Uzrok detonacije?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Uzrok detonacije?

Lep tekst!

Doro,molim te pojasni mi sada neke stvari.Taj povratni plamen mi nikako nije jasan! Zbog njega i moze doci do ostecenja na kolima zar ne?

Drugo pitanje...zasto su meni majstori rekli da ga ne forsiram u prvoj i da ne kocim naglo motorom,jer tada navodno moze doci do te neke detonacije i kako oni kaze male stete!
    Power of dreams !!!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by Honda
    Lep tekst!

Doro,molim te pojasni mi sada neke stvari.Taj povratni plamen mi nikako nije jasan! Zbog njega i moze doci do ostecenja na kolima zar ne?

Drugo pitanje...zasto su meni majstori rekli da ga ne forsiram u prvoj i da ne kocim naglo motorom,jer tada navodno moze doci do te neke detonacije i kako oni kaze male stete!
    1.
    Siromašna smeša izaziva detonaciju na bilo kojoj vrsti goriva. Povratni plamen kako si ga krstio je eksplozija zapaljivog gasa (smeše) u usisnoj grani. Sila eksplozije zavisi od količine smeše i konstrukcije usisne grane.

Eksplozija se širi na sve strane podjednako i deluje na zidove grane. Pošto je jedini put za širenje eksplozije prema otvoru kuda ulazi vazduh, sav udarni talas kreće na tu stranu. Obično se sve završi tako što to prohuji kroz filter pa na kraju pritisak izduva u atmosferu.

Eksploziju treba shvatiti uslovno jer to nije nešto što raznosi motor i okolinu kao u filmovima ali je pritisak popriličan pa može doći do loma usisne grane ako je plastična i kućišta filtera koje kod svih manje više plastično.

2.
    Kod naglog dodavanja gasa dolazi do siromašne smeše i detonacija je neizbežna, obično to nije u prvoj nego u drugoj kad je ono stani kreni pa nije za drugu a nije ni za prvu. Pravilnim izborom opreme se ovo rešava tako da se to ne dogadja.

Što se tiče kočenja motorom ne vidim zašto bi se nešto desilo ako je sve dobro namešteno. Imam često pitanje !zašto kod Lade 110 eksplodira izduvni lonac". Ne mogu ovo nikako da shvatim jer meni nije eksplodirao ni jedan a ugradio sam ih baš prilično. Eventualno zbog prebogate smeše i nepravilnosti samog motora ali...

Kakav je to auto koji ne smeš naglo krenuti u prvoj i ne smeš kočiti motorom? Ne daj bože da ugrade nešto što stvarno srče u startu

Pozdravi majstore
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

OK Doro...Stvarno se ne razumem u autogas a imam ga ugradjenog i zelim da naucim sto vishe...i tako i hocu da me shvatish kada udjemo u diskusiju!

Ne znam zasto su mi tako rekli,pokusavao sam da ih shvatim ali mi nije poslo za rukom,zato tebe i pitam...

Jel si voljan ti da ja dodjem posle praznika pa da ti to sve malo pregledas i ako treba izvrsis neke korekcije,da ja mogu lepo da vozim brzo i na plin,a ne ovako se samo nesto stekujem kad sam na plinu?
      Power of dreams !!!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

hm, ako mogu da se umesam.
        mogu lepo da vozim brzo i na plin,a ne ovako se samo nesto stekujem kad sam na plinu?
        da li si imao do sada neki problem kada do daske das gas na gasu ?

ja se uopste ne ustrucavam i jedino sto mi se desi da prebrzo stigne do blokade pa se iskljuci varnica. ali sam samo 2 puta imao detonaciju u 3 godine. za jednu sam ja kriv (bilo malo gasa u rezervoaru a ja se zaboravio a stisnuo do daske) i drugi put pri voznji ni danas ne znam zasto.

jedini problem koji imam jeste sto ako vozim brzo i izbacim menjac na ler dok se krecem motor ce se ugasiti. razlog znam i moguce resenje znam ali mi se ne isplati prepravka u**** motora i ECUa samo zbog toga. (jak ram air efekat usisne trube i kasno ukljucivanje ler motora za vazduh zbog fabricke podesenosti na stednju goriva.)
        dovoljno je da je menjac uvek u brzini i problem ne postoji.

ako sumnjas da postoji ikakva razlika u voznji benzin-plin idi kod dore da to pogleda.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Nikad nisam imao problema sa gasom do daske na plinu!

