detonacije iz auspuha! Kako ih se rjesit?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • virko
    CBC Član
    • 02.08.2006
    • 38
    • Hrvatska

vec drugi dan vozim na benzinu i primjetim jednu stvar... cim pustim gas do kraja auto koci motorom jako efektno i dobro al kad vozim na plin, nista...dok ne taknem kocnicu uopce ne staje

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Probaj ti ili majstor da malo preštelujete, ima sigurno viška gasa.
      Treba da je malo slabije kočenje motorom ali ne treba baš da ga nema.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Ma znam da je pitao za benzin.
        Ja sam samo dodao da to nije opasno sto detonira.
        Inace meni koci relativno dobro motor na gas a ako bas necu da puca ja dodam samo malo gasa da trotel ne bude sasvim zatvoren. Kompromis, naravno.
        Ima nacina da se to resi ali ko bi se danas zezao sa obicnim venturijem.

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Hvala puno dranix i Doro na informacijama, ipak nista necu dirati

Comment

• El Radisa
            CBC Veteran
            • 06.12.2006
            • 101
            • Sabac

kod mene se desila eksplozija zadnjeg lonca i pored lcs i pored katalizatora.. na sred autoputa pri nekih 180km/h BOOOM.. noge mi udarile u tablu koliko su odskocile.. ja pomislio da sam nesto pregazio.. kad ono zadnji lonac kao iz crtanog filma da je ispao..
            Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: detonacije iz auspuha! Kako ih se rjesit?

Originally posted by virko
              Dakle izludi me ovo
              BMW 320i, M20B20, SPI sistem Lovato, NIJE lambda-control
              Vodio sam auto na servis da promijene membrane,filter, i sve nastelaju....auto super ide, i nemam problema osim da pri pustanju gasa npr. u 3-oj brzini sa 4000 rpm kad idem kocit motorom auto stalno iz auspuha klopoce i brlja...bas se cuje bezveze, na benzin nista.
              I sad majstor kaze nemas cut-off i to je normalno, mozda je normalno ali imao sam plin i prije servisa nikad nije detonirao ovako. Vozim ovako vec par mjeseci i ide mi na zivce lagano jer ne mogu dat velik gas pa pustat po potrebi jer auspuh prdi konstantno.
              Sta mi je ciniti?
              Naravno auto je tehnicki besprijekoran, auspuh je nov originalni
              A da li si proverio i stanje auspuha, da nije posle skidanja cat-a ostala neka pukotina i rupa, hoce i zbog toga da se cuje pucanje iz auspuha kada se koci motorom!!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Stefan Zailac
                CBC Član
                • 06.02.2008
                • 73
                • Pančevo

Ja nemam više ideju šta da radim.
                Detonacije iz auspuha pri motornom kočenju me izluđuju.
                Imao sam uređaj sa kojim nisam imao ovaj problem.
                Auto se zapalio (neisparvna elektroinstalacija plinskog uređaje).
                Auto je vraćen u vozno stanje.
                Ugradio sam nov uređaj i zamenio ubrizgavanje indentičnim i sad ovo pucanje. Kao da sam na trkama.
                Bio u servisu (više komada po preporuci). NIŠTA!!!
                Dijagnostika AC Ninić BG. Sve u redu. Svi senzori rade Ok. Kablivi, svećice, lambda...sve ok, a ništa nevalja!?

Šta da radim? Sad ću da ga sam zapalim!
                Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• Delija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.08.2005
                  • 310
                  • NS
                  • plavi auto

Posto mislim da ima veze sa ovom temom, ovde cu postaviti pitanje...

Pre nedelju dana sam pazario Astru G 1.8 sa ugradjenim Lovato auto gasom. Nije sekvent u pitanju.
                  Sto se "detonacija" tice, vrlo retko se desavaju i vrlo slabog su intenziteta (samo po jedan ili dva vrlo tiha "pucnja") i to samo ako se koci motorom sa bash visokih obrtaja. Medjutim, postoji drugi "problem" - kada u 4/5. brzini izbacim iz brzine na nekih 3000-3500 rpm (~100km/h), broj obrtaja motora relativno naglo pada i na kraju se ugasi - na benzinu se to ne desava. Takodje se ne desava ni pri manjim brzinama, a i tada je ponasanje specificno ako je u pitanju veci broj obrtaja - broj obrtaja i tada padne na trenutak ispod normalnog za ler, vrlo vrlo kratko zaosciluje i ustali se.

Naravno, u voznji nema potrebe izbacivati iz brzine, tj. odmah se ubacuje u drugi stepen prenosa, ali kada sam vec provalio da se to desava zanima me zasto se to desava i da li se to moze srediti. Osim ovoga, nemam nikakvih zamerki na to kako auto radi na gas...

