Pomoc za prepravku autogasa !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misko M
    CBC Senator XXL
    • 17.03.2007
    • 652
    • BG Vozdovac

Pomoc za prepravku autogasa !

...dakle situacija je sledeca: oprema za gas koja je dosla sa kolima do sad je radila srednje zalosno i relativno opasno !!! Posto pare koje sam hteo da dam za sekvenciju idu za godisnji odmor i sekvencija ce malo da priceka odlucih da bar malo sredim instalaciju i smanjim sanse da odletim u vazduh !
    ...ali, svi servisi koji su videli ovu instalaciju su kulturno ili ne odbili da imaju bilo kakve veze sa njom(uglavnom su bili poznatiji servisi u BG-u, dundjeri me ne zanimaju, jedan takav je sve ovo i napravio) te je meni jedino ostalo da sam i uz vasu pomoc pokusam da ovo dovedem malo u red
    ...uz malo vezbe uspeo sam da nateram ovaj sistem da radi bez detonacija, inace sve sam izmenio sto se preporucuje prilikom rada motora na gas, svecice, filtere... palim ga na benzin i prebacujem na gas iskljucivo prilikom motornog kocenja na oko 2k obrtaja, prilikom gasenja isto ga prebacim na benzin i onda kad potrosi gas iz u**** gasim, sa ovakvim koristenjem nije opalio ni jedanput u zadnjih mesec dana !

...sve ovo ne bi bilo toliko opasno da se ne radi o motoru sa plasticnom usisnom granom, na njoj su stavljeni ventili za detonacije koji su do sada obavljali posao, sto ne znaci da nece da se razleti grana sledeci put kad ga budem upalio =]

...dakle problem je sto isparivac stoji JAKO blizu izduvne grane i crevo za vodu na par santimetara od izduva koji se ponekad i usija !!!
    tako da to moram da maknem odatle pod hitno i creva od vode trasiram drugacije, mikser isto nije na najboljem mestu i stavljen je naopako, te sam danas nasao drugi i pomericu ga malo blize leptiru da bi koliko toliko smanjio kolicinu smese u usisu !

...e sad od vas mi trebaju saveti na sta da obratim paznju kad budem to sve rastavljao i sastavljao, nabavio sam alat za pravljenje krajeva bakarnih cevi, novu cev koju cu saviti u cuvenu spiralu , creva za vodu...
    procedura koju ja znam je da zavrnem ventil na boci i potrosim preostali gas u isparivacu i da tek onda rastavljam delove, ima li jos nesto na sta treba da obratim paznju !?
    a da isparivac je cuvene marke FEMA !!!...ali sta je tu je, valjda ce izdrzati dok ne stigne sekvent !

..evo slika celog sistema pa da se malo smejete !

...jel mogu da pustim crevo za gas od isparivaca do miksera preko motora (kao na slici) ili mora da ide okolo !? ...mislio sam da ga skratim sto vise zbog brzine odziva !?

...to bi bilo to, ako neko ima neki savet bio bih zahvalan na pomoci !
    Pozdrav svima !
  • Misko M
    CBC Senator XXL
    • 17.03.2007
    • 652
    • BG Vozdovac

...zaboravio sam da objasnim gde sam mislio da ga premstim, plan je da iskoristim ovaj nosac sa slike za isparivac ili mozda da ga jos pomerim ka masci ?!
    ...na onaj nosac branika pored hladnjaka ?

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Mozes da iskoristis taj nosac, ali planiraj da ipak postavis lim izmedju isparivaca i izduvne grane, zbog prevelikog grejanja, koje moze jednostavno da sprzi membrane.

Ako ti zatreba bilo koji savet "uzivo", svrati.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

Originally posted by *IvanT*
        Mozes da iskoristis taj nosac, ali planiraj da ipak postavis lim izmedju isparivaca i izduvne grane, zbog prevelikog grejanja, koje moze jednostavno da sprzi membrane.

Ako ti zatreba bilo koji savet "uzivo", svrati.
        ...bio danas al mi rekose da ne radite prepravke i nesto na sta ne mozete da date garanciju ! =]
        ...posteno nema sta al ja moram da se snalazim da ne bude KABOOM !

