Ne ide na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gasha
    CBC Član
    • 08.06.2007
    • 33
    • Beograd

Originally posted by gorky
    izvini nisam video, svi računi glase na tvoje ime, to je jedina dobra stvar,imas li fiskalni on je bitan
    Uh! Mislim da nemam. Imam samo neki ispisan rukom i pečatiran. Proveriću još kad stignem kući.

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

e to je prekršaj zbog kojeg će inspekcija da ga ganja više nego zbog ostalog.mislim boli inspekciju uvo da li tebi radi auto ili ne njima treba finansijski prekršaj a sad ga imaju.hi hi ne znam dal još važi ono prijavi komšiju uz 2 svedoka

Comment

• Gasha
        CBC Član
        • 08.06.2007
        • 33
        • Beograd

Evo proverio sam ga na sajtu apr i registrovan je. Ima PIB.

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Gasho, pokusaj da problem resis "mirnim" putem, jer ces u svakom drugom slucaju ti biti na gubitku. Skidanje uredjaja i vracanje novca (makar i vecine) je za tebe najbolje resenje.
          Prijavljivanje inspekciji, tebi nece doneti nista, osim neke licne satisfakcije, ako ti je do toga stalo.
          Probaj da trazis, da ti postojecu opremu zameni nekom krstenom, pa ako bude bilo potrebe ispravi neke nedostatke, lose montaze.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Gasha
            CBC Član
            • 08.06.2007
            • 33
            • Beograd

Pokušaću. Evo čuo sam se sa likom koji mi je prodao kola i trebao bi sa njim da odem kod majstora. Pominjao je neku varijantu da mi on vrati pare, uzme taj uređaj iz mog auta i nakači ga kod sebe. Nisam ga baš najbolje razumeo, ali misllim da je o tome pričao.

Comment

• miroslavm
              CBC Senator
              • 13.02.2007
              • 208
              • Beograd, Zvezdara

Ipak si u dobroj poziciji. Imaš napismeno da ne valja, imaš račun na tvoje ime, imaš bivšeg vlasnika kao svedoka. najbolja ti je varijanta za živce taj dil sa bivšim gazdom, daj mu instalaciju i daleko im lepa kuća.
              U suprotnom, pošalji jedno lepo pismo(preporučeno),nikako lično, objasni zašto se obraćaš , i daj mu rok od osam dana da ti vrati pare+trošak za vadjenje papira iz AMSS . Ako ne postupi tužiš uz dokaze- račun, potvrda iz AMSS, i predložiš svedoka, biv.vlasnika.

Comment

• Gasha
                CBC Član
                • 08.06.2007
                • 33
                • Beograd

Izgleda da je priča čoveka koji mi je prodao auto bila samo zavlačenje, tako da sam juče otišao kod majstora sa papirom iz AMSS. Pročitao je šta sve ne valja i počeo da priča kako njega ovi iz saveza ne vole pa mu kod njih ne prolazi ni jedan atest. Na kraju je rekao da će mi prepraviti sve, ali tek za 40 dana, jer mu je umro otac i da neće raditi neko vreme. Izgleda da će mi se više isplatiti da odem kod nekoga da mi skine instalaciju, ugradim novu a delove prodam pa koliko dobijem.

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

aha,i mene nije volela nastavnica matematike,inače bih završio nuklearnu fiziku .mislio sam da sam svašta čuo ali ovako nešto još nisam.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Još jedan dokaz da "majstorima" možeš da duvaš pa ih ima sve više a normalni moraju da rade za tepsiju ribe.
                    Ništa li?no, ali ovakve pri?e slušam svaki dan a bar jedan nedeljno prepravljam skoro ispo?etka. Od 100 slu?ajeva mislim da sam velikodušan ako kažem da je troje izvuklo pare ili deo para. ostali su sredili o svom trošku...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Gasha
                      CBC Član
                      • 08.06.2007
                      • 33
                      • Beograd

Originally posted by Dora
                      Još jedan dokaz da "majstorima" možeš da duvaš pa ih ima sve više a normalni moraju da rade za tepsiju ribe.
                      Ništa li?no, ali ovakve pri?e slušam svaki dan a bar jedan nedeljno prepravljam skoro ispo?etka. Od 100 slu?ajeva mislim da sam velikodušan ako kažem da je troje izvuklo pare ili deo para. ostali su sredili o svom trošku...
                      Na žalost. Sve neki samoproklamovani majstori a od cele njihove instalacije 2 stvari valjaju.
                      Ali dobro. Nije ni to loše kad malo bolje razmislim. Ako ostanem bez posla, otvori?u servis i po?eti da ugra?ujem plin.

