gas - benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Zeljko
    Radila je ali je cureo benzin.
    Slušaj ovako!
    Crevo koje ulazi u karburator skini i odvi taj ulaz jer na njemu imaš sito. Očisti ga. Probaj.
    Drugo
    Od AC pumpe ide crevo u plastičnu račvu i odatle se vraća u rezervoar(slika 9) proveri i njega . Ako nije to predajem se.
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Zeljko
      CBC Veteran
      • 22.05.2006
      • 115
      • Kać
      • Fiat Bravo

Nasao sam resenje

Juce je bio suncan dan (jako bitna stvar), pripremio sam dihtunge, membranu, kompresor i nastavke, ..., strpljenje. Rastavio sam karburator i "okolinu" sve pregledao i razmislio, izduvao sam sve otvore, zamenio sam membranu pumpe karburatora (mada nije bila za zamenu), zamenio sam dihtung u karburatoru (nije bio u losem stanju), zamenio sam raspadnuti improvizovani dihtung ispod miksera gasa (sa malo bolje improvizovanim dihtungom ) , sastavio sam sve (dok sam sastavljao znao sam da nece biti nikakvog napredka), ali sam ipak probao da upalim na benzin, naravno bezuspesno.

Dan, suncano vreme-dobra vidljivost, posumnjao sam nesto dok je karburator bio otvoren. Zato sam posle sklapanja i neuspesnog paljenja na benzin skinuo crevo sa karburatora i stavio ga u plasticnu flasu, ventil benzina rucno otvorio i upalio auto na gas. Kada je u flasi bilo 2dl "benzina" ugasio sam auto i na upaljeni papir sipao sadrzaj flase i "benzin" je ugasio plamen. Dakle bila je to voda sa mirisom i bojom benzina. Jos sam istocio vise od litar tecnosti dok se u flasi nije pocela razdvajati voda od benzina (ukupno sam izvukao nesto manje od litra vode). Posle sam vratio crevo i auto je normalno palio i radio na benzin. Jutros sam upalio na benzin ali i dalje ne moze normalno da se vozi na benzin, znaci da ima jos vode.

Pumpa, mislim da se zove Volan, izmedju Budisave i Kaca pre nesto vise od mesec dana sam sipao benzin za 1000 dinara-10+ litara (u prazan rezervoar) i vozio 5km.

Znaci resenje je ocistiti rezervoar od "benzina" i sipati benzin, ali na kojoj pumpi?

Hvala svima na pomoci!

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

drago mi je da si uspeo da lociras-resis problem,za tu ideju da probas dali je benzin stvarno benzin..svaka ti cast,to znaci probati bas sve.
        ja sam bio ubedjen da ili imas falsh vazduh na dihtungu karba ili da ti je glavna dizna zapusena...jer kad je to dvoje isparavno,mora da radi na benzin pa makar trokirao ko traktor ali nekako mora da radi..ler je druga prica...to moze da zeza samo tako...
        ali nisam hteo da vise dajem sugestije ,jer nisam imao vise "daljinskih" ideja .. jedino da se na" licinom mestu" pogleda.
        LM .. sto se tice TE benzinske pumpe..:"porucio bih rudarima u shtrajku...."

LM2(Bond Street) : hteo si da vozis na vodu HHO ,priznaj !!!
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Zeljko
          CBC Veteran
          • 22.05.2006
          • 115
          • Kać
          • Fiat Bravo

Originally posted by zoranbg
          hteo si da vozis na vodu HHO ,priznaj !!!
          Da, da, hteo sam da budem Proka pronalazac

Radoznalosti radi, cemu sluzi elektricni sklop (oznacen na slici sa 31)-thermo valve.

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Zeljko
              CBC Veteran
              • 22.05.2006
              • 115
              • Kać
              • Fiat Bravo

Nije kraj

Istine radi, moram da napisem odakle voda u rezervoaru.

Autolimar kada je radio zadnje koseve nije ucvrstio jedno od creva za benzin, pa se ono klatilo i tocak ga je skoro presekao. Vodu u rezervoar sam verovatno sipao ja pri pranju.
              Dakle, pumpa Volan iako je inace na losem glasu, ovaj put verovatno nije kriva pa im se izvinjavam zbog optuzbe.
              Ako je nekom cudno koliko vremena traje problem, .... LPG
              Posle izvlacenja goriva sa vodom iz rezervoara primetio sam da se voda u manjim kolicinama ponovo pojavljuje, ali sam mislio da su to zaostaci vode posto nisam skidao rezervoar vec samo pumpom izvukao sto je islo. U naknadnim pranjima auta-koseva izgleda da mlaz nije pogadjao crevo pa je ulazilo manje vode i auto je mogao da se vozi na benzin, ali to je bilo samo probe radi pa sam i zaboravio na taj problem. Ovo sam otkrio pri pregledu auta trazeci sta to ponekad lupa nazad.

Comment

Working...
              X