Dilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aksentije
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 11
    • Banja Luka

Dilema

Pozdrav!

Dugo se nisam javljao sto znaci da moja Alfa 155 ide ko zmaj i da nemam nikakvih problema sa plinom (kucam u drvo).

Video moj cale kako uzivam pa odlucio da ugradjuje plin. U Banjaluci znam za nekoliko servisa za ugradnju ali sam posetio samo dva u kojima bih se usudio na takvu akciju. Zaboravih da kazem da je u pitanju Astra 1.6 od 55KW sa jednom diznom, nije 16v. U servisu koji ugradjuje BRC opremu rekose da to kosta 400 evra, a u servisu koji ugradjuje Lovato 500 evra. Odluka bi bila laka da nisam procitao na Dorinom sajtu da je BRC oprema skuplja od Lovata. Oba servisa ugradjuju Lifamove boce pa tu nema razlike. Da li ljudi uvaljuju "laznjak" BRC ili ovi drugi deru preko mere? Mnogo bi mi znacio odgovor jer mi nije do zezanja sa tim stvarima.

Da se ipak vratim na moje auto. Pre nekoliko dana sam primetio da se na mojoj boci pojavila na tri mesta korozija. Nije strasno ali ipak to ce se siriti sigurno. Boca je toro i stara je koliko i auto 11 godina. Ima li nekog leka ili da menjam?

Da napomenem da sam se stvarno potrudio da nadjem odgovore na forumu ali nisam uspeo,i zato sam otvorio novu temu!

Hvala unapred!
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Bitno je da svi delovi koji se ugradjuju budu originalni, a da li ti servisi ugradjuju takve delove, to ne bih znao....

BTW

BRC je nesto jeftiniji od Lovata
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Boca je atestirana na 10 godina, nakon toga bi morala da se menja...
      Inace, atest (u SRB) vazi koliko i vaznost boce, 10 godina...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• aksentije
        CBC Član
        • 12.04.2005
        • 11
        • Banja Luka

@IvanT

[/quote]BRC je nesto jeftiniji od Lovata

Ovo se sad kosi sa Dorom tj.sa onim sto pise na sajtu. Mozda da se Dora javi da otklonim dilemu.

@prolupator

Ja sam tek prosle godine uradio atest i lik mi je dao atest samo na tri godine bas zbog starosti boce. Rado bih vozio bar jos te tri godine ako ta korozija nece znacajno uticati na debljinu boce. Sad ako me ovde neko ubedi da je odmah menjam uradicu to.

Comment

• aksentije
          CBC Član
          • 12.04.2005
          • 11
          • Banja Luka

E, zeznuo sam se sa citatom tek sam otvorio oci pa jos spavam! Ko bude citao sigurno ce razumeti sta je sta.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Kad promenis bocu, mora nov atest... a ovaj ti i tako nije vazeci
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• caerroil
              CBC Član
              • 25.04.2006
              • 13
              • Banja Luka

Meni je gas na Astri 1,6 16v radio Dora prije nesto vise od godinu i po i za svo ovo vrijeme nisam imao doslovno nijedan problem. Radi se o Lovatovom Lovecu sa poljskom toro bocom. Prije ugradnje sam obisao vecinu servisa u BL koji se tim bave i u to doba, kada sam o gasu znao nesto manje nego sada, nijedan mi nije ulio dovoljno povjerenja. Samo da pomenem da su mi u servisu u Dervisima trazili za to isto malo vise od 700 evra. U matici sam to platio 580. Da li su te Lifamove boce toro ili...? Astra nema nesto pretjerano veliki prtljaznik. I da li su te cijene za sisteme sa lambda kontrolom ili ne? Vjerujem da bi se isplatilo, i to ne zbog cijena, otici do Ivana ili Dore.

Comment

• aksentije
                CBC Član
                • 12.04.2005
                • 11
                • Banja Luka

@caerroil
                I ja sam razmisljao da dodjem do Beograda. Sto se tice cene ne verujem da bi se nesto isplatilo. Dok platis put i uradis atest posto ne priznaju atest iz Srbije dodje te tu negde. Sto se boce tice ovo su bile cene sa bojler bocom. Astra je karavan pa nemam potrebu za toro bocom. Nisam ni pitao za Lanbda kontrolu. Valjda se podrazumeva. Ili gresim??? Provericu cenu kod IvanT-a pa cu da vidim.

@IvanT

Da li bi mogao da mi na PP ili mail posaljes cenu ugradnje za Astru 1.6 8v 55KW g.p. 1999. Nadam se da se ne kosi sa pravilima foruma.

Comment

• caerroil
                  CBC Član
                  • 25.04.2006
                  • 13
                  • Banja Luka

Nisam mislio na cijenu, nego na kvalitet ugradnje, originalne dijelove, znanje itd. Sto se tice lambda kontrole, Loveco bi kod Lovata, ili nesto drugo sto je Ivan pominjao (4EU), poboljsao potrosnju, odziv na gas, a i smjesa bi bila vise odgovarajuca u datom momentu, sto bi sve u izvjesnoj mjeri uticalo na rizik od detonacije. Tako da bi trebalo da se isplati u tom smislu...

P.S. Nedavno sam u servisu vidio Vectru ciji se vlasnik hvalio Lovato instalacijom koju je uradio ovdje u BL, a ja sam ovako neuk uspio da vidim da mu je isparivac Landi ili tako nesto, a elektroventil neka varijacija imena Lovato.

Comment

• aksentije
                    CBC Član
                    • 12.04.2005
                    • 11
                    • Banja Luka

Da ne otvaram novu temu ovde cu da pitam?

Matorac je izabrao servis i ugradio BRC! Dosao je kuci i ja dignem haubu a ispod nista! Vidim samo isparivac! Lambda kontrole nigde. Pitam ga zasto on mi nesto mrmlja nista ga ne razumem. Sednem u auto i pravac servis. Kazu ljudi da za ovaj motor ne treba lambda kontrola i da moze i bez toga. Kazu ugradili u takve astre 50 puta i nije bilo problema. Pitam za emulator kazu ne ide ni on u nekom je prekidacu nisam bas razumeo.

Sta su ljudi ugradili i da li ce to da radi!!!

Inace auto ide na plin samo kad je potpuno zagrejano i tada nema nikakvih problema. Dok god ne dostigne 90 stepeni nema sanse. Cim prebaci na plin ugasi se. Kako li ce tek ici zimi kad je na toplom vremenu ovako.

Comment

• ale944
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2006
                      • 1457
                      • Beograd

ocigledno mnogo naliva gasa na leru, pa se zato i gasi...
                      kad se ugreje, gas se razredi, pa je onda smesa ok.
                      verujem da bi dobar majstor znao to lepo da usteluje da radi i dok je hlandiji... al jbg, ti sto su ti ugradjivali gas su verovatno do juce sekli drva po bosni....
                      ..inace oprema sto su ti ugradili, sve zajedno sa toro bocom ne kosta ni 200 eur, pa ti vidi koliko su te odrali...
                      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                      X