Stelovanje plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Veseli
    CBC Veteran
    • 23.09.2005
    • 107
    • Vreoci

Stelovanje plina

Izvinjavam se ako je ranije bilo ovakvih pitanja, ali nikako da pretragom foruma nađem nešto. Elem, gde da u Beogradu ili bližoj okolini kompjuterski tj. kontrolom izduva naštelujem običan Landi venturi? Inače ja sam ga štelovao i radi ok, nema nikakvih problema, potrošnja je 10-ak l/100km, ali sam picajzla što se tiče preciznosti, pa bih da mi to savršeno nameste.
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Nema potrebe da bacas pare na to ukoliko ti auto lepo radi i normalno trosi. S obzirom da je obican venturi, samo u jednom trenutku ti je idealna smesa (obicno se trazi na oko 3000 obrtaja, jer su to obrtaji koji se najvise koriste u obicnoj voznji, sve ispod je bogata smesa, sve iznad siromasna...) tako da idealno nastelovan obican venturi ne postoji, odnosno idealno (uslovno) je nastelovan kada pruza optimum izmedju normalne snage i normalne potrosnje...a to je upravo ono sto imas sada
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Veseli
      CBC Veteran
      • 23.09.2005
      • 107
      • Vreoci

Hvala na odgovoru. Tako nešto sam i mislio, da mi našteluju idealnu smešu za srednje obrtaje, jer kad ga ja štelujem na srednjim obrtajima podigne mi potrošnju, a nemam dinamometar pa da konstantno merim snagu koju daje, nego štelujem pa probam. Pretpostavio sam da bi kompjuter prema izduvu mogao da odredi odgovarajuću smešu na osnovu njene iskorišćenosti.

Comment

• miura
        CBC Senator
        • 18.10.2006
        • 227
        • Lazarevac

Auto (koji?) ti troši 4.3l benzina a ti bi da šteluješ ??

Ako je ispravno, ne diraj!
        Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• Veseli
          CBC Veteran
          • 23.09.2005
          • 107
          • Vreoci

Ja 5min ?itam svoj post da vidim gde sam se zeznuo pa napisao da troši 4.3l, ali izgleda da nisam. Osim ako nisam totalno poludeo Trošio je 12l benzina u mojim rukama, ina?e 8l, a plina 10l vozio ga ja ili bilo ko drugi.

Comment

• miura
            CBC Senator
            • 18.10.2006
            • 227
            • Lazarevac

10l plina=4.3l benzina, po ceni.

Malo je ?udno da troši više benzina nego plina...
            Moj Audi lako svu?e 18l po gradu pa se ne cimam posebno...
            A nije neka sila, 75KS.

na forumu

Comment

• bmw735i
              CBC Senator
              • 07.05.2006
              • 258
              • Mostar
              • BMW 320i, 740i, 750i

Originally posted by miura
              Moj Audi lako svu?e 18l po gradu pa se ne cimam posebno...
              A nije neka sila, 75KS.
              Jebo te koji lokator. A ja se žalim na svoju 3.5l 155kW 1600kg tešku zvijer.
              Troši 17-19 po gradu, jurnjave po gradskim ulicama 20-22. Otvorenog puta 14 i autoputa 13.8 sa brzinom od 120-140kmh po kiši. (sve brojke su računate od "čepa do čepa" znači resetiraj dnevnu kilometražu napuni tank i vozi)
              Malčice više troši od tvoga ali u mene je cijela Lipička ergela naspram tvojih 75KS. U mene je LandiRenzo Lambdacontrol Venturi.
              BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
              Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Ukoliko zelis "savrseno" stelovanje, to se radi uz pomoc LCS-a, pa dogradi svoj uredjaj... Tad se stelovanje radi dinamicki u toku voznje. I uvek imas optimalnu smesu za taj broj obrtaja i opterecenje motora.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• miura
                  CBC Senator
                  • 18.10.2006
                  • 227
                  • Lazarevac

Originally posted by bmw735i
                  Mal?ice više troši od tvoga ali u mene je cijela Lipi?ka ergela naspram tvojih 75KS. U mene je LandiRenzo Lambdacontrol Venturi.
                  Baš mi je drago da sam te oraspoložio, jarane...
                  Ali javi?u se ja opet samo ga da uštelbam...

na forumu

Comment

Working...
                  X