Originally posted by sira
Tomassetto??
Collapse
X
-
-
-
Poklopac je plastični a donji dio je aluminijski i taj dio je pričvrščen na karbove. Zašto to ima veze plastika ili metal??
Comment
-
-
Originally posted by IvvanZbog pucanja valjda
Ako je plasticna ima sanse da se rasturi ako dodje do detonacijeMale su mogućnosti da se to desi ali treba eliminisati svaku mogućnost. Sa druge strane gas lakše pale obične svećice.
Comment
-
-
Originally posted by DoraOriginally posted by IvvanZbog pucanja valjda
Ako je plasticna ima sanse da se rasturi ako dodje do detonacijeMale su mogućnosti da se to desi ali treba eliminisati svaku mogućnost. Sa druge strane gas lakše pale obične svećice.
Comment
-
-
Pronašao problem, nije problem u plinskoj instalaciji, nego kompresija u jednom cilindru ne valja
Ali to je mogao izmjerit i onaj ko je ugrađivao plin i reći mi a ne ovako
Usput, pronašao sam jednu 75 TS i ako je motor dobar prebacio bi ga zajedno sa injectionom u svoju, zanima me hoće li bit jednostavno ovaj plinski sustav konfigurirat na injection ili me i tu čeka poprilična investicija.
Comment
-
-
Malo glupo pitanje ali eto
Kad zatvorim odvodni ventil na samoj boci da li mogu bez problema skinuti ostali dio instalacije ( gumu kojom plin dolazi iz isparivača na mixer) jer ću uskoro mijenjat motor pa ne bi htio da dođe do curenja plina.
Comment
-
-
-
Originally posted by siraNe zna niko??
Ako misliš na mikser onda to treba da L jetronic a tu dodje mikser izmedju protokomera i filtera. Četvrtast pljosnat..
Pojasni šta te zanima.
Comment
-
-
Ma zanima me koliko je različit sistem od ovog kojeg sad imam za karburatore (boca, isparivač, ona četiri "nazovi mixera"), hoće li mi u slučaju prelaska na injection biti iskoristivo išta osim boce ili ću morati stavljat i novi isparivač i nove mixere i da mi na kraju ispadne skuplja pita nego tepsija
Jer ću u slučaju novog isparivača morati i na novi atest. a tada će skontat da imam i drugi motor pa će biti veselo.
Comment
-
-
Originally posted by siraMa zanima me koliko je različit sistem od ovog kojeg sad imam za karburatore (boca, isparivač, ona četiri "nazovi mixera"), hoće li mi u slučaju prelaska na injection biti iskoristivo išta osim boce ili ću morati stavljat i novi isparivač i nove mixere i da mi na kraju ispadne skuplja pita nego tepsija
Jer ću u slučaju novog isparivača morati i na novi atest. a tada će skontat da imam i drugi motor pa će biti veselo.
Na žalost imam loše vesti, ako hoćeš kako treba onda ti ostaje samo zadnji deo, to jest boca i elektroventil gasa, ostatak se menja komplet sve.
Comment
-
-
Znaći imat ću Twinspark s karburatorima
Ajde sad znam na šta se trebam skoncentrirat
Comment
-
Comment