Renault 25 2.0 12v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Kako bre Duke ne znas sta je batara?
    Ako me ne zekis (a i ako me zekis jer mozda ni drugi neznaju) batara je okrugla korpa od pletenog vrbovog pruca za kukuruz. Lici na vanglu ali je znatno veca. Lici takodje i na starinsku korpu za ves (prostiranje i skupljanje vesa) mada je ta korpa ovalna. U mom kraju smo svi seljaci pa tako zovemo male automobile tipa peglice, fice, Yuga a i one koji idu gde oni hoce a ne gde ti hoces (kec, 128 i ostala sra nja).
    Kako se to kaze u Nish? Sto gu sklepaja ko sas noge...?

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

El Radisha,
      Ne moras da nam pricas da su sapcani cicije i da su prodavali cak i vodu (znas vec kome). Da se kladimo u "pivu" da ti ne mozes da platis tih 500??

Comment

• Duke
        CBC Senator XXL
        • 16.01.2006
        • 753
        • Urbs Naissus

Ne zezam te Dranix, u nasem kraju se ovaj termin ne koristi. Najblize tome je "kosh" kojim se obavljaju radnje koje si naveo (pretovara i nosi zrnasti materijal tipa kukuruz i psenica). Inache, ako te neko pita, korpa se u okolini kazhe "kroshnja".
        He, he, malo lingvistickih instrukcija nikome nije shkodilo... Sva sreca sto moderatore mrzi da citaju .

@el radisha

Jos ako je V6 Turbo Baccara (a posto je bio diplomatski verujem da jeste)
        Jeste, turbo Bakara... Iste boje kao moja, samo - kao nova! Jedino nema hrom (a kad bolje razmislis, koji ce ti pa to...). Da imam para, bez rasmisljanja bih je pazario. A onda bi usledila zajebancija... Znas li da, da bi promenio svecice, mora da skidas komplet creva od turbine do interkulera? Nema gde iglu da bacis u motorni prostor...
        "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• El Radisa
          CBC Veteran
          • 06.12.2006
          • 101
          • Sabac

Originally posted by dranix
          El Radisha,
          Ne moras da nam pricas da su sapcani cicije i da su prodavali cak i vodu (znas vec kome). Da se kladimo u "pivu" da ti ne mozes da platis tih 500??
          iii breee, nisu sapcani cicije, vec Macvani! A ja nisam Macvanin, ja sam Radjevac!
          ii platio bih ja tih 500 da imam.. ovako ce da priceka malo duze dok se ne skupi od plate
          Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Uf,
            Ja zaboravio da si ti iz Urbs a tamo su sve same krosnje (sve od Nish-a pa do banje... ). Jel lipov-e?
            Izvini Radisha nisam znao. Radjevina je vec na brdu.

Comment

• El Radisa
              CBC Veteran
              • 06.12.2006
              • 101
              • Sabac

Originally posted by Duke

Jeste, turbo Bakara... Iste boje kao moja, samo - kao nova! Jedino nema hrom (a kad bolje razmislis, koji ce ti pa to...). Da imam para, bez rasmisljanja bih je pazario. A onda bi usledila zajebancija... Znas li da, da bi promenio svecice, mora da skidas komplet creva od turbine do interkulera? Nema gde iglu da bacis u motorni prostor...
              Ma prvih sedam dana mu posvetis paznju oko menjanja svecica i tih potrebnih stvari, a posle ga samo lickas jer tu nema sta da rikne...Boze al to ide..

Comment

• El Radisa
                CBC Veteran
                • 06.12.2006
                • 101
                • Sabac

Originally posted by dranix
                Uf,
                Ja zaboravio da si ti iz Urbs a tamo su sve same krosnje (sve od Nish-a pa do banje... ). Jel lipov-e?
                Izvini Radisha nisam znao. Radjevina je vec na brdu.
                jbt, al si obavesten! To sto je Sabac centar Macve ne znaci da smo svi mi koji zivimo u njemu isti kao ove Macvani..

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Originally posted by El Radisa
                  iii breee, nisu sapcani cicije, vec Macvani! A ja nisam Macvanin, ja sam Radjevac!

Ma suti, sreca da nisi iz Pirot...

Drugov tata je Piorocanac, i on za svog brata kaze: "xxxxxxxxxx#####%%%%@@@&&&^^!!!"

A naucio nas je da su Skoti ustvari, Pirocanci koji su protjerani zbog rasipnistva...

Ja goru situaciju jos ne vidjoh, sto naravno ne znaci da me se ne moze razuvjeriti...

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

Ma prvih sedam dana mu posvetis paznju oko menjanja svecica i tih potrebnih stvari, a posle ga samo lickas jer tu nema sta da rikne...Boze al to ide..
                    Bravo Care! Na zagrizenijeg Renault entuzijastu i na ovako pozitivan stav, nisam skoro naisao! Hi, hi, nema sta da rikne... iz tvojih usta u bozje usi...
                    A da ide... 153 kW, valjda ide, majku mu...

