Izvinjavam se ako je ranije bilo ovakvih pitanja, ali nikako da pretragom foruma nađem nešto. Elem, gde da u Beogradu ili bližoj okolini kompjuterski tj. kontrolom izduva naštelujem običan Landi venturi? Inače ja sam ga štelovao i radi ok, nema nikakvih problema, potrošnja je 10-ak l/100km, ali sam picajzla što se tiče preciznosti, pa bih da mi to savršeno nameste.
Stelovanje plina
Collapse
X
-
Nema potrebe da bacas pare na to ukoliko ti auto lepo radi i normalno trosi. S obzirom da je obican venturi, samo u jednom trenutku ti je idealna smesa (obicno se trazi na oko 3000 obrtaja, jer su to obrtaji koji se najvise koriste u obicnoj voznji, sve ispod je bogata smesa, sve iznad siromasna...) tako da idealno nastelovan obican venturi ne postoji, odnosno idealno (uslovno) je nastelovan kada pruza optimum izmedju normalne snage i normalne potrosnje...a to je upravo ono sto imas sada
-
-
Hvala na odgovoru. Tako nešto sam i mislio, da mi našteluju idealnu smešu za srednje obrtaje, jer kad ga ja štelujem na srednjim obrtajima podigne mi potrošnju, a nemam dinamometar pa da konstantno merim snagu koju daje, nego štelujem pa probam. Pretpostavio sam da bi kompjuter prema izduvu mogao da odredi odgovarajuću smešu na osnovu njene iskorišćenosti.
Comment
-
-
Originally posted by miuraMoj Audi lako svu?e 18l po gradu pa se ne cimam posebno...
A nije neka sila, 75KS.
Troši 17-19 po gradu, jurnjave po gradskim ulicama 20-22. Otvorenog puta 14 i autoputa 13.8 sa brzinom od 120-140kmh po kiši. (sve brojke su računate od "čepa do čepa" znači resetiraj dnevnu kilometražu napuni tank i vozi)
Malčice više troši od tvoga ali u mene je cijela Lipička ergela naspram tvojih 75KS. U mene je LandiRenzo Lambdacontrol Venturi.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment
-
-
Originally posted by bmw735iMal?ice više troši od tvoga ali u mene je cijela Lipi?ka ergela naspram tvojih 75KS. U mene je LandiRenzo Lambdacontrol Venturi.
Ali javi?u se ja opet samo ga da uštelbam...Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005
na forumu
Comment
-
Comment