Alfa 155 plin i silni problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Masinac
    CBC Član
    • 19.02.2007
    • 57
    • Beograd

Alfa 155 plin i silni problemi

Pozdrav svima i zelim da nesto pitam posto vidim da ovde ima ljudi koji bas dobro znaju na temu plina.
    Imam Alfu 155 ali plasticna usisna grana.
    Auto doteran iz Italije i vozen po Bg 5-6 dana.
    Za to vreme je motor radio perfektno.
    Odem kod majstora da mi ugradi plin adekvatan plasticnoj usisnoj grani i on to kao uradi i tako dalje.
    Sledeci dan pocne auto da secka i trza kako na benzin ono jos vise na gas.
    Nakon 3 dana pocne da vraca pedalu kocnice tako da sam i bez kocnica ostao prilikom nekoliko kocenja (auto bez abs-a a koliko znam servo pojacivac kocnice je vezan na usisnu granu )
    Znajuci da je struja osetljiva tacka kod alfe odem u servis i uni ustanove da je stradao komutator koji sam odmah promenio.
    Nakon toga je bilo sve tip-top (ler gas sa upaljenom klimom i svetlima perfektan i auto ide kako treba ) ali sam auto vozio iskljucivo na benzin da bi se prestelovao plin pa potom koristio ( promenjen i servo kocnica tom prilikom )
    Sutradan odem na stelovanje plina i nakon opet jednog dana auto pocne da trokira od jedno trenutka pa nadalje.
    Izludeo sam!!!!!!!!!
    Otvorim haubu da pogleda kad zice od plina bacene preko motora creva labava i vidim vandredno dodatu zicu na konektor komutatora koja vodi u komp za plin.
    Moze li mi neko reci dali je ta zica mogla 2 puta spaliti komutator jer znam da je 155-ici komutator rak rana i dali je mogao plin zeznuti servo kocnica?????????
    Trenutno mi klima pravi uzasne probleme i tek preko 3500 obrtaja auto ima snage a ispod 3500 secka trza -- ma katastrofaaaaaa
    Hvala unapred
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

U kom servisu si ugradio plin?
    Sad pitas nas a nisi pitao gde trebas da ides na ugradnju.
    Ljudi ovde laju vec godinama ali izgleda slaba vajda od toga.
    Naravno da je moguce da ti je "stucnjak" sjebao komutator.
    Uslikaj motorni prostor da vidimo kako to sve izgleda i reci nam cenu ugradnje. Neka ljudi koji citaju ovaj forum znaju sta se sve radi, gde i za koje parice.

Comment

• Masinac
      CBC Član
      • 19.02.2007
      • 57
      • Beograd

Ko bi znao

Kod tog "majstora" sam otisao kao po preporuci drugara ali on nije imao plasticnu usisnu granu.
      Videcu da uslikam motor i da pokazem sav raskos i talenat polu majstora (slosera) .
      Ako jos neko ima neki komentar povodom desavanja i neko znanje dobro bi mi doslo.
      A bez ljutnje sto nisam poslusao komentare na sajtu jer verujte da sam procitao medjutim drug kao iz topa opali sve najbolje o coveku pa ko velim nece biti problema.
      Plin sam za bratov auto radio kod Saleta na starom sajmistu i zaista sve korektno vec 2 godine ali za ovaj sam se bas bas z..ebaooooooo.
      Hvala svima koji su procitali ovaj text.
      Elem strucnjak koji je uradi svo sranje je Dusan Nikolic ulica Straska Pindzura 14 pa najiskreniji savet da ne idete kod coveka bar za ugradnju plina ako je u pitanju plasticna usisna grana

Comment

• dr_mire
        CBC Veteran
        • 10.01.2007
        • 104
        • Beograd, Banovo BrDo

Kod njega sam i ja ugradio plin, pre godinu dana i 13000 km, bez ikakvih problema
        Doduse auto je Ford Fiesta 1,4 i monopoint 1988 godiste
        Tada nisam znao nazalost za ovaj forum pa mi je ugradjen lovato isparivac, brc prekidac a emengas ventil.

Mada cela ta kombinacija dobro sluzi!!!
        ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Masinac
          CBC Član
          • 19.02.2007
          • 57
          • Beograd

//??????//

Izgleda da je problem kad je u pitanju plasticna usisna grana sto sam vec spomenuo.
          Moj prijatelj je uradio kod njega isti auto i isti motor ali metalna usisna grana i takodje bio zadovoljan tako da po tom pitanju izgleda zna da radi.
          Danas sam zvao servis Rasic i rekose mi ljudi se impuls ne vuce sa komutatora tako da je izgleda to problem jer mi je zbog toga crkavao komutator ( rak rana inace na alfi 155 )

Comment

Working...
          X