Yugo 45

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Yugo 45

Imam problem sa potrosnjom plina na Yugu 45(?!).
    Ovako,sistem je Landirenzio,ugradjen krajem avgusta u radionici kod mene u kraju,na Bul. Revolucije.Do pre par nedelja sve je bilo ok,tu i tamo stelovanje,zavisno od vrmenskih uslova i mog cefa,ja ga "gazio" on mi vracao i trosio 11-11,5l po gradu u tom rezi9mu voznje...to mi je bilo skroz ok.Onda odjednom potrosnja se lepi u 17l po gradu,ma kako ga vozio,i na kojoj god pumpi sipao(NAP,OMV,itd.).Posto imam 2 godnie garancije,otisao sam do servisa i prekontrolisali su sve,nije bilo problema,nigde nije bilo curenja,bilo kakvih ostecenja itd.Ipak,zamenjen je rasprsivac,novim,i sa njim je vozen auto 290km i pojeo je 1700din plina,znaci nekih ~45l.To mu dodje oko 15,5l potrosnje,opet isuvise...
    Ovi iz servisa se hvataju za glavu,sve je izmenjano,manje-vise jos uvek novo...
    Motor je radjen u februaru,full generalna,itd. dakle u dobrom je stanju,od tada je presao ~5k km...
    Stvarno gubim strpljenje i ne znam sta da radim?Jel postoji nesto sto sam zaboravio?
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Pa nema sta...jedino svecice i filter vazduha i da se presteluje...moze i koji stepen ranije paljenje po ovako hladnom vremenu i trebalo bi da bude sve u redu
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

Svecice su kupljene cini mi se pocetkom maja,NGK BP6ES,filter vazduha je namesten da vuce hladan vazduh i nema ni mesec dana od kako je kupljen...
      Paljenje je nastelovano stroboskopom,plin na uvce od strane majstora koji ga je ugradjivao...
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

pa da nije do filtera?
        uzmi stavi "filtron" filter ..(znam iz svog iskustva da je dobar),i nasteluj gas da auto ipak bude malo zadavljen u odnosu na normalno stelovanje..pa meri potrosnju ako je normalna a ti kasnije malo povecavaj gas...pa polako.
        paljenje nek ti bude gde motor ima najvise obrtaja kad je zagrejan..pa ga u odnosu na to mesto(razvodnik pljenja)blago zarotiraj u levo..samo malo..da nebude bas na tom mestu gde ima najaci rad(par milimetra).

EDIT: ako si mnogo stvari maenjao odjednom...kablove,kape itd...mozda nesto od tih novih stvari nevalja...neznam
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Pa nije valjda do filtera,obican Frad papirni,sta tu moze da ne valja?
          ...mogu da pomerim paljnje,ali mi je cudno sto je ranije sve bilo ok sa ovakvim setupom...
          A nista nije radikalno menjano,sve je bre novo,uzas...
          I kapa i ruka su novi i platine,kablovi silikonski FIAT/Lancia...
          - Lousie Smith

Comment

• AreOut
            CBC Senator XXL
            • 22.07.2006
            • 590
            • Zabjelo

Kud ces vise zadavljen nece imati snage da se popne na trotoar
            http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Re: Yugo 45

Originally posted by AkiMan
              Imam problem sa potrosnjom plina na Yugu 45(?!).
              ja ga "gazio" on mi vracao i trosio 11-11,5l po gradu u tom rezi9mu voznje...to mi je bilo skroz ok.

Trebalo je odmah da reklamiras, ne sme da predje 9l pa da ga gazis kao da je komsijin!!!. Imah nekad taj auto, bio je moj ponos ekonomicnosti (doduse na benzinu, ali sto bi bilo drugacije na plinu?!).
              Taj auto je uvek trosio dva puta manje od Yuga 55, a sad ti (opusteno) trosi 11-1.5l plina po gradu?
              Ni moj tenk ne trosiu toliko a vise nego 2X je jaci i 2X tezi.....
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• BARTONE
                CBC Senator XXL
                • 25.09.2006
                • 398
                • Bor

a sta taj auto kaze na benzinu koliko guta skupog goriva?
                i kako se ponasa na plinu-ima snage?
                problematicna stvar kod jugica je razvod tj. lanac-lancanik,tu obavezno dobije lufta a onda se sve poremeti
                drugo je luft u samom razvodniku paljenja i pretpostavljam da iako je radjen motor razvodnik je ostao stari.
                dakle proveri te dve stvari i probaj nastelovati paljenje izmedju 5-10 pre GMT
                ako imas stroboskop nakaci i gledaj repere na zamajcu
                ako je sve o.k. reper ne sme mrdnuti u toku rada dok ga gledas stroboskopom
                ajd pa javi
                pozdrav

