Gasi se na plinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Gasi se na plinu

Situacija je sledeca:
    na benzinu radi normalno, mirno, ne gasi se i slicno. Na plinu radi na leru mirno, normalno i vuce, ne gusi se i slicno, jedino sam primetio kada sam npr. u prvoj brzinu i vozim pod malim gasom osecam kao da sam doda malo gas pa oduzme, pa doda... u intervalima od sekundu-dve. Mozda toga ima i pri vecim brzinama ali ne osecam. A problem se javlja pri stiskanju kvacila, bilo kad menjam brzine, stajem i slicno. Ako mu dodam medjugas pri menjanju brzine nece da se ugasi, a kad stajem (semafor npr.) moram par puta da spricnem gas da mu ne padnu naglo obrtaji dok se motor ne smiri. Sta moze da bude?
    Da dodam, ako mi se par puta tako ugasi u toku voznje, onda vrlo tesko upali, moram da ga prebacim na benzin, pa da ga verglam nekoliko sekundi dok ne upali. To se desava zadnjih dan-dva. Pre nije, koliko god puta da se ugasi lako upali.
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Proveri crevo za dovod hladnog vazduha i napisi makar Reno 19, uredjaj taj i taj, model..., motor..... Pomozi makar malo da bi dobio konkretan odgovor na pitanje.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• GTom
      CBC Član
      • 07.11.2005
      • 22
      • Herceg-Novi

Meni se dešavaju iste stvari kao kod Zloce. Nikako da ih regulišem (ne ja doduše, nego majstor)
      Nego, skoro sam primjetio da ukoliko ga upalim i vozim oko 1 km pa ga ručno prebacim na plin onda i neće da se desi to gašenje.

Golf III 1.6 polu ubrizgavanje, BRC

Comment

• Zloca
        CBC Senator XXL
        • 21.12.2005
        • 510
        • Novi Sad
        • Astra bertone turbo

Originally posted by IvanT
        Proveri crevo za dovod hladnog vazduha i napisi makar Reno 19, uredjaj taj i taj, model..., motor..... Pomozi makar malo da bi dobio konkretan odgovor na pitanje.
        He, he, sorry
        Dakle, auto je renault 19 1.8 16v, `92. godiste, uredjaj je Landi, model LE 98. Nije zgoreg da pomenem da ima pecurku umesto klasicnog filtera mada mi to do sada nije pravilo problem.
        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

U svakom slucaju proveri polozaj KN filtera i probaj da ga postavis tako da nema direktan "dotok" hladnog vazduha. Pored toga na samom isparivacu presteluj minimum dok ne dobijes da obtaji budu stabilni.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Sta se desavalo od mog prvog pitanja? Znaci gasio se na plinu, kad pustim gas i slicno kao sto sam vec opisao. Nista nisam cackao jer je u planu bilo sredjivanje motora. Jednog dana vozio sam auto normalno, parkirao i kada sam kasnije hteo da upalim nije hteo, samo je verglao. Kao da nema benzina. Sipao sam za svaki slucaj 5l benzina, ali opet nije upalio. A posto mi uvek pali na benzin pa na 3000 obrtaja prebaci na plin, morao sam stalno da zezam dugme za benzin/plin dok verglam dok ne uspem da prebacim samo na plin i on je upalio. Posle par dana skinuo sam taj prekidac i prevezao zicom da mi odmah pali na plin da ne zezam anlaser. Zanimljivo je da mi se od tad smirio rad na plinu, nije se gasio... sve super! Dijagnoza majstora odokativnom metodom - crkla pumpa za gorivo, tj. kao radi ali oslabila i ne vuce. Zatim radim kompletno auto. Stavljen nov motor, izmenjena sva creva na istom, kablovi novi, svecice, vracen fabricki filter i kuciste za vazduh... I proradi i na benzinu i na plinu. ALI, ponovo prekine rad, pa proradi... I trenutno kad radi i na benzin (tj. kad hoce da upali na benzin pa prebaci na plin) motor radi stabilno ali na nekih 1200-1400 obrtaja. A onda odjednom padnu obrtaji na 500-600 obrtaja i tako radi motor, samo sto se ne ugasi. Znaci, ne variraju konstantno obrtaji, vec ili radi na 1200 ili kasnije na 600! Mislim, jos nisam siguran, da kad obrtaji padnu tada ne radi pumpa, tj. ne moze da se upali na benzin. Sta moze da bude uzrok? Da napomenem samo da je chipovan i da nema blokadu motora. Majstor koji mi je radio auto ima renault 19 16v shamade `96. god (uzgred prodaje ga za 3500 evra ako nekog zanima), skinuo je moj kompjuter i nakacio na njegov auto. Izasli su na neki pravac (uzbrdo) instalirali kameru, i nagazili ga. Rekao mi je da je isao do 8000 obrtaja, potrosnja je bila 27.4 L/100km i razvili su 180 km/h na toj uzbrdici koja i nije nesto dugacka. Ali kaze da mu je izbacivalo zivo gorivo na auspuh, tj. da je previse goriva.
            Kako da resim ovaj problem? A jutros mi se, posle vise paljenja i gasenja auto poceo ponasa kao da je slab akumulator, i nisam mogao da ga upalim jer kao da nema dovoljno struje, kilavo vergla. Akumulator je star par meseci, pod garancijom i ima ono "pametno oko" koje sija zeleno iako se ponasa kao da je crkao akumulator.
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
              CBC Senator XXL
              • 21.12.2005
              • 510
              • Novi Sad
              • Astra bertone turbo

