Ugradjen Lovato

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusan
    CBC Član
    • 25.03.2006
    • 21

Ugradjen Lovato

Danas ugradih plin u autic . Autic je Ford Futura 4.0l 138 KW . Plinski sistem je Lovato , i kostao me $2350 ( aus dolara ) . Napunio sam ga puna i stalo je 68 lit. Boca je od 80l .
    Ne primecujem nikakvu promenu na voznju gasom , ( mislim kada stisnem pedalu , imam isti osecaj na gas i benzin ) , ali zato ima razlike u ceni ( 68l gasa iznosi $35 ) kolika je potrosnja videcemo kad potrosi 2-3 boce gasa . Inace sve je gradska voznja ( kreni-stani)

A sto se tice atesta ovde nije potrebno da radim , jer onaj koji ima dozvolu za ugradnju je isto kao i da mi je uradjen atest
    Instaliranje za gas sam zakazao pre mesec dana i danas stigao na red za ugradnju, Majstor mi samo trazio broj sasije i motora , jer je to morao da ukuca u plocicu koju je negde okacio u motorni prostor . Sve sto moram je da prijavim mom osiguranju da sam ugradio gas i da popunim formular koji cu da posaljem drzavi , a ona meni cek na iznos od $2000 . Posle 1500 km moram na prvi servis i onda posle svakih 20 000 ili 1 god.
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

U prevodu gas te izadje 350dolara??? Kolika je inace cena benzina i dizela? Vidim iz racunice da je gas oko 0.5dol...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Ne znam koliko ima mesta "na terenu" za smestaj ali je tank od brutto 60 litara mali za motor od 4.0l cak i ako se vozilo koristi pretezno u gradu. Obicno se ide na verziju 2x60 vezani a ako je pick up ili truck po americki onda i 2x80 vezani i to skoro obavezno ispod vozila jer komotno ima mesta.
      Inace je sasvim normalno da se sa takvim lenjim a dosta jakim motorom i automatskim menjacem ne oseca razlika izmedju benzina i gasa.
      Takva i slicna vozila su po meni oduvek trebala da se iskljucivo i prave za pogon na gas ali to nekome onda (a ni sada) nije bilo u interesu. Sad je ocigledno "doterala orla zla godina" pa ljudi to rade u privatnoj reziji a svaka cast i drzavi sto subvencionise gasne instalacije u tako visokom procentu.

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

kada meni ova država bude refundirala 2 slovima dva dinara iz bilo kog razloga znaću da je sutra smak sveta.pa meni pošalju račun za "vazdušarinu" oko 200 dindži za onaj hebeni gprs za fiskalnu ja kažem knjigovođi uplati za 4 meseca unapred,skuplja reko uplatnica nego iznos,on uplati i sledeći mesec mi stiže račun:ukupan saobraćaj 0,00 din,ostali troškovi 0,00 din ukupno za uplatu 0,00 din,i na kraju kamata 15 din.moj profesor matematike nije znao da mi objasni na koju foru kamata na 0,00 dinara može da bude 15 din.jadan čovek penziju je dočekao a nije ispekao zanat.sorry za off

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

mnogo ?e vode još da prote?e dunavom dok se ovi naši sete da subvencionišu ugradnju, njih još hvata panika kad vide neprodati benzin ...
          prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

Working...
          X