Florida 1,3i (EFI)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

Florida 1,3i (EFI)

znam da je pricano o ovome u slicnim temama (ali ne u posebnoj) ali ipak molim za razumevanje sto pokrecem ovu temu. zelim da pomognem drugaru, a u vezi ovog motora nemam ama bas nikakvih iskustava.

o kolima:

kupljena povoljno Florida, proizvodnja kraj 2002, kupljena bez LPG, znaci - prva ugradnja. kupice se V-Line NGK svecice, inace motor je tip top. lepo radi na benzin, i ima iza sebe tek oko 40.000. dilema je vise-manje finansijska (kupuje se na rate) ali i zbog potrosnje, samog motora i eventualnih neprijatnih iznenadjenja...

elem,
    razlika u sistemima koju su predlozeni je pozamasna -
    1. 330 za klasican venturi Lovato (naravno sa obaveznim emulatorom) spram
    2. 550 za Landirenzo (moj omiljeni) sa lambda kontrolom.

e, sad. ono sto znam (mozda i gresim, slobodno me ispravite):
    osnovne prednosti ovog drugog su - prakticno nikakvo odrzavanje, automatsko podesavanje, i to sto je sam uredjaj prikladniji motoru. jedina mana je - visa cena.

prednost onog prvog su niza cena i prostota uredjaja (nema sta da crkne na samom uredjaju). mana je sto ce biti oko podesavanja redovnog posla, ali tu imam iskustva, pa cu da pripomognem.

pitanja:

1. da li je (i koliko) uvecana prosecna potrosnja prvog sistema u odnosu na drugi?
    2. da li su (i koliko) cesce/opasnije samodetonacije na ovakvom motoru (sa prvim sistemom)
    i na kraju, najvaznije pitanje:
    3. da li je slozeno kasnije dodati lambda kontrolu na sve to? da li se menja samo onaj ventil umesto slavine ili mora i isparivac?

hvala unapred na odgovorima. svako iskustvo je zlata vredno. ugradnja se planira koliko naredne nedelje...

pozdrav svima
    .
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Re: Florida 1,3i (EFI)

Ja bi rekao da imamo slicno znanje o plinu, pa cu verovatno da potvrdim ono sto vec pretpostavljas...
    1. malo uvecana potrosnja, do 1l, vise se primecuje da bolje ide auto
    2.tacno, veca je mogucnost za detonacije sa prvim slucajem, ali to ne znaci da je i drugi otporan na to...u principu ne mora preterano da brine kad promeni svecice, filtere i lepo usteluje uredjaj
    3.ja mislim da se menja samo slavina, naravno uz dodatak onoga sto komanduje njome

P.S. moje misljenje - baca nepotrebno pare ako se odluci za skuplji uredjaj
    https://t.me/pump_upp

Comment

• APOGEE
      CBC Senator
      • 01.06.2005
      • 243
      • Beograd, Vracar

Dekideki, ranije sam imao na Lanosu Lovato obican vakuumski sistem a zadnjih godinu i po Loveco-pro, dakle sa lambda kontrolom.

1. Sa LC potrošnja je neznatno umanjena, kod mene na godisnjem nivou mereno iznosi oko 0,3 l, na forumu je bio komentar da mi je raniji sistem bio dobro nastelovan pa je razlika mala.

2. Detonacije mi se daleko redje javljaju sa LC, a ako se i nekad javi, mnogo je slabija.

3. Moze kasnije da se doda LC, isparivac ostaje, ventil sa srafom za stelovanje se izbacuje a dodaje se step motor, mali kompjuter, novi prekidac i nesto ozicenja. Moj savet je da se ide odmah na LC, jeftinije je a u startu kosta nesto oko 110 evrica vise. Dobitak je bolji rad motora uopste u svim opsezima, umanjena potrosnja a i nema stalnog stelovanja.
      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

hvala obojici!

sta dodati? evo neko treci nek kaze da nisam s pravom u dilemi. obojica imaju odlicne argumente za i protiv a predlazu razlicito.
        .

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

A sto ne vidite Lovato lambda kontrol? On je jeftiniji, nece biti 550eur, vec mozda i malo ispod 500eur...
          Ja mislim da treba da ugradi obican i da vidi onda kako se ponasa auto i ako je vlasnik nezadovoljan onda neka dogradi lambda kontrolu...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Evo ja ću da kažem, sad će ovde konzilijum da odredi model, tip i način ugradnje i onda odeš kod majstora sa spiskom i slikama i kažeš viš ovo? Tako da uradiš ili ima da te nema....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

ti o onoj cuvenoj Dari i Meri?