Poceo je juce i da trokira na plinu, pa sam otisao u servis. Ja ranije nisam imao difuzer. To je primetio tip koji mi je radio motor, pa ga je stavio. Na nesrecu, ispostavilo se da je postavio difuzer naopako, pa se ostetio i danas su mi u servisu stavili nov, tako da sad na plinu radi lepo, s` tim da je veci ler gas, oko 2000 obrtaja. Iskljucivali smo i ukljucivali stabilizator lera i nije bilo promena. Moguce da je on crk`o, pa smo privremeno stavili kao neki ventil na crevu, ne znam kako se zove, i njime smanjili ler dok ne sredim.
              Imam jedno pitanje: imam protec emulator. Da li on odredjuje kada se pali gorivo a kada plin i da li moze on da bude uzrok sto mi na benzinu nekad radi a nekad ne (cesci slucaj)?
              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• nikolapanic
                CBC Senator XXL
                • 16.10.2005
                • 657
                • Petrovac

Ja mislim da je emulator samo kao neki prekidac koji iskljucuje benzinske dizne i "laze" benzinski komp.kao da one i dalje rade.Kazes da ti na plinu radi OK,a jesi li cistio skoro benzinski sistem(tzv.winns-om) pa onda proverio?Mozda su ti stvarno dizne i rail i ceo taj benzinski sistem zapuseni?
                Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Zloca
                  CBC Senator XXL
                  • 21.12.2005
                  • 510
                  • Novi Sad
                  • Astra bertone turbo

Pa radi po neki put i na benzin. I to super vuce. Ali posto u 90% slucajeva nije hteo da upali na benzin, skinuo sam prekidac i premostio tako da stalno pali direktno na plin dok ne ispitam sve.
                  A to sto kazes da emulator iskljuci benz. dizne, mozda se on zezn`o pa iskljuci i nece da ukljuci, a? Da li bih mogao ja da iskljucim npr. nekako emulator tj. kao da ne postoji plin da vidim da li ce onda da proradi benzin?
                  MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• karazoki
                    CBC Veteran
                    • 25.08.2005
                    • 157
                    • Krusevac

[quote="Zloca"] Na nesrecu, ispostavilo se da je postavio difuzer naopako,quote]

Asta mislis da promenis majstora malo a

Comment

• Zloca
                      CBC Senator XXL
                      • 21.12.2005
                      • 510
                      • Novi Sad
                      • Astra bertone turbo

Pa pazi, taj majstor mi je odradio motor, zamenio korpu, poluosovine, birac brzina i jos x sitnica, i to je dobro odradio. Plin nije njegov reon, ali zna da treba da ima difuzer a ja nisam imao. Stavio je, ali ocigledno nije znao da ima konus i da samo na jedan nacin mozes da ga stavis. Ne krivim ga nesto, brzo smo resili problem u autogas servisu.
                      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• nikolapanic
                        CBC Senator XXL
                        • 16.10.2005
                        • 657
                        • Petrovac

Mozes.Otvori haubu i pinove koji idu na dizne skini,razdvoj od pinova za benzin i pinove za benzin vrati na dizne.A i prekidac u kabini iskljuci tj.vrati na beznin i probaj.
                        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

Working...
                        X