I tako sam planirao da svratim do Dore na kontrolu cim ugrabim malo vremena, ali me pre toga kopka sta je u pitanju...
                  Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Gumetina
                    Banovan
                    • 12.12.2004
                    • 1082
                    • Novi Sad

Vec mi na pamet pada konstrukcija uredjaja koji ce na pustenom gasu preko neke granice obrtaja jednim prostim releJom gasiti napajanje bobini ?

Jedino me muchi da li ce u slucaju par sekundi "neopaljivanja" doci do punjenja auspuha eksplozivon smeshom koja bi mogla da grune kad struja dodje, pa sune plamichak iz cilindra i bude BOOOM umesto uobicajenog kusuranja.... ?

Napravicu jedan propotip pa cemo testirati, ako ima ko iz ns zainteresovan, ako ne bude kaboom, da napravimo par komada za ljude u nevolji

Da budemo malo konstruktivni ?

Comment

• wignja
                      CBC Član
                      • 23.10.2008
                      • 52
                      • Novi Knezevac

Ako ti se to desava samo kad kochis motorom, slab ti je isparivach!!!!!! isti problem kod mene imao sam fiat coupe 20v. stavio jachi isparivach i od onda nista. Probaj da zamenis samo kabal od bobine, gurni ga u mrak, digni haubu pa vidi. nek bude 99,9% da je isparivach, pogledaj zapreminu tvog i broj na njemu pa pogledaj na sajtu za koji model vozila je, nije isti za 4,5,6 cilindara bez obzira sto su svi 2000ccm.

Comment

• Type_R
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2007
                        • 900
                        • Valjevo

Originally posted by Gumetina
                        Jedino me muchi da li ce u slucaju par sekundi "neopaljivanja" doci do punjenja auspuha eksplozivon smeshom koja bi mogla da grune kad struja dodje, pa sune plamichak iz cilindra i bude BOOOM umesto uobicajenog kusuranja.... ?
                        :
                        Bice boooom i plamen iz zadnjeg lonca
                        Imam drugara koji je na golfu 1.6 napravio prekidac za struju, napuni ga u obrtaje, pusti da padnu i onda boooom.
                        U principu isto kao sto pucaju motocikli sa karburatorima.

Medjutim, postoji drugi "problem" - kada u 4/5. brzini izbacim iz brzine na nekih 3000-3500 rpm (~100km/h), broj obrtaja motora relativno naglo pada i na kraju se ugasi
                        Pogledati da nema dovoda vazduha sa prednje maske direktnou kutiju, ako ima ukloniti i prestelovati uredjaj.
                        Verovatno ce sa stelovanjem nestati i detonacije u izduvu, pod uslovom da nije nigde supalj.
                        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by Gumetina
                          Vec mi na pamet pada konstrukcija uredjaja koji ce na pustenom gasu preko neke granice obrtaja jednim prostim releJom gasiti napajanje bobini ?

Napravicu jedan propotip pa cemo testirati, ako ima ko iz ns zainteresovan, ako ne bude kaboom, da napravimo par komada za ljude u nevolji

Da budemo malo konstruktivni ?

Nemoj džaba krečiti. Ovaj forum niko očigledno ne čita. To je napravial lada 110 fabrički, zato imaj urascvetalih lonaca posle kočenja motorom koliko hoćeš.

@Delija
                          To je trivijalna stvar isto tako mnogo puta opisana, piše i u uputstvu za Lovato montažu na taj auto ali i to nema ko da čita mada bi se od majstora to trebalo očekivati, skine se i preusmeri ono malo crevo što ide od maske na kutiju filtera i gle čuda, problem volšebno nestaje

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by wignja
                            Ako ti se to desava samo kad kochis motorom, slab ti je isparivach!!!!!! isti problem kod mene imao sam fiat coupe 20v. stavio jachi isparivach i od onda nista. Probaj da zamenis samo kabal od bobine, gurni ga u mrak, digni haubu pa vidi. nek bude 99,9% da je isparivach, pogledaj zapreminu tvog i broj na njemu pa pogledaj na sajtu za koji model vozila je, nije isti za 4,5,6 cilindara bez obzira sto su svi 2000ccm.
                            Da ne kažem nešto drugo uvezi isparivača, pre nego što tako nešto napišeš budi siguran da si u pravu, ovako je smešno. Još niko naovom svetu nije napravio isparivač za 5 cilindara a nisam čuo ni za one za tri cilindra.

https.autogas.rs

Comment

• Delija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.08.2005
                              • 310
                              • NS
                              • plavi auto

@Dora
                              Hvala, druze!
                              Vidimo se za koji dan
                              Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Delija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.08.2005
                                • 310
                                • NS
                                • plavi auto

Samo da dopunim da se ovaj problem nije desavao danas kada je otoplilo, sto verovatno potvrdjuje dijagnozu...

Comment

Working...
                                X