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

@prolupator
                  Ma to sam ja stelovao,tj. odvrtao sraf koliko je moglo a da radi normalno na leru...a vozim ga gore nego da je komsijin...

@BARTONE
                  Pa benzina je trosio ~10l po gradu u takvom rezimu,s tim da je karb los...
                  Ima snage,sta znam,koliko moze da ima 45-ica,mada nije bas bas od kako je stelovan zadnji put,malo je ustrojen...ali zato na gorivo ide ko zmaj. =]
                  Vidi,majstor je rekao caletu kada je kupovao delove za generalnu,da je jedino uzeo lose lancanike i lanac,tako da mozda su se oni skembali,ali kako to da ocenim...
                  Razvodnik jeste stari,ali ostalo je novo(kapa,ruka,rekoh vec...).Posto nemam stroboskop,icicu do majstora da mi malo usteluje auto,posto,jel,on ima stroboskop...
                  Inace,imam utisak da nije auto bas nastelovan najsrecnije,ali kod plina je to malo zez,jer se on non-stop moze stelovati...
                  Barem znam da niko nije naterao 45-icu da trosi ovoliko...
                  - Lousie Smith

Comment

• madwap
                    CBC Veteran
                    • 02.09.2006
                    • 177
                    • Beograd

Dodao bih samo da obratis paznju na to GDE i pod kojim pritiskom sipas gas, i da li ti plovak uvek zakuca na vreme. Iz jednog ili dva sipanja sigurno ne mozes da budes siguran kolika ti je potrosnja. Meni se desavalo da sipam u BG gas odem do Bajine Baste i tamo stane 2 litra (jedva)... isto tako plovak nekada zakuca na 80% a nekada i ne bas... tako da gledaj iz vise pokusaja.
                    Renault Twingo, 1.2
                    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• jeronimo
                      CBC Senator XXL
                      • 27.10.2005
                      • 390
                      • beograd
                      • ваз 21214-20

ne bi bilo loše da pogledaš i zazor na ventilima, ako su samo malo razdešeni može da digne potrošnju i do 30 %
                      prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Pa uvek sipam na istoj pumpi,posto mi je bukvalno na 200m od gajbe,a imaju automate koji ubijaju sa pritiskom,mada ja sipam za 500-1000din najcesce.A sipao sam tu(NAP),na OMV-u,kod trosarine ona stanica,ne znam kako se zove...znaci nije samo na jednom mestu...
                        Dakle,nesto je do podesavanja motora...
                        Ventili mi se ne cuju,uopste,ali izgleda da cu morati da odem na komplet stelovanje motora...
                        - Lousie Smith

Comment

• zeljan
                          CBC Član
                          • 02.06.2005
                          • 64
                          • palic

proveri termostat motora mozda je zaglavio tj. ostao otvoren,pa motor ne postize radnu temperaturu
                          potpis nije po pravilima foruma

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Bar je to jednostavan auto... ja sam moj stelovao sam, na parkingu, jednom nedeljno ili po potrebi, "na uvce".
                            A danas ga stelujes, sipas benzin na drugoj (ili istoj pumpi, samo druga isporuka) i mozes opet da ga stelujes....
                            Proveri sve "gremline", to ti je par sati blejanja pod haubu i bar ces znati sta sve valja ili ne valja...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Aki
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2006
                              • 1133
                              • Beograd
                              • Yugo 1603, Yugo 1301

Motor postize radnu temp. za 5min max.Nije to...

@prolupator
                              Pa sta da stelujem?Mislis plin?
                              Paljenje nikada nisam sam stelovao,ventile jos manje...Znam sta sam menjao,tj. znam sta valja...Po tome ispada da treba da se samo presteluje,ali kao sto rekoh kako da stelujem ono sto ne znam...?
                              - Lousie Smith

Comment

Working...
                              X