...taj nosac cu najverovatnije da secnem pa da mi isparivac pridje sto blize krilu a sto dalje od izduvne grane i potrazicu negde taj lim sto ide preko grane da stiti od toplote, samo ne znam kako ce da se napase posto nije fabricka grana al valja ce co2 da resi problem !

...a jel smem crevo da bacim preko motora ?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Baci preko motora ali izoluj keper trakom i da ne bude bas naslonjeno na motor...na usisnu moze
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• cveleBMW
            CBC Senator XXL
            • 21.03.2006
            • 370
            • Beograd, Banovo Brdo

bmw

ARMOFLEX

Comment

• nikolapanic
              CBC Senator XXL
              • 16.10.2005
              • 657
              • Petrovac

Ovo mi je vrlo bitno.Gasni uredjaj koji ima atest,Lovato u pitanju,da li ovo znaci da ne mogu da nista dogradjujemi da se proveri da li je nesto moglo bolje da se uradi na tom uredjaju?Konkretno,prekidac bih zamenio i stavio original Lovato(tren.BRC) sa pokazivacem kolicine nivoa TNG-a,zamene filtera radi AC RAsic,to je servis.A da li bi radio prepravke tipa stavljanje druge ploce ako je moguce na safranu kao kod mene na 25-ici na alu delu a ne ploca koja dolazi na gumu sto ulazi u filter.Da li se te stvari rade u AC Rasic ili takve prepravke nisu moguce? Sve se odnosi na citat
              [/quote]bio danas al mi rekose da ne radite prepravke i nesto na sta ne mozete da date garanciju !
              Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

...evo tek danas uhvatio malo vremena pa...

...ciscenje elektroventila !

...pa malo i isparivaca, izasao neki crni mulj !

...ovo sam danas stavio za probu, al zbog malo vremena sutra cu da ga zavrsim !
                to bi otprilike bilo mesto za isparivac, creva za vodu sam zamenio novim i bakarne cevi od ventila do isparivaca !

...kad zavrsim sve postavljam slike da vidim ima li ko zamerke i ako nema sledi probna voznja !

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

@Nikolapanic

Prekida? i mikser ne ulaze u opis pri atestu što zna?i da možeš da ih menjaš. Isto tako mislim da je glupo što i broj ispariva?a ulazi pa posle ne možeš da ga menjaš ali...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorky
                    CBC Senator XXL
                    • 08.06.2007
                    • 860
                    • Vojvodina,Kikinda

miško izvini,ne želim da ulazim u dalju problematiku ali ovaj gasni uređaj u ovom autu izgleda kao tvor u parfimeriji.samo toliko,ko razume shvatiće

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

...nema potrebe za izvinjenjem, tacniji opis bi bio ko ficin motor u ferariju ali...
                      ...znas kako se kaze sto je dzabe i bogu je drago !

trenutno trosi oko 16l po gradu i oko 12 na otvorenom sto mislim da je ok, a posto je u planu sekvent za neki mesec onda stvarno ne vidim potrebu za zamenom

...nego jedno pitanje za strucnjake ! jel treba stavljati zavojnice i pre i posle el.ventila ? ...ili na atestu prolazi samo posle ka isparivacu ?

Comment

• Timothy Leary
                        CBC Senator XXL
                        • 23.04.2006
                        • 439
                        • Beograd

treba ti i pre el.ventila

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

Originally posted by Timothy Leary
                          treba ti i pre el.ventila
                          ...e to ce biti problem ! nemam dovoljnu duzinu cevi da je izuvijam, jel ima neka druga varijanta osim zamene cele od boce, moze li se nastavljati ?

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Moze ako te ne u'vate, meni nisu zavirivali ispod kola. Malo pogledali ispod haube i pitao me tip: "Jel' ti majstor ispod uradio kako treba?" Pogadjajte odgovor.... a i jeste uradio
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

...evo konacno premestih isparivac, pa me interesuje ima li jos nesto sto treba da popravim ?

...crevo od isparivaca do miksera cu da presvucem sa onim sto se oblazu cevi od klime, mada mu i ovako nije preterano toplo posto od plastike nema direktan kontakt sa metalnim delovima !

Comment

Working...
                              X