gusenje motora prilikom prebacivanja na gas..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • burca
    CBC Član
    • 22.12.2005
    • 90
    • Beograd

gusenje motora prilikom prebacivanja na gas..

Sada u zadnje vreme mi se desava da prilikom prebacivanja na gas posle obaveznog startovanja na benzinu se desava tkz gusenje dok ne stisnem jace papucicu gasa i tada jedino uspe prebacivanje inace bez jaceg gasa se odmah ugasi.Pretpostavljam da to moze biti zapusen filter ali me zanima da li to moze biti pripisano bogatijoj smesi tj malo jace "odvrnutoj"
    slavini.U pitanju je 2-grli karburatorski sistem bez lambde,karb. ciscen letos.
  • nenadran
    CBC Početnik
    • 13.01.2007
    • 5
    • SABAC

kad kupis mecku cls kao ja to ti se nece desavati zato poslusaj moj savet menjaj skodilaka odmah

Comment

• ĆOMI
      CBC Senator XXL
      • 31.08.2006
      • 1705
      • Braće Jerković,Vozd
      • Stilo JTD 16V

nenadran:
      Jako neukusan post!
      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Par korisnika foruma ima takve komentare, da isti ne zasluzuju da se nadju cak ni u DUMP folderu. Malo samokontrole i kulture, pa ce svima biti lepse.

Trenutno cu zakljucati temu, da bi ostali videli da ovakvi postovi ovde nece moci da prodju. Kasnije ce visak biti odstranjen, a nenadran je dobio veeeeliku opomenu.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• miura
          CBC Senator
          • 18.10.2006
          • 227
          • Lazarevac

Re: gusenje motora prilikom prebacivanja na gas..

Originally posted by burca
          Sada u zadnje vreme mi se desava da prilikom prebacivanja na gas posle obaveznog startovanja na benzinu se desava tkz gusenje dok ne stisnem jace papucicu gasa.
          Ovo me baš interesuje... Imam isti problem kod paljenja auta (karburator i BRC pneumatski). Upalim na benzin, odmah prekidač na nulu - ali kad počne da trokira na benzinu ako nije na blizu 2000 obrtaja neće da prihvati prebacivaje na plin.
          Ako je zagrejan auto pali na plin "na čvrgu".
          Filter gasa je čićen, vazduha ok, struja nova - osim što su svećice Bosch W7DTC (trokrake)... Mikser je 28mm, a crevo za plin ima blagi reducir na plastičnoj slavini.
          Dora je već odgovarao na neka moja pitanja, ne bih da sam dosadan ali ovaj ortački problem me zagolicao...
          Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• ABARTH
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2006
            • 364
            • Vršac,Banat,Vojvodin
            • SKALA 65

Evo nekih osnovnih stvari da se malo prisetimo !
            Pa cemo ako je kasnije potrebno da razradjujemo temu vise.
            Svecice treba da su sa jednom elektrodom odgovarajuce toplotne vrednosti date za vas auto sa zazorom od 0.6-0.7mm.
            Na kucistu filtera za vazduh blokirana topla strana u****,a uvek i leti i zimi otvorena hladna ili ti letnja!
            Dali imate dovoljno rashladne tecnosti u sistemu za hladjenje motora!?
            Ako ste menjali filter vazduha dali je podesena smesa?
            Proveriti da ne propusta benzinski ventil(moze i samo da kaplje pa da stvara probleme).
            Proveriti napon na elektromagnetnim ventilima.

Ima jos stvari ,ali dajte neku sliku(jedna slika 1000 reci dve slike.... )
            i malo opsirnije objasnjenje problema.

pozdrav

Comment

• burca
              CBC Član
              • 22.12.2005
              • 90
              • Beograd

Sto se mene tice,meni je ubusena dizna,pa nema sanse da direktno palim na plin (osim kada je ugrejan).Rashladna tecnost se redovno kontrolise(posle peha sa dihtungom...duga prica).
              Mislim da bi me benzinski ventil zezao i dok god vozim a ne samo na pocetku.
              Svecice u redu.Sto se tice tople i hladne strane to mi ranije nije pravilo nikakve probleme(nije nista dirano).
              Zadnji put kada sam bio kod majstora malo je odvrnuo smesu pa je sada auto zivahniji ali to je bilo letos i zato valjda nisam osetio ovaj problem.Filter je menjan skoro,pre podesavanja smese.
              Slika (zeza nesto beotel i ovo sam jedva ul-ao)

Ako treba jos neka slika recite..

