vratio plin i imam problem!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • virko
    CBC Član
    • 02.08.2006
    • 38
    • Hrvatska

vratio plin i imam problem!

Pozdrav ekipa!
    Kao sto sam pisao prije, bio sam skinuo plin i vozio na benzin nekih 3-4 mjeseca. Da budem iskren postalo je nemoguće....troši u PM a benzin skup užasno. Onda sam odlučio napravit kompletan servis plina i vratit sve nazad i to u ovlaštenom Lovato servisu.
    Ja vratio bocu i spojio crijeva ozada a serviseri vratili prednji dio instalacije i promijenili membrane,filter,crijeva i ocistili isparivač. Nakon što sam preuzeo auto, stanje supeeer, ide jako dobro i trosi ko upaljač
    Evo mjesec dana prošlo i auto radi ko sat, jedino malo pri vecim okretajima u nižem stupnju prijenosa kad pustim gas naglo, počne malo grmit iz auspuha...vjerojatno je smjesa malo bogatija.
    No, što sam htio pitat...
    otkad je plin vraćen iz stražnjeg kraja auta se čuje ''cijukanje'' kad prelazim preko neravnina...kao da ptica pjeva u gepeku. To mi se nije čulo dok je bio bez boce, a sad užasno nervira i čuje se vani pa me ljudi čudno gledaju. Ispod auta je sve u redu, barem naoko. Boca je stegnuta do kraja, čak sam i posprejao wd-om one šarafe u gepeku ali ništa.
    Jel netko imao slična iskustva? Htio bih to sam rješit nego vodit auto opet u servis, imaju dečki posla pa treba ostavit auto a trebam ga
    Hvala ljudi
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

To cijukanje potice od multiventila i nije nista strasno,navikni se A sto se tice auspuha,da li imas katalizator ili je skinut,i da li si siguran da je auspuh citav,sa ili bez lambda kontrole?I naravno o kom se auto radi?

p.s ne bi bilo lose i da popunis lokaciju u profilu
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• virko
      CBC Član
      • 02.08.2006
      • 38
      • Hrvatska

znaci BMW e30 320i coupe
      lokacija je popunjena, ispricavam se sto nisam prije upisao

samo mi nemojte rec da se to ne moze sprijecit, izludit ce me to pjevanje iz auta Ali stvarno previse ciči, ljudi misle da mi je neispravan auto

zaboravih za auspuh: auspuh je standardni tvornički za šestaka, jedino je stražnji lonac mijenjan ali je originalan dio od Bosala, auto ima katalizator i urednu i ispravnu lambda sondu.

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Pa ako to toliko cici onda sacekaj doru i ivana za savet,MV zna da se cuje ali ne toliko i jos je tvoj auto sedan tako da...OK za aspuh,a dal imas ugradjenu lamda kontrolu?Pitam te jel te detonacije iz auspuha znaju biti uzrok lose smese,a najidealnija smesa se postize ugradnjom lamda kontrole.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ventil može da "ciju?e" ali sumnjam da je baš toliko da se prolaznici okre?u. Jednostavno se može proveriti na ljuljanje auta. kad ima oko pola ili malo manje plina najve?e su oscilacije u rezervoaru. Samo treba malo zaljuljati zadni deo auta pa ?e se ?uti odakle ide zvuk. Ako je stvarno iz ventila nema mu spasa, zamena ako baš toliko nervira.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• virko
            CBC Član
            • 02.08.2006
            • 38
            • Hrvatska

u tome i je problem, kad ljuljam auto ne cuje se nista. A kad prelazim preko makadama uzas.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ako je plovak on se mora ?uti stalno bez obzira na vozio ili ne vozio auto. Možda manje ali se ?uje.
              Možda ipak da pogledaš malo oko trapova ili opruga na kolima jer je boca dodatno optere?enje pa se možda nešto zbog toga ?uje prilikom sabijanja opruga na neravnom putu.

https.autogas.rs

Comment

• virko
                CBC Član
                • 02.08.2006
                • 38
                • Hrvatska

bio je plin i prije u autu i nisam primjetio nikakve zvukove, posebice ovako izražene

Comment

• virko
                  CBC Član
                  • 02.08.2006
                  • 38
                  • Hrvatska

još jedno pitanje:

bio sam u servisu i rečeno mi je da je normalno da se auto malo više čuje iz auspuha kad pustim gas jer nemam lambda control odnosno elektroniku koja zaustavlja dovod plina. Jel to istina?

I drugo što se cičanja iz gepeka tiče, primjetio sam da mi je jedna metalna lama koja steže bocu malo ukrivo zategnuta, nije baš u centru i na mjestu gdje je matica steže za gepek stoji malo nakoso. Pošto moram maknut sjedalo da to sredim, jel moguće da cijuče zbog toga?

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

bio sam u servisu i re?eno mi je da je normalno da se auto malo više ?uje iz auspuha kad pustim gas jer nemam lambda control odnosno elektroniku koja zaustavlja dovod plina. Jel to istina?
                    Istina je, jer nemas opciju cut off koja prekida dovod gasa dok kocis motorom.

Sto se tice drugog pitanja, to ne bi trebalo da je problem, mada dok uzivo ne proveris nemozes da znas.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• virko
                      CBC Član
                      • 02.08.2006
                      • 38
                      • Hrvatska

nadam se da to ne šteti motoru? mislim na detonacije iz auspuha

Comment

• Velja
                        CBC Veteran
                        • 22.12.2005
                        • 176
                        • https://t.me/pump_upp
                        • CharlesfaistOB

I mene to interesuje, mada sam siguran da ne steti motoru ali me zanima kako utice na katalizator?
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Motoru ne šteti ali zato katalizator mnogo brže strada jer se gas sagoreva u njemu...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                          X