Plin na Corsa 1.2 zeza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aljaska
    CBC Početnik
    • 10.04.2006
    • 6
    • BGD, Cerak

Plin na Corsa 1.2 zeza

Evo ovako, ja se unapred izvinjavam ako sam promashio subforum!

Imam problem sa plinom na Corsi B 1.2 i izlude od njega, bio sam u 100 servisa i majstori samo slazu ramenima i kazu sve je uredu!

Evo prblema u stavkama:
    - Vuche ochajno! Znam da svaki plin vuche loshije, ali ovo je ochajno!
    - Troshi mnogo! Oko 13 litara plina! Benzina izmedju 7 i 8!
    - U prvoj, drugoj, a ponekad i trecoj gubi snagu posle 2/3 gasa!

Sad najgore:
    - Chesto se chuju neke detonacije, koje zvuche kao kad udarish o dno limene kofe!
    - Chesto se ponasha kao da ostaje bez goriva, a goriva ima!
    - Chim malo padne broj obrtaja, u bilo kojoj brzini, pochinje da se gushi, da kashlje i da cima!

Problem je poveci jer cu se pre ili kasnije zezuti da probam da obidjem nekoga, i obzirom da auto ne da nece da povuche, nego se josh i gushi i usporava, poginucu negde!

Hvala unapred!
  • GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.04.2007
    • 1018
    • Zemun

Pali iskljucivo na benzin.

E sad, moze biti da je plin losijeg kvaliteta pa zato imas tih problema, opet kazem meni tako deluje.
    Dr. Fritz Indra

Comment

• driverGSI
      CBC Senator
      • 31.07.2007
      • 252
      • NISHCITY

kod tebe vidim dva problema sto bi svako ko malo duze vozi na plin morao da zna:1.to sto mnogo trosi i gusi se previse plina a malo vazduha to mozes i sam da resis.2.EKSPLOZIJE koje se cuju znam da nisu ni malo prijatne to moze da bude samo struja pocni sa svecicama,kablovima ako su losi...

Comment

• prle
        CBC Senator
        • 04.09.2006
        • 223
        • Beograd - Konjarnik

idi u neki proveren servis, da ti nameste...koji je proizvođač?

Comment

• Aljaska
          CBC Početnik
          • 10.04.2006
          • 6
          • BGD, Cerak

Ajmo redom!

- Uredjaj je Landi.
          - Shto se tiche losheg plina, onda nema dobrog plina nigde u beogradu!
          - Kablovi su provereni i OK su! Svecuce su skoro nove!
          - Plin je skoro shtelovan i onaj majstor se kune da je sve OK, a za vazduh je bilo resheno tako shto mi je jedan majstor prepolovio otvor u****, al' mi je drugi majstor rekao da to nikako neradim!
          - A shto se tiche detonacija, nekako mi deluje kao da su povezani sa onim cimanjem, jer svaki 2-3 put kad cimne, chuje se i detonacija!

Prle, jer ima neki za koj ti znash da je dobar? Poshto sam ja obishao dva-tri i svi se kunu da je sve uredu, a auto ide kao slina! Jaki majstori!

P.S. U jedan ili dva razgovora ovako sa nekim prijateljima ljudi su mi pominjali neku membranu, ja nemam 2 chuke oko plina, pa jer zna neko jer ima teorije da je ta membrana produvala?

Comment

• kele
            CBC Član
            • 20.08.2007
            • 95
            • Sonta

Koja je to corsa,jel joj motor sa karburatorom?
            Kao što re?e 'driver GSI' smeša gas-vazduh ti nije dobro podešena.
            Koje marke ti je rasplinja??
            Probaj na onom debelom crevu izme?u rasplinja?a i karburatora da malo zavrneš ventil.Izvadi vazdušni filter pa vidi kako se motor ponaša.
            Da li ti je gasni uredjaj nov i ako nije koliko je otprilike koriš?en tj. koliko je auto sa njime prešao km.
            Ovde mi sve smrdi na lošu membranu u rasplinja?u.Servis rasplinja?a se ina?e radi na oko 20000 km.