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Kad je ovo slikano, letos ili sad?
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

21.12.2005. cannon PS A95 u 12:51

Comment

• ABARTH
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2006
                    • 364
                    • Vršac,Banat,Vojvodin
                    • SKALA 65

Originally posted by burca
                    prilikom prebacivanja na gas posle obaveznog startovanja na benzinu se desava tkz gusenje dok ne stisnem jace papucicu gasa i tada jedino uspe prebacivanje inace bez jaceg gasa se odmah ugasi.Pretpostavljam da to moze biti zapusen filter ali me zanima da li to moze biti pripisano bogatijoj smesi tj malo jace "odvrnutoj"
                    slavini.
                    Ja te bas najbolje nerazumem ili nisam jos naucio da citam izmedju redova kao moj stariji kolega

Dali tebi auto kada je ne gasu ide normalno?
                    Dali si probao da prekidac ostavis u "o" polozaju i pustis auto da se ugasi ,i probas da ga onda prebacis na gas i startujes(dali onda radi normalno na gasu? )
                    Imam utisak da se kod tebe trenutno mesa benzin i gas ,pa iz toga proizilazi tesko primanje gasa i gusenje!!!! ,pod uslovom da kasnije ide normalno na gasu.

Comment

• burca
                      CBC Član
                      • 22.12.2005
                      • 90
                      • Beograd

Originally posted by IvanT
                      21.12.2005. cannon PS A95 u 12:51
                      Hakeru....

Comment

• burca
                        CBC Član
                        • 22.12.2005
                        • 90
                        • Beograd

Originally posted by ABARTH
                        Ja te bas najbolje nerazumem ili nisam jos naucio da citam izmedju redova kao moj stariji kolega

Dali tebi auto kada je ne gasu ide normalno?
                        Dali si probao da prekidac ostavis u "o" polozaju i pustis auto da se ugasi ,i probas da ga onda prebacis na gas i startujes(dali onda radi normalno na gasu? )
                        Imam utisak da se kod tebe trenutno mesa benzin i gas ,pa iz toga proizilazi tesko primanje gasa i gusenje!!!! ,pod uslovom da kasnije ide normalno na gasu.
                        Objasnicu ti u dve dosta slicne situacije:

Situacija 1.
                        Ujutru prvo paljenje.Auto je sinoc ostao na benzinu.Zagrevam ga do odredjene granice,prekidac u neutral,krecem,posle 1km auto stuca (ostao bez benzina) prebacujem brzo na gas,i MORAM da jako stisnem papucicu gasa(citaj turiram) da bi ga auto uopste primio ali i tada ide jako kilavo do plafon 2000 o,dok se po mojem nekom shvatanju ne zagreje(mozda gresim!)

Situacija 2.
                        Posle duze voznje (motor potpuno zagrejan) prebacujem ga sa gasa na benzin i kada povuce benzin opet u neutral da ga potrosi,kada krece da stuca odmah na gas ali ovaj put bez turiranja i sa pritisnutom papucicom gasa do pola odmah povuce(auto).

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Nije ti fixirana klapna za topao i hladan vazduh. Fixiraj je dobro i namesti da uvek vuce hladan vazduh i resen problem.

Comment

• burca
                            CBC Član
                            • 22.12.2005
                            • 90
                            • Beograd

Originally posted by IvanT
                            Nije ti fixirana klapna za topao i hladan vazduh. Fixiraj je dobro i namesti da uvek vuce hladan vazduh i resen problem.

Ja nemam pojma za tu klapnu,jer to ovo sto drzim na snimku? 1.5mb

Za dl sa rapidshare-a:Odete na FREE i dl...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Jeste to je taj deo, unutra ima klapna koju treba fiksirati da ne ide topao vazduh u motor samo hladan. Staviš neki šrafić ili kako ti je zgodno.
                              Mogao si samo da slikaš i pošalješ sliku na Imagešark...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X