Na benzin radi,na gas nece

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pop_Djujic
    CBC Član
    • 16.12.2006
    • 73
    • Beograd

Na benzin radi,na gas nece

danas u toku voznje na plin odjedanput mi se ugasio auto,probam da zaverglam vergla,vergla al nece da upali pomislim da mi je otisao rotor jel mi takvi simptomi budu kad otkaze,promenim ga i opet nista...
    u ocaju posto mi je auto stao na penjanju u kneza milosa probam da vidim dal oce na benzin , i on upali iz prve,kasnije sam opet probao u toku voznje da promenim za benzina na gas ali nista ugasi mi se kad istrosi onaj benzin iz instalacije nakon par sekundi.malo sam pog;ledao nisam video nikakvo crevo da je spalo... auto je jugo 55 sa karburatorom 2002 god gasni uredjaj Landi.

da li neko ima predstavu sta je problem
    Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

verovatno ti plinski ventil ne dobija struju, pogledaj da nije spao + kabl sa tog ventila,npr.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Pa onda ima tu i mase.
      Treba slusati dok se vergla da li okida ventile. To neko drugi treba da slusa ali ako je moguce i da drzi probnu lampu na kontaktima ventila.
      Ako se ventil cuje onda je svakako sve u redu. Isto vazi za oba ventila.
      Ako nije to onda je "cudan" problem.

Comment

• npetar
        CBC Član
        • 21.08.2006
        • 98
        • Beograd

Moje iskustvo kaze da ako otkacis - sa EV za TNG, radice na benzinu sve vreme u bilo kom polozaju prekidaca (osim u polozaju za prekid benzina i TNG-a). Simptomi koje opisujes aludiraju i na neispravan prekidac (da li svetli lampica na prekidacu u polozaju za TNG?). Pominjes rotor, kazi za nas manje iskusne o kakvom rotoru je rec? Proveri i na EV-u za benzin da nije slucajno polugica koja sluzi da nonstop pusta benzin pomerena u taj polozaj za pustanje benzina.
        Poz!
        Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• Pop_Djujic
          CBC Član
          • 16.12.2006
          • 73
          • Beograd

ma rotor iliti razvodna ruka il kapa neznam tacno mesam ih u svakom slucaju kod zastavinih auta cesto crkavaju ali to nema veze sa plinom to sam napomenuo ovako.
          nego malopre sam otisao do kola da pogledam ovo sta ste napisali i reko kao ajde jos jednom da ga probam da ga prebacim na plin napravim krug oko zgrade na benzinu , prebacim ga na gas prihvati odma i radi skroz normalno.

sad sam jos vise u zbunu...

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

proveri kontakt gasnog elektroventila za masu i na samoj buksni(stegni malo da ima bolji kontakt i na magnetu i na masi).. prover i stegni buksnu koja je + na el.magentu da ima bolji kontakt,ako ti elektro ventil ima filter,skini ga ocisti od crnog-praha-taloga i vrati...bilo bi dobro ako si vican da skines i spulni el.ventila gasa pa da i tu ocistis prljavstinu ako ima i unutrasnju oprugu -klip podmazes sa kap motornog ulja) dok ovo sve radis zatvoris dovod gasa na boci.
            ako nisi vican idi u servis ...,to ti je do el ventila 98% .. i resices ovako kako sam ti napisao,ako znas da uradis to kako treba ,ako ne..pravac servis. =]

P.S .. ovo ti pricam iz iskustva jer se meni desavalo da el.ventil gasa ( oce piski nece piski) ,pa mi trzne u voznji itd....problem bila labava masa i to samo malo,imao je kontakt jos uvek...stego i sve OK..
            kad je zaprljan unutar " magneta" onda hoce da pomogne sledeca operacija...blago se odvrne (1/4)kruga drzac opruge klipa...koji je ispod magneta i na taj nacin "olaksas" magnetu da otvori dovod gasa...to je dobro u urgentnim situacijama ... mana ne preporucujem jer ako vise otpustis moze da dodje do curenja gasa na ventilu...

sto vise ovde delim savete,sve sam svesniji da neko moze da nesto lose ukapira i da se napravi neka nesreca...
            zato ko NIJE vican I NIJE upoznat u globalu sa materijom auto-gas,nemoj svasta da cacka...
            forum je dobar za blic informacije..tipa gde ima sta de se kupi ovo-ono...
            ali preko foruma nemoze niko da vam "stavi" kljuc u ruke,ako ga vi nise do sada sami uzimali....

Ovo nije vezano za ovo pitanje nego generealno za auto-gas i sve ostale sekcije...SVE na automobilu moze da izazove nesrecu ako se nepravilno montira-odrzava etc....
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• npetar
              CBC Član
              • 21.08.2006
              • 98
              • Beograd

Kada su mi u servisu menjali filter za TNG, plin je strcao na sve strane jerbo je pod pritiskom u crevima (naravno da je bio zatvoren MV). Zato, pravac servis oko TNG-a, nikako sam!

Comment

• npetar
                CBC Član
                • 21.08.2006
                • 98
                • Beograd

Originally posted by Pop_Djujic
                ma rotor iliti razvodna ruka il kapa neznam tacno mesam ih u svakom slucaju kod zastavinih auta cesto crkavaju ali to nema veze sa plinom to sam napomenuo ovako.
                nego malopre sam otisao do kola da pogledam ovo sta ste napisali i reko kao ajde jos jednom da ga probam da ga prebacim na plin napravim krug oko zgrade na benzinu , prebacim ga na gas prihvati odma i radi skroz normalno.

sad sam jos vise u zbunu...
                Kada sledeci put budes imao problem (sto ti ne zelim naravno), obrati paznju da li svetli lampica na prekidacu premda to oko lampice ne mora skoro nista da znaci. To sto se tebi desava, meni se desavalo identicno sa neispravnim prekidacem (cas radi cas ne radi).
                Poz!

Comment

• Pop_Djujic
                  CBC Član
                  • 16.12.2006
                  • 73
                  • Beograd

malopre sam dosao sa faksa vozao se po gradu radio je normalno ...
                  e sad od svega sto je zoran rekao jedino sam umeo da skinem + i - buksne sa svih delova koji imaju veze sa plinom nasao sam ukupno 3 para tj. na 3 razlicita mesta + i - pritegnuo malo kljestima i poprskao sa WD 40 e sad videcu kako ce dalje da se ponasa... za lampicu na prekidacu 99% sam siguran da je radila juce kad je bio otkazao...

a da svratio sam bio i do majstora sto mi je ugradio plin ovlasceni su za Landi kod Zmaja ispricao sta i kako je bilo i rekli su mi da nemaju pojma sta bi moglo da bude.... toliko o ovlascenom servisu

Comment

• APOGEE
                    CBC Senator
                    • 01.06.2005
                    • 243
                    • Beograd, Vracar

Ovih dana padala je i kisa pa ima i vise vlage u vazduhu. Kod automobila koji imaju slabiju elektriku, tada cesto hoce da zeza struja, sad radi, sad ne radi.
                    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

Working...
                    X