passat 1.8 92 93

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nand
    CBC Član
    • 26.11.2006
    • 29

passat 1.8 92 93

odnedavno sam clan ovoga foruma i poprilicno me zainteresovao, naravno da sam ljubitelj automobila a u poslednje vrijeme me interesuje sve vise i plin
    spremam se da postanem ponosni vlasnik passata 1.8 92 ili 93 godiste i naravno sobzorom na moju platu razmisljam i o ugradnji plinskog sistema.Onon sto me zanima je savjet od vas koji je sistem nabolji za ovaj motor obicni tj vakuumski ili sekvencijalni
    znam da je sekvencijanlini poprilicno skuplji ali opet kako shvatih da je i bolj, ugradnja nekog skupog je nepovoljna za moj novcanik ugradnja obicnog je onako solidna a i relativno dosta majstora je radi
    ono sto me zanima pogotovu za ekipu dora i ivant pitanje je koji je sistem bolji za ovaj motor
    pitanje za sve forumase koji su imali iskustva sa ova dva sistema koji vise trosi
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Svi 1.8 motori iz te godine (osim G60), su sa mono point ubrizgavanjem, tako da sekvencijalno nije moguce ni ugraditi. Znaci venturi sistem sa ili bez lambda kontrole, tj. "jeftinija" varijanta.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nand
      CBC Član
      • 26.11.2006
      • 29

venturi pretpostavljam da je isto vakuumski
      nijesam upoznat sa modelima gasnih sistema pa me zanima da li je venturi sistem nesto razlicit od lovato ili je to neka vrsta lovato sistema
      koja je razlika

Comment

• APOGEE
        CBC Senator
        • 01.06.2005
        • 243
        • Beograd, Vracar

Venturi ili vakuumski, to ti dodje isto, prelistaj malo forum, lepljive teme - stickies, imas sve objasnjeno. Na tvom mestu, isao bi na pomenuti sistem sa lambda kontrolom. Skuplji je za nesto malo vise od 100 evrica od obicnog ali vredi. Ja imam Lovatov Loveco-pro i jako lepo radi.
        Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• nand
          CBC Član
          • 26.11.2006
          • 29

koji auto vozis, i koliko je ustvari efikasna ova lambda sonda,
          kako sam shvatio ona regulise paljenje auta na plin

Comment

• campi
            CBC Veteran
            • 11.06.2005
            • 169
            • Srbija

Kolika je potrosnja plina na passat-u 1.8

Pozdrav Nenade
            ...zanima me kolika je potrosnja plina sa autom koji ti vozis...drugar se zanima da kupi islti model pa pitam za njega......ono prosek na otvorenom putu i gradski rezim voznje

Pozdrav

Comment

• APOGEE
              CBC Senator
              • 01.06.2005
              • 243
              • Beograd, Vracar

Originally posted by nand
              koji auto vozis, i koliko je ustvari efikasna ova lambda sonda,
              kako sam shvatio ona regulise paljenje auta na plin
              Lanos, 1,5 SOHC, lambda kontrola na osnovu signala sa sonde dalje u svakom momentu odgovarajucu smesu gasa i vazduha za razliku od obicnog sistema gde je taj odnos fiksiran srafom za podesavanje smese. Motor ima dakle bolji odziv na gas i prilicno se smanjuje mogucnost detonacija. Potrosnja gasa, bar kod mene, neznatno je umanjena u odnosu na raniji sistem bez lambda kontrole.

Comment

• nand
                CBC Član
                • 26.11.2006
                • 29

posto sam samo donekla upoznat sa prinicipima gasne instalacije i rada zanima me gdje se postavlja lambda sonda i da li se moze i naknadno ugraditi na automobilu

Comment

• APOGEE
                  CBC Senator
                  • 01.06.2005
                  • 243
                  • Beograd, Vracar

Lambda sonda se obicno nalazi usrafljena na izduvnoj grani-kolektoru. Ukoliko imas motor bez katalizatora, dakle na obican olovni benzin a hoces da ugradis sistem sa lambda kontrolom, moguce je da se montira naknadno, izbusi se rupa i nareze navoj, najbolje na mestu gde se svi izduvni kanali ulivaju u jedan, kako bi ocitavanje izduvnih gasova bilo sto tacnije. Preliastaj malo forum, koliko se secam, neko je naknadno ugradjivao sondu na Ladu ili Ladu Nivu, tako nesto.

Comment

• Goranp
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2006
                    • 436
                    • Banja Luka

Mislim da on nije mislio na lambda sondu već na lambda kontrolu...
                    Ako sam u pravu odgovor je da može odmah,a može i naknadno
                    Neka okvirna cijena za "nadogradnju" je oko 100 eura - ne mora da bude tačno
                    Banjaluka Blog
                    http://gradbanjaluka.blogspot.com
                    Tattoo Picture
                    http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• nand
                      CBC Član
                      • 26.11.2006
                      • 29

da mislio sam na lambda kontrolu,gdje se ugrajuje,tj gdje se postavlja

za nekog prije,nijesam jos uzeo ali planiram da uzmem nesto vw passat ili golf3 karavan
                      i naravno da ugradim plin posto su noviji dizeli poprilicno skupi
                      a i lakse je raditi benz motor naravno govorim o 1.8 motoru

Comment

Working...
                      X