A kako se cuje ta eksplozija posto sam i ja cuo nesto par puta?

Problem sa gasenjem auta ako sam van brzine imam i ja,ali sam to resio sa kartonom koji sam stavio pa na brzinama manjim od 60 km/h se ne gasi.
          Power of dreams !!!

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Nikad nisam imao problema sa gasom do daske na plinu!

A kako se cuje ta eksplozija posto sam i ja cuo nesto par puta?

Problem sa gasenjem auta ako sam van brzine imam i ja,ali sam to resio sa kartonom koji sam stavio pa na brzinama manjim od 60 km/h se ne gasi.

cuje se kao jaca petarda, jako ali potmulo i kratkotrajno.

ni ja nemam problem na tim manjim brzinama ni sada ali preko 90km/h nista ne pomaze osim reprograma mape lera na ECU da duze otvara motor za vazduh.meni nije taj problem kritican ali eto postoji kao mala nesavrsenost.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

E pa onda je to to...samo se meni cuje mnogo slabije od petarde!

Cuo sam to jedanpu kad mi se gasio auto bas zbog toga sto sam bio na leru.

Jel moze to da bude opasno?
              Power of dreams !!!

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

To za Hondine motore moze da bude pogubno
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

OK Doro...Stvarno se ne razumem u autogas a imam ga ugradjenog i zelim da naucim sto vishe...i tako i hocu da me shvatish kada udjemo u diskusiju!

Ne znam zasto su mi tako rekli,pokusavao sam da ih shvatim ali mi nije poslo za rukom,zato tebe i pitam...
                  Ma ja sve shvatam samo mene retko ko shvata Pitaj uvek šta ti nije jasno a ako nisam dovoljno objasnio, pitaj preciznije pa ćemo na kraju doći do nečega. Za prvi deo pitanja sam ti objasnio, nadam se, a drugi deo ni meni nije jasan do kraja.

Jel si voljan ti da ja dodjem posle praznika pa da ti to sve malo pregledas i ako treba izvrsis neke korekcije,da ja mogu lepo da vozim brzo i na plin,a ne ovako se samo nesto stekujem kad sam na plinu?
                  Već sam ti rekao da može, ili sam nekom drugom

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Da ti dam odgovor na pitanje 2?

Posto racunaju da su vecina auta na koje ugradjuju auto-gas sa problematicnm motorima u vidu nedovoljnog zaptivanja na usisnim ventilima

Ili da se editujem sam: Mozda se na autima na koja oni ugradjuju auto-gas pojavljuje fenomen za koji neznaju zasto

Ili su mozda culi da visis na CannonBallu i da ces saznati pa ces im reci
                    move your mind

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by BOOST
                      Ajd samo pali vatru

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pa nisam ni ja pao sa tavana

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Dora
                          Ajd samo pali vatru
                          Ha... pa vidis kako ova 3 prate 3 klipa kod Honde, a 4-og nema..osho

Honda, sve ovo je samo sala , zezam se
                          move your mind

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa nisam ni ja pao sa tavana
                            Ma jok bre Dora, na tebe sam i ciljao a izgleda da upucah Hondu
                            Razrok, ´ebi ga , lako omanem
                            move your mind

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Pa da ti to kao slucajno ciljas na Doru i pogodis pravo u hondu...znam,znam,sve je to slucajnost

ALi zapamti Dora nije pao sa tavana ili neke kruske A nije ni honda! )

Dobro BOOST,pa ko ovde treba da bude admin?Ja ili ti?Dosta OFF topica

E sad polako da se vratimo na temu

Ma ja sve shvatam samo mene retko ko shvata Pitaj uvek šta ti nije jasno a ako nisam dovoljno objasnio, pitaj preciznije pa ćemo na kraju doći do nečega. Za prvi deo pitanja sam ti objasnio, nadam se, a drugi deo ni meni nije jasan do kraja.
                              Najbolje bi bilo da ja kada dodjem da ti to meni sve onda lepo objasnis!

Već sam ti rekao da može, ili sam nekom drugom
                              Da rekao si meni.I bio sam u NS,ali nisam stigao da dodjem...Za sve je kriv Sasha Kaze: necemo kod dore,idemo na drag,i ja sta cu jadan moram da ga slusam,stariji je... Sala
                              Power of dreams !!!

Comment

Working...
                              X