Pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada jovic
    CBC Član
    • 25.11.2006
    • 80
    • Leskovac

Pitanja

Pa ovako,imam neka mozda malo glupa pitanja ali kad covek ne zna to ti je cudo.Prvo imam AR 75 1.6i.e sa katalizatorom i lambda sondom.Auto je kupljen sa vec ugradjenom autogas instalacijom tacnije lambda control sistemom.Posto se ne razumem bas najbolje u sve to nadam se da ce mi neko vec objasniti i dati odgovor na sledeca pitanja.Prvo,postoji jedna kutija u motornom prostoru na kojoj pise lambda control sistem sa crvenom lampicom upaljenom uvek kada auto radi na plin,sta ona konkretno radi.Drugo,ispod komandne maske pored kvacila postoje dve elektronske table ili dva racunara,dali su to jedan fabricki i jedan naknadno ugradjen i ako jeste naknadno ugradjen sta konkretno radi.Trece,lambda control je povezan sa dva ventila koji se nalaze na crevu izmedju isparivaca i mesaca,jedan je veci(onaj blizi isparivacu),a drugi je manji sa zavrtnjem za podesavanje(blizi je mesacu),sta se tu konkretno odvija.Nasao sam na netu sve to opsirno opisano tipa racunar sve to kontrolise ali me ipak interesuje vise,zasto moja alfa trosi 20 litara plina na 100 km i ima 20 procenata manju snagu ako je sve to pod budnim okom elektronike.Valjda ce neko naci vremena i strpljenja da mi odgovori.
    Alfa Romeo 75 1.6 I.E
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Dao si malo podataka.
    Imas dobrog majstora u Leskovcu.
    Potrosnja nije normalna.
    Citaj forum unazad REDOM pa ces naci odgovore na skoro sva svoja pitanja.
    Zanat traje tri godine.
    Cak i da znas sve sta treba ne mozes nista da uradis bez opreme jer se takav uredjaj podesava pomocu racunara.

Comment

Working...
    X