...kad dobijem odgovor (ne od Tebe Doro, vec od "onog drugog" ) da moze i jedan i drugi sistem da se ugradi, dilema je naizgled (uprosceno gledano) samo finansijska. ali na duze gledano, mozda tu treba znati jos neke stvari... o tome pricam!

verovatno ce biti prva varijanta. razlika do Lovato Fast jeste manja ali je Landirenzo pozdaniji. dakle ili prosti Lovato ili komplikovani ali Landirenzo. navijaci znaju zasto (nisam navijac, ne pitajte mene )
              .

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Znam ja da ti čekaš odgovor od njega, zato sam i napisao da će majstor raditi po naredjenju
                Mislim ko da ga neznaš, odeš tamo i kažeš imam tolko novaca, daj sve najbolje za sve novce... I to je to.. Ili možda ovom dilemom sumnjaš u njegove sposobnosti da odredi šta je najbolje za taj auto u datim okolnostima?
                Mislim nemoj pogrešno da me shvatiš ali daleko ćemo dogurati ako se korisnici usluga dogovoaraju šta je najbolje za neki auto ili koja je oprema najbolja...
                Da to pita neko ko je juče čuo za plin u kolima pa ne zna ni da li ć stići do ćoška bez eksplozije ja bih razumeo...
                Da ideš u neki servis koji je u ičkanovcima i niko niej čuo za njega i to bih razumeo..
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

ma u pravu si. uvek tako bilo i bice.

lock
                  .

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

mali off ...
                    @Dekideki .. koliko je placena ta Florida ,koliko je presla..i kako se tebi cini Florida kao auto(nisam vozio, niti se vozio u njoj) ...
                    "vredi li " uzimati u obzir kod neke hipoteticke kupovine polovnog auta??
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

odgovor na off

jeftina, ova se prodavala kao "hitno", i kupljena je sa cenkanjem na kraju za 2500e. inace su takvi komadi oko 3600e, sto je prava cena. odlicna je, ima "In" stajling, metalik farbu i EFI motor. pretresena, ocuvana, nikad varena. presla 40000. sta da ti kazem, naletelo drugaru pa je kupio bez razmisljanja.

mislim da je odlican auto, za nase prilike. delovi su kao i za svaki nas auto (Florida je jedan od odbijenih projekata za Tipa koji je na kraju prodat Zastavi) ima ih u cetiri verzije: novi italijanski, novi original domaci, novi mala privreda i na kraju reparirani polovni. milina.

ima mane ali su trivijalne. motor zadnjeg brisaca (kome to inace radi na zastavi), sedista koja ipak treba malo pazljivije trositi ... uglavnom ne previse dug spisak.

kraj odgovora na off
                      .

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

Originally posted by dekideki
                        ima mane ali su trivijalne
                        Hehehe.....ovo moze da napise samo Alfista
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Daka
                          CBC Senator
                          • 15.06.2005
                          • 277
                          • Subotica

Zorane, FLORIDA je ***** i bezi od tog sranja,ja sam je imao...Trosi ko blesava ,imas osecaj kad se vozis ,kao da si u seljackim kolima koliko "vrishti"plastika,a delovi PRESKUPI!!!

Comment

• ABARTH
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2006
                            • 364
                            • Vršac,Banat,Vojvodin
                            • SKALA 65

Ako se i odlucite za lambda sistem control .proverite dali taj motor ima lambda sondu ,koja je usrafljena na izduvnoj grani,(jer posto sam ovlasceni zastava servis svaki dan se susrecem sa zastavinim automobilima ) znaju oni i da ustede malko, pa su tako izlazile serije i bez lambda sonde!!! a na izduvnoj grani uvrnut metalni cep za 27 kljuc .Posto su to super motori rade oni i bez lambda sonde ,koje su izmislili trgovci da bi ljudima uzimali novce.
                            Pa ako se i odlucite za takav sistem zaracunajte + i lambda sondu +-30e

Comment

• karazoki
                              CBC Veteran
                              • 25.08.2005
                              • 157
                              • Krusevac

Neverovatno

Comment

Working...
                              X