E to nemam pojima,ali ne bi bilo lose da trazis napismeno nedostatke instalacije...
Ne ide na plin
Collapse
X
-
Ma nemas ti sta sa njim da se raspravljas,nego pribavi taj papir ako je moguce,onda lepo pozovi inspekciju pa ces videti ko ce koga
Btw sta su najvece zamerke na instalaciju kad si otisao na atest?Da li je oprema originalna ili su neke kopije u pitanju?I naravno imas li papire od boce i isparivaca?Ovo te sve pitam jel su to verovatno dobri razlozi da inspekcija stane na tvoju stranu.FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
Mislim da ces relativno lako resiti problem, jer ces u AMSS (CMV), dobiti papir na kome ce biti napisane nepravilnosti kod ugradnje, a najveca zamerka ce biti na opremi, tj. ugradjena ti je oprema koja nema homologaciju. Uredjaj si sasvim pristojno platio, a dobio si tursku kopiju Lovata, bez ikakvih homologacionih oznaka.
Sa tim papirom (koji neplacas, a potvrdice ti vec neko iz CMV-a, a na forumu je), i inspekcijom, mozes da posetis majstora i trazis svoj novac nazad.
Comment
-
-
AMSS CMV
Bio sam danas u AMSS CMV. Instalacija je pregledana i evo šta su uočeni nedostatci (malo više od par redova:
- Uređaj nema homologaciju - zamena
- Postaviti mešač (postavljena samo cev)
- Zameniti zatezne trake - postaviti jače
- Zatezne trake postaviti paralelno sa unutrašnje strane varova
- Podesiti ugao multiventila
- Postaviti gumicu kućišta multiventila
- Zašelnovati ventilaciona creva
- Zameniti ventilaciona creva - nisu odgovarajuća
- Ventilacija izvedena na auspuh - izmestiti
- Cevovodi blizu auspuha - izmestiti
- Postaviti odgovarajući prekidač (elektronski) za uređaj
Comment
-
-
Originally posted by Vlada_nbgdStrasno,mada nije to mala stvar na jednoj ugradnji toliko nepravilnosti/gresaka napraviti...Sad lepo sa papirom kod njega pa ako nastavi da bude bezobrazan znas sta ti je ciniti(inspekcija)...
Comment
-
-
Meni se sve cini da je to bila neka kompenzacija (sad vec) bivseg vlasnika kola i tog majstora... Vracaju majstori i vece pare od tih.
Nebitno, ne treba ni ulaziti u to. Pomenuo sam samo kao argument zbog kurcevitosti tog "majstora". Mahni mu tim papirom i daj mu jos jednu sansu da ti lepo vrati novac, a ako ne, onda inspekcija...
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorMeni se sve cini da je to bila neka kompenzacija (sad vec) bivseg vlasnika kola i tog majstora... Vracaju majstori i vece pare od tih.
Nebitno, ne treba ni ulaziti u to. Pomenuo sam samo kao argument zbog kurcevitosti tog "majstora". Mahni mu tim papirom i daj mu jos jednu sansu da ti lepo vrati novac, a ako ne, onda inspekcija...
Samo se plašim da mi namerno ne s**** nešto na kolima kad bude to skidao. Ništa me više ne bi čudilo od njega.
Comment
-
-
Meni se čini da imaš dva odvojena problema, možda. Prvi, kao što si rekao je očajna gas instalacija koju je, očito ,bivši vlasnik sa majstorom odradio tek tako pri prodaji. Ono što mi je privuklo pažnju je tvoj problem sa ler gasom a koji može biti nezavisan od plinske instalacije.I meni se isto dešavalo a uopšte nemam plin. Pokušaj da ga tretiraš kao da nemaš plin pa idi kod majstora i reci da ne radi ler a ne da ne radi zbog plina jer ćeš ga odvesti na lutanje u dijagnozi.
Kao pravnik mogu te uputiti na dva puta- pare traži ne od majstora jer je njemu naručilac bio bivši vlasnik a ne ti, tako da tvoj prodavac objektivno odgovara za skrivenu manu svoje stvari pa kad ti plati, nek se ganja sa majstorom.Drugo, ako želiš da sprečiš majstora da radi tako nekažnjeno ,prijavi ga slobodno inspekciji, tržišnoj, finansijskoj mada nećeš imati od toga neposredne koristi- jedino ako ste možda zajedno ti i bivši vlasnik naručivali uslugu.
Comment
-
-
Originally posted by miroslavmMeni se čini da imaš dva odvojena problema, možda. Prvi, kao što si rekao je očajna gas instalacija koju je, očito ,bivši vlasnik sa majstorom odradio tek tako pri prodaji. Ono što mi je privuklo pažnju je tvoj problem sa ler gasom a koji može biti nezavisan od plinske instalacije.I meni se isto dešavalo a uopšte nemam plin. Pokušaj da ga tretiraš kao da nemaš plin pa idi kod majstora i reci da ne radi ler a ne da ne radi zbog plina jer ćeš ga odvesti na lutanje u dijagnozi.
Kao pravnik mogu te uputiti na dva puta- pare traži ne od majstora jer je njemu naručilac bio bivši vlasnik a ne ti, tako da tvoj prodavac objektivno odgovara za skrivenu manu svoje stvari pa kad ti plati, nek se ganja sa majstorom.Drugo, ako želiš da sprečiš majstora da radi tako nekažnjeno ,prijavi ga slobodno inspekciji, tržišnoj, finansijskoj mada nećeš imati od toga neposredne koristi- jedino ako ste možda zajedno ti i bivši vlasnik naručivali uslugu.
Svi računi od plina glase na moje ime. Kakva je situacija u tom slučaju?
Comment
-
-
mislim strašno.i pre nego si napisao nedostatke znao sam ih.svaki dan cupam po jednu i neverovatno to je ista škola kikinda, novi sad negde na ulazu iz zr kod nadvožnjaka,bg ispod nekog mosta neznam kojeg...ovaj tvoj je od 9 stavki zahebao 10.da li si dobio račun? obavezno u inspekciju,samo proveri da li je majstor registrovan jer ako nije inspekcija može da mu pljune pod prozor, mislim njega i da kazne tebe će uputiti na privatnu tužbu, a to kod nas ume da potraje.ako i ideš kod njega sa svedokom obavezno i nemoj da se svađaš,pa posle kod dobrog advokata pa neka ga on "uplaši" to obično pali
Comment
-
Comment