Ne znam sta da radim...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

Ne znam sta da radim...

Dakle, nalazim se u sledecoj situaciji...istekla mi registracija, atest za plin nisam prosao zbog toga sto mi multiventil nema sigurnosni ventil. U servisu gde sam ugradjivao plin ne mogu da mi zamene multiventil dok ne ispraznim bocu koju je puna do vrha. Znam, znam, trebao sam ranije da mislim na to...

Elem, mene sad interesuje da li ja ako sad registrujem auto (bez atesta, preko veze) da li posle kad dobijem atest moram da placam komplet tehnicki pregled opet ili je dovoljno da samo izvadim novu saobracajnu i da dokucaju sta treba?
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ako sad registrujes auto bez atesta miran si do sledece registracije. Ne vidim razlog zasto bi radio taj vanredni tehnicki s'ozirom da nema zakona po kome saobracajac moze da te dribla zbog nemanja atesta. Za sada jedini koji prave problema oko atesta su oni na tehnickom. Pozdrav!

P.S. I ja sam registrovao svoj auto skoro bez atesta i naravno ne padaju mi na pamet ovakve ideje kao tebi.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

A šta misliš otkuf ideja onima an tehničkom da treaže atest ako niej po zakonu. Isto tak osu mogli da traže i televizor da imaš jer ima baš to treba.
      Normalno da po zakonu moraš imati atest inače nebi imali na osnovu čega da ti ga traže.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• shadow
        CBC Senator XXL
        • 23.09.2005
        • 555
        • Beograd

Niste me shvatili...ja ZELIM da imam atest. Problem je sto ne mogu da ga zavrsim jer mi je istekla registracija. Najmanji problem mi je da odem 100m od mene i da zavrsim registraciju, ali me interesuje da li posle moram da placam komplet registraciju?

Mislim, koja je procedura kad neko registruje auto, i par dana kasnije ugradi plin i atestira ga? da li on mora ponovo na tehnicki + registracija? ili je dovoljno tehnicki? ili samo nova saobracajna?
        My crew is all fired up

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

Originally posted by alexa05
          Ako sad registrujes auto bez atesta miran si do sledece registracije. Ne vidim razlog zasto bi radio taj vanredni tehnicki s'ozirom da nema zakona po kome saobracajac moze da te dribla zbog nemanja atesta. Za sada jedini koji prave problema oko atesta su oni na tehnickom. Pozdrav!

P.S. I ja sam registrovao svoj auto skoro bez atesta i naravno ne padaju mi na pamet ovakve ideje kao tebi.
          Ima pravo da te posalje na vanredni tehnicki pregled...i onda kad dodjes tamo, utvrde da ti vozilo nije za saobracaj...jer nemas atest...sve po zakonu.

Druga stvar, ulazak vozilom u zemlje EU bez atesta je riskantno. A posto planiram da idem kolima na letovanje u Grcku, bilo bi dobro da imam atest.
          My crew is all fired up

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Registraciaj se ne plaća ponovo ali tehnički i saobraćajna će morati...bar u BG jer tamo menjaju težinu vozila u saobraćajnoj. Na drugim mestima ne.

https.autogas.rs

Comment

• veljko
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2006
              • 476
              • Backi Jarak, NS
              • Volvo V50 DRIVe

moj slucaj

ja radio atest par dana pre registracije (m fak u NS
              i morao da cekam 7 dana (nisam znao da se ceka)

i dodjem na tehnicki
              i pitaju jel imam atest - rekoh, prosao sam al cekam jos 2-3 dana dok dobijem, i oni meni
              onda nista, nemozemo posto se nece poklapati datumi , bla bla
              kaem ja njima : nije bre ovo svajcarska da proveravaju
              i na kraju
              odem preko puta i uradim tehnicki, "jel imas atest" ; " nemam" -> "dobro"

i na kraju
              odem u sup
              i oni samo upisali na zadnjoj strani saobracajne pod - napomena

ugradjen gas
              i naravno pecat

sva mudrost
              Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

ja danas otisao da uradim tehnicki bez atesta, pa posle da uradim atest, kad sipak...kaze lik ne moze jer je vec zavedeno da sam poslat na atestiranje. Ono sto kaze veljko, kaze ako budu proveravali, svi cemo najebati...tako da moram da vozim neregistrovan auto do servisa za plin...!@#?!@!
                My crew is all fired up

Comment

• npetar
                  CBC Član
                  • 21.08.2006
                  • 98
                  • Beograd

Jesi li probao na vise mesta da uradis tehnicki?
                  Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• Bansha
                    CBC Veteran
                    • 09.01.2006
                    • 101
                    • Kragujevac

Doro, alexa je u pravu, lik sa tehnickog mi je bas tako reko - kazne su namenjene onom ko te pusti na tehnickom bez atesta - a na putu te niko nece kazniti zbog nemanja atesta.
                    Ja sam nekako ispalio ove moje na tehnickom da me puste bez atesta. Vec drugi put. A moj otac ode negde na tehnicki gde se prakticno podrazumeva da nemas atest Probaj ovo sto rece npetar.
                    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• greywiendog
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 421
                      • Stara Pazova

Ja sam imao plin na prethodno autu ali nisam imao atest. Imam prijatelja koji je uvek zazmurio na tehnickom. Ali ako hoces u inostranstvo atest ti je obavezan!!! Ne placas dodatnu registraciju, nego samo atest koji radi neka komisija (kod mene u St. Pazovi), i on kosta oko 50 evra radio ga ti nezavisno od registracije ili u sklopu registracije.
                      Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• ilkebgd
                        CBC Član
                        • 29.08.2006
                        • 59
                        • BG

Ako hoces sve po zakonu onda ga ostavi na leru da radi ceo dan i da izduva taj plin pa onda sigurnosni ventil, pa atest...
                        Fiat Punto Mk.2 1.2 8V

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Onda ima da radi nekoliko dana...
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by Bansha
                            Doro, alexa je u pravu, lik sa tehnickog mi je bas tako reko - kazne su namenjene onom ko te pusti na tehnickom bez atesta - a na putu te niko nece kazniti zbog nemanja atesta.
                            Ja sam nekako ispalio ove moje na tehnickom da me puste bez atesta. Vec drugi put. A moj otac ode negde na tehnicki gde se prakticno podrazumeva da nemas atest Probaj ovo sto rece npetar.
                            Pošto se ovde ne bavimo vradžbinama i pogadjanjem kao Zvonko zvrk ili tarot onda da kažem poslednju reč da da ne bi ostalo nedorečeno i zaključam...

Po zakonu moraš imati atest za bilo šta što si preradio na autu a samim tim i ako si ugradio plin. Onog na tehničkom ne zanima kako je uradjeno samo da li imaš papir o atestu. Pandura ne zanima da li ti znaš za zakon, nego da li imaš atest.
                            Neznanje ne oslobadja krivice. Ovde je bilo par slučajeva da pregladaći na tehničkom odu u mardelju zbog nesavesno obaveljenog tehničkog i pištanja neispravnog auta da prodje sa sve kaznom i gubljenjem licence za rad. Po meni ko to radi za dva piva ili kokakola a većinom se tako radi je kompletan idiot...

Ventil se može promeniti na punoj boci uz malo truda, to zna svaki majstor i ne vidim šta je tu problem, do sada bi svi zaboravili na ovu priču...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                            X