Pumpa za benzin i voznja na gas!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Pumpa za benzin i voznja na gas!?

Aj sad, bilo je dosta reci o ovome ali odgovor koji me interesuje je kratak, DA ili NE. Nadam se da se Dora I IvanT nece ljutiti sto pitam.

Konkretno na mom modelu je ugradjena klasika, venturi koliko se meni cini, neka me Ivan ispravi ako gresim i kod mene pumpa za benzin pri voznji na gas radi ili ne!? To pitam jedino iz razloga sto sam u poslednje vreme, cini mi se poceo da cujem neko blago zujanje najverovatnije pumpe iz dela auta gde mi stoji rezervoar a i sama pumpa u njemu, a sto ranije nisam primecivao. Neretko mi se i desi da pri otvaranju rezervoara cujem sistanje vazduha ali nisam provalio da li je u pitanju pritisak ili podpritisak, pa me interesuje da li je i to povezano sa tim zujanjem koje cujem?

Znaci ne bas da ili ne ali ako nije problem odgovorite bar ukratko.

Cim steknete utisak da je odgovoreno na temu slobodno je zakljucajte ili me bar uputite na neki post u kome je o tome bilo reci jer mi "search" bas ne ide od ruke (kad ubacim neki pojam koji me interesuje on mi izbaci 3.000.000 rezultata od kojih neki bas i nemaju neke konkretne veze sa onim sto me zanima). Pozdrav!
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Ukratko...

Pumpa sve vreme radi dok motor radi na benzinu, a isto tako i na gasu. Ako cujes sistanje kada otvaras cep rezervoara, zameni cep ili proveri odusak iz rezervoara. Moze ti se desiti da ti prilikom voznje na benzin auto stane , iako imas benzina u rezervoaru
    Pumpa moze da zuji i da radi tako jos 10 godina , a moze se desiti da radi jos 10 minuta...
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo

Ok! Znaci normalno radi non stop ali koliko ukapirah zujanje pri voznji(koje je inace slabijeg intenziteta nego kad das kontakt i pumpa odradi svoje) koje sam poceo da primecujem moze da znaci ali i ne mora, skoru smrt iste!? Hvala na odgovoru!

P.S. Ako Dora ili ti dodate jos nesto - dodajte pa zakljucavajte da se ne siri diskusija.

Comment

• APOGEE
        CBC Senator
        • 01.06.2005
        • 243
        • Beograd, Vracar

Zujanje se cuje, ipak u pitanju je elektromotor koji radi. U voznji, cuje se manje zbog ostalih zvukova koji ga delimicno pokrivaju.
        Zakljucak sa ranijih slicnih tema je da je bolje da pumpa ostane stalno ukljucena.

Bez obzira sto se vozi uglavnom na plin, treba kontrolisati-menjati filter za benzin. Prosle godine imao sam slucaj da su mi na benzinskoj stanici sa benzinom uvalili i dosta mulja koji je zacepio filter na pumpi i glavni filter goriva. Pumpa je stalno radila pod opterecenjem i posle pola godine riknula.
        Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Moze se desiti da ti se pumpa jace cuje kada imas malo benzina u rezervoaru pa se bukvalno "muci" da radi skoro na suvo.
          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Dakle gledaj da ne budes na rezervi stalno a moguci razlog sto se pumpa mozda vise muci je i mogucci vakum koji ti se stvara u rzervoaru...treba to prekontrolisati
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

Koliko znam pumpa se i hladi benzinom , i podmazuju valjcici na samoj pumpi .
              27.5 god za djevrekom auta snova :
              Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo

Hvala na savetima!

Sto se mene tice, sve je razjasnjeno!