backFire na Golfu!!...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gloginjaR
    CBC Član
    • 02.10.2006
    • 69
    • Split

backFire na Golfu!!...

Pozdrav....:-)

Evo danas sam imao prvu Exploziju!!! :x na GolfuIII od kako je u mene(dva mjeseca), to mi se desilo prilkom okretanja auta! tj:iša sam u rikverc, i nisam ga baš drža na visokim okretajima!!! već lagano na ler-gasu!!? i vjerojatno je se tu "zagušio" i došlo je do povrata i eksplozije!!? Kao što se vidi na slici, izbilo mi je ovaj dio koji ide u usisnu granu!(njega sam vratio nazad-bez problema!) No puko mi je i ovaj dio di se spaja Liberlauf! pa sam injega nekako zakrpio tj:zalipio sam ga sa smjesom što se ljepe šajbe! (crna smjesa i za sad fino drži)
    Zanima me šta bi bilo pametno provjerit-da nedodje više do eksplozije??!
    Sve sam servisira i sve je skoro novo! jedino nisam dira Isparivač!!! na njemu sam samo ispustio Ulje! i sad neznam-pošto je on stariji model!
    za njega nema Membrana!!? pa neznam dali bi bilo pametno da uložim novce i stavim novi isparivač? Imate li kakve savijete?!

Vozim GolfIII 1.6i GT(97g) 74kw,
    Plin:LandiRenzzo (BRC)
    Potpis nije po pravilima foruma...
  • bmw735i
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 258
    • Mostar
    • BMW 320i, 740i, 750i

Prvo, BRC ti je isparivač a Landi Renzo ti je lambda kontrola.
    Isparivač možeš servisirati u Metkoviću (Kula Norinska) kod Ilke ako te zanima mogu ti i broj dati. Ako ti se daje 500-injak kuna na novi isparivač promjeni ga isplati se ako ne onda promjeni set membrana koje koštaju oko 200kn.
    Cijene su od prošle godine i ne mislim da su puno šetale gore dolje.
    Što se tiče isparivača ko ti je got rekao da nema dijelova prevario te ili nema pojma. Svi se mogu nabaviti samo je pitanje vremena i novaca.
    Evo ti i link od kataloga proizvođača dijelova i opreme pa pogleda sam.

Katalog je 2.7 Mb skini na strani 4 su ti svi setovi za popravku isparivača.
    BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
    Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• gloginjaR
      CBC Član
      • 02.10.2006
      • 69
      • Split

ok' ja sam mislio da promjenim ovaj set Membrana!

No ovdi u Splitu (AutoTim) zastupnik za LandiRenzzo...Majstor veli da nema za taj "stari model" da nema membrana!?

I nudi mi novi model Isparivača sad nisam pametan?

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Naravno da mu se isplati da ti proda nov deo .
        Kako je nov, bolje i radi i imaces manje primedbi (detonacija).

No, on sigurno nije jedini i setovi za reparaciju se uvek mogu naci. Razlika izmedju reparacije i novog isparivaca ti je oko 300kn pa mozda i ne bi bilo lose da promenis isparivac ?!

Posto ti je Lambda kontrola Lovato, onda bi trebalo da uzmes i isparivac Lovato. uvek od istog proizvodjaca bolje radi, mada moze da se nakrpi i od razlicitih, a tebi je na volju...

Sto se detonacija tice stvar je u tri stvari: plin, vazduh (zrak ) i struja. Pa ti vidi koja ti stavka nije kako valja.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• gloginjaR
          CBC Član
          • 02.10.2006
          • 69
          • Split

Hmm...neznam...moguće da je plin u qurcu! jer sam inače liva uvjek na jednom mjestu! i nije bilo nikad nikakvi "problema"1
          no' juče sam uluo na jednoj drugoj pumpi! i evo problema!? :x nemora značit! ali sam siguran 90% da je do kvalitete plina na toj pumpi!

Ok' Momci! naj_vjerojatnije cu onda stavit novi isparivač (ako se Majstor "nesmiluje" i neNaruči za ovaj model membrane) onda ću stavit novi Isparivač i to je to.

Nego neznam zašto spominjete Lovato!!! Kolko sam ja skužia! kod mene je CIJELI SISTEM OD LandiRenzzo!? Nekužim zašto spominjete Lovato?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Procitaj ovu temu kad je vec neko digao iy mrtvih

Tu lepo pise da nesmes uraditi ono sto si uradio, zagusiti auto....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gloginjaR
              CBC Član
              • 02.10.2006
              • 69
              • Split

Originally posted by Dora
              Procitaj ovu temu kad je vec neko digao iy mrtvih

Tu lepo pise da nesmes uraditi ono sto si uradio, zagusiti auto....
              evo upravo sam sad sa te teme!
              ok' vjerojatno sam sam "nesvesno-neznanjem" izazvo detonaciju!
              jer kad sam iša u rikverc, taman kad sam treba stat-i krenit naprid, ja još nisam stao...ubacia sam u prvu i auto je još iša pol metra nazad, ja sam ga ušalta uprvu i dao gas-tada je se desila detonacija!?
              ok'

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Preterana opterecenost motora na malom gasu + lose membrane koje nisu stigle odreagovati u trenutku i prljav plin i mozda jos neka sitnica....
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nema sitnica i ovo ono.... Nema potpritiska, nema plina i bum.... Kad se ugusi motor i padnu obrtaji ispod dozvoljenog nema veze koliko je ispravan sistem, jednostavno to je mana konstrukcje koja je takva kakva je...
                  Kad bi svako napisoa trenutak u kom mu se desila detonacija, 95% bi bilo kod kretanja iz druge ili ovakav slucaj. Isparkiravanje napred nazad ne dodas dosta gasa i eto...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

da mu nije i malo daleko isparivac od mesaca...mislim ovo crevo je dosta dugacko .. malo ovo malo ono i buuuum!
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pa sve utiče, na mojoj Sieri je isparivač daleko od slavine 10cm. Cevi koliko mora da sestavi slavina. Nije nikad pukla u vožnji a vozi se svakako. Samo tri puta kad sam palio na gas, nije promašilo... Da je bilo kao što bog zapoveda imalo bi metar creva...
                      Neki dan sam imao rodjenu situaciju za detonaciju. na raskrsnici kamion ispred mene zaklanja vidik, ja izvirujem (idem levo) ali ne vidim i onako polako, krenem pa stanem i kad sam izašao pola auta, stanem da vidim i imam šta da vidim. Meca neki noviji piči na mene sa 100 na sat ja idem 2 na sata razmak od oko 80 metara se smanjuje sa 100 na sat Refleksno opalim po gasu do daske i odletim a on prozuji iza mene. Ne bi ukočio da je pita.
                      Posle 20 metara me oblije ladan znoj jerbo se setim da je detonirao u tom trenutku ostao bi ko izmet na livadi i ne bi ovde više zamarao prisutne
                      I zato, naravoučenije. NIJEDAN moj auto više vakuma videt neće....

https.autogas.rs

Comment

Working...
                      X