Alisa u zemlji cudesa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MeganeSport
    CBC Član
    • 31.10.2006
    • 79
    • Beograd

Alisa u zemlji cudesa

E bogami ja se nacitah mnogo toga od kako sam nabasao na ovaj forum!Ali,da ne budem pogresno shvacen,mnogo dobrog!E da pocnem.Moj Megan Kupe'98 ima ugradjen BRC(AT90E)plin sa torzionom bocom.Do sad sam presao oko 40000km sa njim i uglavnom sam bio zadovoljan.Plin ugradjen u nekom sacuvaj Boze ''servisu'' ispod Brankovog mosta(jbg na preporuku ''ortaka''!)sto verovatno objasnjava ono moje-UGLAVNOM.U sustini i nisam imao velikih problema sem da mi se jedno vreme smucilo ''tankovanje''.Zasto???Pa zato sto je trajalo svaki put po 30MIN MINIMUM!!!!Posto ja zivim trenutno u inostranstvu,mozete zamisliti moje blamiranje na pumpi svaki put kad sam to morao da prezivljavam ponovo(a kad samo vide nase tablice odmah slazu grimase)!To sam nekako resio,doduse ne u istom servisu-jer vise nije postojao(ali o tome cu u rubrici ''Ocena servisa'' :x ).E sad kako sam nasao,na moju srecu,ovaj forum saznajem polako da i plin uredjaj mora ponekad da se odrzava !Saznajem za potpuno nove izraze kao sto su:filter za plin,ispustanje ulja iz isparivaca,povremeno vozenje automobila na benzin(radi dizni-ako sam dobro razumeo),najmanje 10L benzina u rezervoaru itd.Verujem da cete razumeti moje VEEELIKOO iznenadjenje(kao Alise u...)kada sam nabasao na ovakve pojmove posle 40000km.Pitam se da li sam ja mozda lud ili sta kad sam ovoliko vozio bez i jednog jedinog odlaska u servis radi kontrole i odrzavanja!Ili sam samo nedovoljno obavesten,sto je mozda polovicno i greska servisa koji je izvrsio ugradnju,ali i moja jer se nisam malo potrudio da saznam nesto vise.E sad POD HITNO!!! trebam od vas savete sta moram da uradim,jer sam,iskreno,pomislio da sam do sada imao dosta srece i uplasio se da nesto moze da mi se desi.Jedini problem u radu motora koji se desava je da kad je auto hladan ponekad se gasi dok se ne ugreje,ali,ako sam dobro iskoristio funkciju ''TRAZI'',to je zbog dizni koje trebaju ciscenje(ispravite me ako gresim).Slike cu da postavim kad provalim kako to ide kod vas.Savetujte!
    Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
  • MeganeSport
    CBC Član
    • 31.10.2006
    • 79
    • Beograd

Evo slika.

Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.

Comment

• MeganeSport
      CBC Član
      • 31.10.2006
      • 79
      • Beograd

evo jos jedna

[img][/img]

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Bogu hvala da je do sada sve radilo kako treba, ali ti savetujem da nadjes neki krsten BRC servis i da ga sto pre posetis.

Ako znaju sta rade, neces morati da im pricas sta da preprave, a ovo kako sad izgleda je u najboljem slucaju OPASNO.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• MeganeSport
          CBC Član
          • 31.10.2006
          • 79
          • Beograd

za IvanT

Jbg,i meni je izgledalo da nesto nije OK.Ali znas ono,danas cu-sutra cu i prodje 40000km.Inace nisam takav aljkavac,redovno radim servise i menjam sve sto ne funkcionise i sto u servisu preporuce,ali mi jednostavno niko kad sam ugradjivao nije rekao:"Dodji posle toliko i toliko..."A sve je funkcionisalo,a i ono kad je sporo tocio u tom servisu niko nista nije rekao.Doduse nisu ni dizali haubu,samo nazad bocu.Cim dodjem za Bgd poseticu servis,ali znas li nekoga u Bgd ko ce to da mi odradi kako treba?I na sta da obratim paznju dok ne dodjem da to sredim?Cisto neki savet.Nigde nista ne curi,plin se ne oseca.E da malopre sam ispustio ulje iz isparivaca i bilo je jedno 10-ak kapi.
          I jedno sam zaboravio da kazem.Verovao ili ne kad sam isao za inostranstvo prosao sam atest.

Comment

• Astra1.8
            CBC Član
            • 21.10.2004
            • 46
            • Bačka Palanka

Ako ides u Beograd idi u Auto-centar Rasic http://www.lovatogas.co.yu/ to ti je IvanT ili ako si u Novom Sadu onda kod Dore http://www.autogas.rs/.
            Oni znaju sta rade pa neces moradi da pricas sta da preprave.
            Astra G 1.8 16V sportive

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Doduse, oni se bave Lovato-om (njega ugradjuju), ali ce svakako znati da odrade i tvoj BRC ili da te upute kod odgovarajuceg.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

ali ti savetujem da nadjes neki krsten BRC servis i da ga sto pre posetis.
                Da sam hteo, rekao bih mu dodji kod mene, ovako...

Comment

• MeganeSport
                  CBC Član
                  • 31.10.2006
                  • 79
                  • Beograd

Da sam hteo, rekao bih mu dodji kod mene, ovako...
                  Ja sam i razumeo da ti neces-ili ne mozes da se bakces sa tim,ali valjda imas neki krsten,kako ti kazes, servis da preporucis da to odradi.Znam da bilo koji majstor ne voli da ispravlja tudje greske ali jbg ne trazim ja nikog da mi to uradi besplatno nego da to,normalno,naplati!Ali dobro ako ne znate nikog,valjda cu negde na forumu vec iskopati neki.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Nije to u pitanju, ispravlja sam i prepravljao mnogo gore instalacije. Tvoj uredjaj je vec presao 40.000 km i tu je vec trebalo poodavno zameniti filter gasa, eventualno prekontrolisati stanje membrana i naravno prepraviti stosta ispod haube. Ja nemam delova za BRC i zato to neradim.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

Za informacije o ovlašćenim BRC servisima u Vašem gradu obratite se
                      predstavništvu BRC-a na telefone: 011/32-91-296, 32-91-310, 32-91-700
                      ili na e-mail: brc@brc.co.yu
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                      X