BTW koliko se napla?uje skidanje instalacije?

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ako je venturi ( a jeste ) to mozes i sam... samo poodsrafljujes i zacepis rupe
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Gasha
                          CBC Član
                          • 08.06.2007
                          • 33
                          • Beograd

Nisam baš za to da sam čačkam. Ipak bi prepustio nekom stručnijem.

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Ma cekajte bre ljudi. Da se mi razumemo malo.
                            Covek HOCE gas u autu. Problem je oko kvaliteta radova i opreme a naravno da ne treba zacepiti nikakve rupe jer odmah dolazi druga instalacija. Nismo videli ni slike ove da bi bilo sta umeli da kazemo.
                            I nasim drugarima majstorima koji ugradjuju instalacije pametnjakovici sa atesta "nalaze manu" jer bi oni dakako to uradili drugacije a razumeju se u to kao Marica u kriv q....c. Svi mi imamo razlicite "ideje" sto ne znaci da su tudje bas uvek losije. Drugo su odredjene moderne NORME kojih jos na papiru NEMA kad je u pitanju zakon u Srbiji u vezi gasa. Znaci da sa malo preterivanja moze da pise sta ko hoce i da daje ocene za "umjetnicki dojam".
                            Verujem ja da je ta instalacija lose uradjena ali da je spisak gresaka tako dugacak.... Pa za to vec treba vec imati jako puno talenta.
                            Vec odavno se svi slazemo sa tim da gas ugradjuje ko i kako hoce a da majstori koji to posteno rade samo manje zarade nego oni drugi jer im treba vise vremena i paznje za ugradnju.
                            Zato i treba svim zvanicnim majstorima dati zakonsko pravo da je njihov rad neprikosnoven po cenu da neke instalacije budu i estetski lose ako su vec po propisanim normama sto treba da se utvrdi svaki put na redovnom tehnickom pregledu. Pa ako ne prodje.....
                            Ne bi da pisem o tome da postoje instalacije koje perfektno rade a uradjene su kao nogama ali i one druge pedantne koje zezaju.
                            Ogromna je doduse samo pretpostavka da neko ko je pedantan odlicno i zna sta radi i ceni sebe i musteriju, dok oni drugi....
                            Nazalost, svrha tog takozvanog atesta nije sigurnost nego cist harach pa bi stoga trebala da se ukine odn. da promeni svoj oblik. Uslova za to danas ima kroz mogucnost nabavke VEC atestiranih (homologiranih) komponenti koje su testirane od strane malo vecih autoriteta nego sto su univerzitetske laboratorije u jednoj maloj siromasnoj Srbiji. Kome treba vise verovati ako je cista tehnika u pitanju? To ne znaci da i pored 67-01 ne postoje bolji ili losiji proizvodi u smislu trajnosti sto obicno NEMA nikakve veze sa sigurnoscu u sta neko pokusava da nas ubedi da bi nam uzeo pare ni za sta (tzv."atest").
                            U svakom slucaju tebi Gasho preostaje jedino da ispraznis bocu pre intervencije a za ostalo mozes kako odlucis. To ne mora nego da se cisto malo olaksa posao.
                            Ja bi se prvo konsultovao sa dobrim servisom i raspitao za cenu prepravke jer se mozda to vise isplati nego ganjanje oko skidanja pa sve ponovo.
                            Za to vreme rizikujes kaznu, trosis skupi beMzin..... Razmisli, ali brzo.

Comment

• Gasha
                              CBC Član
                              • 08.06.2007
                              • 33
                              • Beograd

Konačno

Evo najzad sam sredio probleme sa plinom tako što sam otišao u AC Rašić, rešio se stare i stavio novu instalaciju. Ostao je samo rezervoar za koji su mi rekli da je dobar. Inače, sve je bilo brzo gotovo. Odvezao sam im auto ujutro , došao u 4 i odvezao ga. Jedino što će morati još malo da se našteluje ler. Sve pohvale za osoblje AC Rašić.

Comment

• Dren
                                CBC Senator XXL
                                • 24.08.2005
                                • 1068
                                • Sarajevo

Hajd' nek si rijesio problem, vozi i uzivaj, a supka obavezno prijavi inspekciji, nek' bar naknadno pojede *****...

Izvinjavam se na jeziku, ali nije bolje ni zasluzio... AKo on moze tvojoj kravi zeljeti da crkne, nek' i njegova crkne...

Comment

Working...
                                X