Passat '90. god. Problem!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolica_84
    CBC Član
    • 30.05.2007
    • 14
    • Serbia, Nis

Passat '90. god. Problem!!!!

Imam Passat '90. god. 1.8 benz. sa monopoint ubrizgavanjem koriva (ili eletronskom diznom). Pre 2 nedelje, ugradio sam plinski uredjaj kod komsije (mislim da je BRC u pitanju mada to i nije sada bitno za moj problem) sa automatskim prebacivanjem na plin na preko 2500 obrtaja. Vec sam jednom ugradjivao kod komse i mogu najiskrenije da vam kazem da covek zna sta radi i kako radi i ugradjuje, nisam imao bas nikakvih problema ranije. Nego da se vratimo na stvar, nakon 3 danan posle ugradnje, odmah nakon paljenja dok sam jos u benzin modu auto ne prima gas ili se gusi pritiskom papucice gasa, a bez turiranja gubi obrtaje i gasi se. Posto uvek uspem da prebacim 2500 obrt. i aktiviram plin mod, auto radi najnormalnije bez trunke anomalija. Isto se desava i kada se auto pali, vozi, gasi samo na benzin (samo u benzin rezimu). Razgovarao sam sa komsom i rekao mi je da mu se to samo jednom desavalo sa nekim Fordom kome je dizna pocela da se susi i bila je zaprljana.
    Tako da vas molim da mi pomognete sta da radim, preporucio mi je da koristim injector cleaner aditiv pa da vidimo sta ce onda da bude mada meni to ne pije vodu nesto, ja bih odmah da resim stvar. Unapred hvala
    Joko ovo, Joko Ono i ubishe Lenona...
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Reci komsiji, da ti je potreban reset ECU-a, a u medjuvremenu se predstavi i popuni lokaciju u profilu.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nikolica_84
      CBC Član
      • 30.05.2007
      • 14
      • Serbia, Nis

nije valjda da posle svega treda da se resetuje komp na automobilu (ECU)!!! Ako je tako zasto je onda ok radio prvih 3 dana??? A jel mogu ja to sam, ako postoji neki prostiji zahvat ili treba poseban terminal koji se kaci na ECU???

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Reset ECU-a se vrsi preko jednog obicnog relea. Cilj je konstantni plus (+), vezati tako da bude plus posle kontakta.
        Radio je OK dok nije presao u limp mod. Sada idi do auta, skini klemu na 30-ak sekundi, upali i radice normalno sledeca 3 dana.

Zato rele...

Dobrodosao.

Comment

• nikolica_84
          CBC Član
          • 30.05.2007
          • 14
          • Serbia, Nis

Ne bih da te razocharavam ali nisu pomogla ni 2 min. bez + kleme iliti bez struje. Kad sam je vratio, opet isto. Cak i kad pokusam da zadrzim konstantan broj obrtaja, uspeva samo na 2-3 sekunde pa pocnu da opadaju...

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Odvezi auto do komsije i pitaj ga za reset, koji sam ti napisao... mozda je covek vec to uradio. Od njegovog odgovora zavisi
            Vec sam jednom ugradjivao kod komse i mogu najiskrenije da vam kazem da covek zna sta radi i kako radi i ugradjuje,

Comment

• nikolica_84
              CBC Član
              • 30.05.2007
              • 14
              • Serbia, Nis

ok, uradicu to samo da postavim jedno pitanje pre toga, mozda malo glupo ali bolje da se pita: Jel ECU automobila ili uredjaja koji mi je on ugradio (kolko sam ja upucen mislim da u elektrnici koja dolazi sa ugradnjom plina ima ECU)????

Comment

• nikolica_84
                CBC Član
                • 30.05.2007
                • 14
                • Serbia, Nis

...u medjuvremenu, iskopah na netu da se reset ECU-a automobila vrsi tako sto se diskonektuje - klema na 10 min. posle toga ostavi hauba i vozaceva vrata otvorena, zatim dati kontakt i drzati ga tako 3 min. i posle toga voziti malo da se ECU "vrati u normalu"... Koliko je to tacno????

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Tacno je.
                  Mada to za vreme i nije bas.
                  Ne mora toliko dugo da se ceka.
                  Nikad se ne skida plus nego minus klema sa akumulatora.
                  Vrata se drze otvorena da bi se ispraznili eletroliti preko sijalice u kabini
                  neki to rade tako sto stisnu kocnicu (stop svetlo).
                  Posle toga je potrebna i adaptacija ecu koja moze da traje i 15 minuta voznje ili duze.
                  Samo ti ugradi taj rele kao sto ti je rekao Ivan. Ne kosta te skoro nista a veoma je potrebno.

Comment

• npetar
                    CBC Član
                    • 21.08.2006
                    • 98
                    • Beograd

Alo vas dvojica, prevaricete ljude da na - kablu ugrade prekidac (da ne bi stalno skidali klemu) kako bi na svaka 3 dana resavali problem
                    Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• nikolica_84
                      CBC Član
                      • 30.05.2007
                      • 14
                      • Serbia, Nis

E ljudi izgleda da ovaj moj majstor ipak doktorirao samo na Yugarama, na dalje tek treba da uci... Nije radio reset ECU-a niti je stavio rele. A sad bi mogao neko nesto da mi objasni cemu sluzi taj prokleti rele?????

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

Pa dok auto radi na plin, ECU skuplja pogresne podatke, pa u nekom trenutku ode u limp(safe) mod,tj. sigurnosni mod, i onda kad ga opet prebacis na benzin, radi po tim podacima i zbunjuje se. Kad bi nastavio malo duze da vozis na benzin neprekidno, ECU bi dobijao nove podatke i vratio optimalna podesenja za benzin. Posto je takav nacin `opamecivanja` ECU-a malo glup i zamoran, jednostavnije je da uvek kad ugasis auto, ECU se resetuje kad das kontakt i izbrisu mu se sve nepotrebne vrednosti koje je pokupio dok je radio na plin. Eto to je svrha relea.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• nikolica_84
                          CBC Član
                          • 30.05.2007
                          • 14
                          • Serbia, Nis

Leeeeeeeeeee kolko doooobroooo... Eto vidis to nisam znao. A jel moze neko da mi objasni kakav rele da kupim i gde (oznaku), kao i kako da ga postavim da mi sve bude ok??? I molio bih da bude prosto i jednostavno unapred hvala...

Comment

• nikolica_84
                            CBC Član
                            • 30.05.2007
                            • 14
                            • Serbia, Nis

Paa vi ste, vi ste.... Je**m li ga sta ste ali ste carevi i kraljevi sigurno. On raaaaaadi oziveoooooooo jeeeeeee! Yooooho... Od sada pa nadalje preporucujem vas svima i ne zaboravite da mi detaljnije objasnite kako da vezem rele!!!!

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Mozes obican rele sa 5 izvoda da koristis u ovom slucaju. Ako ti je to komplikovano, zovi telefonom. Za broj se snadji, nije tesko.

Comment

Working...
                              X