Ovako,imam sledeci problem...Golf 3 je u pitanju,1.8 benzinac,a problem je sto stvara veci pritisak u vodenom sistemu i procuri nekad na selnama.Dali neko moze da postavi semu vezivanja plina na taj motor,posto sumnjam da je on problem?Inace stavljena je nova vodena pumpa.Glava je proverena na specijalnoj masini i nije prsla,inace u celom sistemu je sve provereno sve je ok i nema zacepljenja...
Golf 3 1.8 plin
Collapse
X
-
Jedini problem koji plin moze da stvori je taj da je u samom isparivacu doslo do proboja izmedju gasne i vodene komore.Mada to je jedna od mogucnosti koju treba uzeti kao poslednju.Pre bih rekao da imas problem na rashladnom sistemu.Dali si preoverio ispravnost čepa na čantri,može vrlo lako ona da bude razlog nadimanja creva.
I još nešto,da ti nisu možda fabrička creva trula???
Kako si provalio da je pritisak u sistemu veći od normalnog????????????????
-
-
Ma nije ventil na posudi,menjana su dva tri nova,nije do njega...A creva nisu trula,velika su i nova.Jos da napomenem da su stavljeni novi hladnjaci,i veliki i mali u kabini...Neznam stvarno sta je s ovim autom,a zakljucak da naduvava creva je taj sto su se stara creva sva izoblicila od pritiska na krajevima,ponekad izbaci vodu preko posude,a i u poredjenju sa drugim totalno istim motorom(bez plina),creva su duplo tvrdja.U njegovom sistemu treba da bude pritisak od 1,5 bar...Termostat normalno otvara i motor ne dize temperaturu...Kao sto sam reko glava je proveravana pod pritiskom na 8 bara sa tecnoscu i njenom temperaturom od 90C,i sve je ok.Izmedju glave i bloka ne duva sigurno jer je sve u redu bilo kad je skidana glava...Znaci jedino moze da bude blok ili plin u pitanju?Mada da je blok on bi gubio vodu,a i vidlo bi se da vlazi negde...Neznam stvarno,zato trazim semu povezivanja plina kod ovog motora,jer ko zna ko je to ugradjivao...
Comment
-
-
A da ti prilikom ravnanja glave nije previše skinuto pa sad ima preveliku kompresiju i pregrijava glavu motora. Dešavalo se jednom mom kolegi mehaničaru kad je nekoj mazdi poravnao glavu. Ništa je više nije moglo ohladiti.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment
-
-
Fora je sto ne pregreva i ne dize temperaturu,normalno otvara termostat,normalno pali ventilator i sve je ok.Nije glava previse skinuta,to je ok a i dihtung je ok,stavljen je sa 3 crte...Naduvava creva i hoce da izbaci vodu na posudu,a i desava se da procuri pored neko crevo...Desava se i da cesto zeza na plin i da nece ujutru da upali...Ima li neko semu ili sliku vezivanja plina na ovaj 1.8 motor?
Comment
-
-
U motornom prostoru imaš dva creva koja su prikačena na hladnjačić grejanja kabine.Na obadva bi trebalo da budu prikaćeni T razvodnici koji odvode i dovode vodu do isparivača(reduktora) plina.Ili pogledaj ovo dosta je slično http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=18965
Comment
-
-
Meni to miriše na dihtung glave, odnosno slabo stegnutu glavu pa je ponovo prosvirao dihtung...
Imao sam jako sličan slučaj na Jugu, samo što se kod mene to ispoljavalo i malo drastičnije - smrzavao mi se redovno isprivač nakon nekih cca 40 km vožnje...
Sve ostalo što si naveo takođe je bilo tu: izbacivanje vode na prelivnu, tvrda creva, povremeno curkanje tečnosti na račvama... A auto ne diže temperaturu, ne pregreva se, termostat se otvara kad treba, ventilator se pali po propisu... E da, usput me zezalo i grejanje kabine (greje, pa sve slabije i na kraju ga nema i auto brzo staje)...
Na kraju je dihtung skroz progoreo, motor pomešao vodu i ulje..
Comment
-
-
Havla na savetu,ali auto se i pre prvog skidanja glave isto ponasao,zbog cega je i skidana glava.I stari dihtung je bio ok,i sad je s novim sigurno sve u redu,jer stavljeni su novi srafovi glave,bas da se nebi desilo da se izvuku stari,pa da pocne da duva,a i glava je uredno stegnuta po popisima za taj motor i dihtung.Da duva izmedju dihtunga onda bi gubio vodu,a i izbacivao bi je non stop na posudu i dizao bi temperaturu...Stvarno je cudna boljka uhvatila ovog golfa,pa zato reko da podelim malo iskustvo sa vama...Ja sumnjam da nesto sa plinom nije ok,mozda rasprasivac zajeb...va?Jer ne fungcionise najbolje kada ga podesavam na vazduh/plin,tester sto se stavlja u auspuh to pokazuje...
Comment
-
-
a i dihtung je ok,stavljen je sa 3 crte..
koji je tacno motor u pitanju.
dizel ?
benzinac ?
dihtung sa 3 crte je kod VWa obicno najdeblja varijanta (1.55mm) za DIZEL motore.
kod benzinaca nema nikakvih crta, postoji samo jedna dimenzija dihtunga.
da nije neko promasio pa ugradio dizel dihtung na glavu benzinca ?
to bas treba biti "umetnik" toliko promasiti ali sve je moguce.
ja bih to prvo razjasnio pa onda dalje dijagnostika..volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by sw.bricka i dihtung je ok,stavljen je sa 3 crte..
koji je tacno motor u pitanju.
dizel ?
benzinac ?
Ja tipujem da je dizel u pitanju.....
@Fast slikaj malo taj motorni prostor, pomoglo bi....
Comment
-
-
U prvom postu pise da je 1.8 benzinac,a i naslov teme je 1.8....VW nema 1.8 dizel motore...Ima druze i debljine dihtunga za benzince,u pravu si da je najdedblji dihtung sa 3 crte...Postoji samo jedno resenje za ovog golfa,a to je PRODAJA...
Ako vidite na forumu da neko postavlja slicna pitanja za golfa 3,znajte da je to taj auto...Tako je to sa vozilima koja su stara preko 15 godina...Inace za taj motor 1.8 stoji da je neunistiv,evo ga jedan slucaj koji je na dobrom putu za unistenje...
Comment
-
Comment