Evo o cemu se radi. Zakazao za danas u servisu zamenu filteru za plin i zamenu T racve (vrlo malo curi voda). Na licu mesta sam video da je crevo za plin od isparicavaca do karburatora na spoju sa isparivacem naprslo pa je najpre zamenjeno to crevo. Filter posle 22000km izgleda kao nov pa nije zamenjen. Medjutim, posto je sve vraceno na svoje mesto, krenem kuci i po navici na 50m od parkinga u voznji prebacim na benzin (uvek auto ostavljam na benzin). Dosada je pri prebacivanju uvek motor secnuo, jerbo, prekine se u momentu dovod plina pa mu treba 1sek da povuce benzin. Ali sada se to nije desilo! Na parkingu, na leru, prekinem dovod benzina i uredno, posle praznjenja karburatora, prebacim na plin. Zatim sam stavio prekidac u neutralni polozaj i nije ugasio vec motor i dalje radi! Gas i pravac servis. Tamo kraj radnog vremena i majstor koji je radio na mom autu, prebaci prekidac u neutralni polozaj i posle dosta turiraranja auto se ugasi (kao da je sve vreme radio na benzin pri cemu je potrebno par min da se karburator isprazni). Kaze: "Vidis da ipak prekida dovod plina samo mu treba malo vremena i sad ce ti biti lakse da prebacis na benzin jer nema seckanja". Kao sve je normalno. Posto je bio kraj radnog vremena, nisam mogao da "cimam" majstora vec sam se vratio kuci. Auto radi normalno, nema nikakvih promena osim gore pomenute stvari.
O cemu se radi? Video sam da je jos prvi put u servisu odvrtao ventil na crevu koje je zamenjeno (taj ventil, metalno-sive boje, sluzi za kolicinu plina a na isparivacu je imbus sraf za stelovanje lera). Da nije sada veca kolicina plina u crevu pa mu treba vremena da ga potrosi?
Hvala na odogovoru unapred.
Poz!
p.s.
E da, sada kada prebacim prekidac na plin cuje se pored skljocanja ventila i cudan zvuk "trrrrrrrr" a zvuk dolazi iz prekidaca (Tamona K-5). Ranije to nije bio slucaj. Uredjaj je inace vakuumski Landirenzo.
O cemu se radi? Video sam da je jos prvi put u servisu odvrtao ventil na crevu koje je zamenjeno (taj ventil, metalno-sive boje, sluzi za kolicinu plina a na isparivacu je imbus sraf za stelovanje lera). Da nije sada veca kolicina plina u crevu pa mu treba vremena da ga potrosi?
Hvala na odogovoru unapred.
Poz!
p.s.
E da, sada kada prebacim prekidac na plin cuje se pored skljocanja ventila i cudan zvuk "trrrrrrrr" a zvuk dolazi iz prekidaca (Tamona K-5). Ranije to nije bio slucaj. Uredjaj je inace vakuumski Landirenzo.
Comment