Mislim da su te detonacije zbog prevelike koli?ine plina u smeši(plin ina?e prilikom sagorevanja detonira).
            Preporu?io bih takodje i proveru podešenosti paljenja.

Comment

• driverGSI
              CBC Senator
              • 31.07.2007
              • 252
              • NISHCITY

2ALJASKA zasto ne stavis tog ¨majstora¨ u auto pa neka vidi kako je KO tu je 90% struja sam stelujem svoje automobile i ja kao ¨laik¨nikad nisam dozvolio da mi se tako nesto desi ako imam neki malo veci problem onda majstor ali pravi!
              proveri struju od razvodnika do svecica[koje dosta brze riknu kad vozis na plin]

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Aman bre ljudi pa jesam li ja koji zivim u SD-u isao kod Ivana da radim plin, a vi koji zivite u tom BG-u raspitujete se kod kog majstora da idete, sta da radite i sl. Pa bar 150 ljudi je ovde na forumu pohvalilo Doru iz NS-a i IvanaT. iz BG-a vise nego jedanput. Meni je trebalo nedelju dana posle registracije na forumu da odlucim gde cu da ugradim plin. Mozemo i ja i GSi i driverGSI da nagadjamo sve i svasta i da lupetamo i gluposti i da ubodemo po nekad nesto sto jeste tacno, al' idi brate na search ukucaj Dora ili IvanT. dogovori pregled na PM i stvar resena.

P.S. Dosta si isao kod majstora za plin sad vozi Corsu kod nekog doktora!
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

imao sam corsu 1.2, i isto je jako slabo radila na gasu.. restrikcija u usisu je delimicno resila problem, mada taj motor sam po sebi je slabasan.. tako da ni ne treba ocekivati previse... pun gas i jedva navuce 140...
                  sad, u zavisnosti od elektronike koju imas, ukoliko ti ecu radi i paljenje i gorivo, ono sto treba uraditi (a ja to tada nisam znao) je ugraditi relej koji pri svakom gasenju auta resetuje ecu (prekid napajanja ecu-a).
                  probaj ove stvari pa vidi sta se desava....
                  naravno ukoliko ti ecu radi samo gorivo, a paljenje je nezavisno, onda nema potrebe za ovim.
                  http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• prle
                    CBC Senator
                    • 04.09.2006
                    • 223
                    • Beograd - Konjarnik

Originally posted by Aljaska
                    Prle, jer ima neki za koj ti znash da je dobar? Poshto sam ja obishao dva-tri i svi se kunu da je sve uredu, a auto ide kao slina! Jaki majstori!
                    alexa05 ti je sve rekao

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Imas pice za ovu podsku!

EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• driverGSI
                        CBC Senator
                        • 31.07.2007
                        • 252
                        • NISHCITY

2ALJASKA pa da sam na tvom mestu morao bi il da ga napravim ili da ga PRE-JE-BEM

Comment

• maksimovic
                          CBC Početnik
                          • 13.08.2007
                          • 3
                          • aleksinac

to sa menjanjem velicine u**** i drugo mislim neznam ko ti je to rekao da radis SVASTA smesta vrati na fabricki inace da plina imas previse IMAS pa su otuda detonacije a proveri i paljenje inace ako ga palis na plin kao i velika vecina srba uopste me ne cude ti problemi. Ja sa mojom vektrom 1.6 imam potrosnju max 10l bez obzira na nacin voznje i nikad je ne palim na plin inace sam par puta probao i to leti izjutra i to je bilo cudo kad upalim na plin traktor joj nije ravan kako ocajno radi pa onda savet pali na benz dok ne dostigne temperaturu vode i sve je OK

Kod tebe je najverovatnije problem u smesi vrati usus kako treba i pali na benz

Comment

Working...
                          X