se proveri na terenu da li je to ta žica. Provera je vrlo jednostavna. Uglavnom voleo bih objašnjenje kakve to ima veze sa potrošnjom?
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

objasnicu ti kada se budemo videli! a sta kazes za lanosa???

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Može biti svašta, premalo podataka, loš mikser, loše podešeno ili loš motor.
                        Što se tiče tvog auta zanima me jer se lambda ne spaja na ler motor uopšte pa sam jako znatiželjan.

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Ada,
                          Bas sam se iznenadio takvom kardinalnom greskom. Niko, ali niko ne racuna na toliko neznanje majstora koji ugradjuju gasne instalacije. Za dve godine mucenja ja bi, cini mi se, napravio ceo auto od g o v a n a a ne da bi "nasao gresku". Imas ti dobre zivce kao i vecina Vojvodjana. Blago vama.
                          Meni je takodje veoma neshvatljivo sta je to novi majstor "nasao" i sta to ustvari menja sto bi uticalo na potrosnju. Totalno je nejasno objasnjenje.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Taj auto smo mi ugradjivali ako se ne varam... Moguće da napravimo grešku ali ne verujem baš da nemamo znanja Sa druge strane, preradjivan je par puta na drugim mestima a i vlasnik ga je ručno štelbao malo malo iako ima lambda kontrolu koja se podešava interfejsom.
                            Lambda kontrola ima nezgodnu osobinu da pokaže grešku u podešavanju. Ako opseg ide od siromašne do bogate non stop u svim obrtajima nemože se "čarobnije" podesiti nego tako. Ako tada troši 40 litara onda grešku treba tražiti na drugoj strani.
                            Zato me zanima kako ler motor utiče na potrošnju i kako jedna mrtva žica na ler motoru utiče na paljenje auta.

Auto je u više navrata bio u ovlašćenom servisu na dijagnostici od kojih sam i ja bio prisutan bar jednom a možda i dva puta. Nije bilo greške TPS-a ili ler motora....
                            Malo sam mator za bajke....

https.autogas.rs

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Ada,
                              Bas sam se iznenadio takvom kardinalnom greskom. Niko, ali niko ne racuna na toliko neznanje majstora koji ugradjuju gasne instalacije. Za dve godine mucenja ja bi, cini mi se, napravio ceo auto od g o v a n a a ne da bi "nasao gresku". Imas ti dobre zivce kao i vecina Vojvodjana. Blago vama.
                              Meni je takodje veoma neshvatljivo sta je to novi majstor "nasao" i sta to ustvari menja sto bi uticalo na potrosnju. Totalno je nejasno objasnjenje.
                              Majstor koji je ugradio instalaciju je MAJSTOR i to ne poricem! a greske se desavaju!!!!
                              A sto se tice zivaca imam mnogo vise problema na koje gubim zivce nego na auto tako da je to manje bitno!!!!

Motoric o kojem pricam nije ler motor i neznam tacno kako da ga nazovem uglavnom stoji na samoj usisnoj grani i na njemu nije bilo nista spajano, a ispod njega ima opet neki senzor koji ima 4 zice i na njega je bila nalemljena jedna zica ako se nevaram ljubicaste boje!!! manje vise bitno koja je boja! e sada fora je bila sto su ta dva uredjaja povezana neznam na koju foru samo znam da taj motoric o kojem ja pricam je imao funkciju da otvara i zatvara leptir vazduha a u mom slucaju ga je drzao zatvoren stalno jer zbog te zice koja je zezala to nesto bas sam strucno objasnio leptir vazduha se otvarao u stavri na pritisak vazduha koji dodje iz kucista filtera!!!! e sada da ja pitam vas posto sam ja laik!!! ako je vazduh zatvoren to jest auto nema dovoljnu kolicinu vazduha da li se povecava potrosnja gasa?????

Comment

Working...
                              X