@Dranix, ja jesam iz urbis-a, ali mi je deda na selu. Specijalizovao sam sve vrste poljskih radova bez upotrebe mehanizacije. Tako da upotrebljavam i kroshnje... One s grojze, su mi omiljene...

Comment

• El Radisa
                      CBC Veteran
                      • 06.12.2006
                      • 101
                      • Sabac

Originally posted by Duke

Bravo Care! Na zagrizenijeg Renault entuzijastu i na ovako pozitivan stav, nisam skoro naisao! Hi, hi, nema sta da rikne... iz tvojih usta u bozje usi...
                      Ma reno moze samo da rikne ako mu ne posvecujes paznju, a motor moze da rikne samo ako nema vode (prsne glava ko zvecka) ii ako ti je lose ulje.. to su jedine dve stvari.. (mislim na 25icu).. A jbg s****s manzentnu na homokinetickom (npr. istruli od starosti), a ti to ne vidis pa vozis i vozis i onda ti upadne tona prljavstine unutra, pa zglob pocne da cekece ko ono za krunjenje kukuruza (koshare me asocirale), i ti onda pu ebem ti francuza kakav mu je zglob..blabla..
                      znaci samo odrzavanje redovno i kontrola i to je to.

Comment

• nikolapanic
                        CBC Senator XXL
                        • 16.10.2005
                        • 657
                        • Petrovac

znaci samo odrzavanje redovno i kontrola i to je to.
                        Ovo je istina.Moj auto samo da ima klimu i ne bih ga mejao jer je dosta ocuvan a ovako cu morati da ga zamenim nekim Safranom.
                        El Radisa,ugradjuj taj gas da bi ti se sto pre isplatio.Ako ces LCS,to ti je vise elektronike(pa kad se pokvari) ali je lakse stelovanje,a ako ces obican bez LCS-a onda ti je osakacen auto ali isto ide dobro
                        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• El Radisa
                          CBC Veteran
                          • 06.12.2006
                          • 101
                          • Sabac

Pa da, to mi je sada glavna stavka izmedju cega se dvoumim.. Auto bi trebao limarski i farbarski da mi bude gotov pre NG, a cim prodje NG ugradio bih plin.. e sad, najvise me zanima neka statistika ili ako neko moze da kaze iz nekog svog iskustva vezano za LCS i obican plin.

Comment

• nikolapanic
                            CBC Senator XXL
                            • 16.10.2005
                            • 657
                            • Petrovac

Ja imam bez LCS-a 25-ica od 2,2i sa 79KW.Auto ide dosta dobro,potrosnja na otvorenom putu je oko 10-10,5L(bilo je i manje ali ne znam sta mu je),vuce,malo je sllabiji kada idem uzbrdo i kada sam opterecen uz neko brdo,ali na ravnom ide super,prima gas i sve je ok.Kada sam pitao za dogradnju LCS-a rekli mi da kosta oko 100 erova i da cu dobiti smanjenje potrosnje za litar-dva.Boca mi je od 70L(56L aktivno) i stoji iza sedista.Napred mozes da ugradis sve delove perfektno tako da se i ne primecuju a mislim da bi jedino trebalo da obratis paznju na mixer(mesac) i da ti ugrade oaj koji stoji izmedju dva aluminijumska dela a ne na pocetku koji se kaci na gumeni deo.E sad,pomenuo si K glavu pa ako nju imas,onda ne znam kako sta treba.
                            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• El Radisa
                              CBC Veteran
                              • 06.12.2006
                              • 101
                              • Sabac

poenta je sto nemam pojma sta je K-glava.. mogu da okacim sliku motora jedino

Comment

• Duke
                                CBC Senator XXL
                                • 16.01.2006
                                • 753
                                • Urbs Naissus

Nemas bre ti K glavu, kakva K glava (mehanicki sistem ubrizgavanja)... To su imale samo stare V6 verzije od 2664 kubika.
                                Tvoj motor je sa elektronskim ubrizgavanjem, i izgleda bas kao i kod npanica, tj vrlo slicno...

Ja imam LCS, ali posto nisam vozio bez njega, ne umem da ti kazem sta bi bilo da ga nemam. Korisnici tvrde da je odziv na dodavanje gasa mnogo bolji (auto bolje ide) a i potrosnja je nesto marginalno manja. Poenta LCS-a je da ti elektroventil dozira protok plina za zadate parametre voznje (niski obrtaji, visoki obrtaji, pun gas, penzionerska voznja) tako da je uvek u optimalnom podrucju, slicno onome sto radi tvoj benzinski ECU (koji dodushe ima veci broj ulaznih parametara, ne samo lambda sondu). Kad nemas LCS, imas obicnu rucnu slavinu na crevu za dovod gasa u motor, i tu se steluje smesa, ali je poenta sto se steluje za neke obrtaje (obicno oko 3000) gde je onda smesa optimalna, ali zato za sve ispod ili iznad - nije. Ili ide previse gasa, ili ide premalo gasa... i tu se javlja kilavost odziva motora i povecana potrosnja o kojoj je rec...

Comment

Working...
                                X