Nekontrolisana potrosnja!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • El Radisa
    CBC Veteran
    • 06.12.2006
    • 101
    • Sabac

Nekontrolisana potrosnja!

hmm.. SPASAVAJTE! Auto je poceo nekontrolisano da trosi, cirka 30l na 100km!! 2849ccm, Renault 25, automatic, v6!
    Trosio je do pre par dana sasvim normalno, a to je od 16-18l po gradu, a 10-12l na otvorenom, a sad je svejedno!
    Podesavanja dizni plina su ostala ista, cak sam ja i zavrnuo malo dovod plina pa je izgubio na ubrzanju, ali potrosnja je ogromna. Prvo je krenuo da trosi malo vise, pa sve vise pa vise, u poslednjih nekoliko dana.. sad je katastrofa. Promenim filter za vazduh i ista stvar. ne znam sta da radim, spasavajte! odem kod majstora on kaze da je sve u redu.. ne znam da l' se nije isparivac zaprljao posto je onaj mali filter plina ok...tj ima li to veze uopste... Znaci za zadnjih nekoliko dana ode par hiljada iz dzepa samo do centra sto odem i nazad.. osedecu majke mi..
    Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.
  • El Radisa
    CBC Veteran
    • 06.12.2006
    • 101
    • Sabac

da dodam samo da auto pali "kao mina" na lpg.. znaci samo okrenem kljuc i on upali.. tako je oduvek i bilo.

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

A kad ti se desila ona detonacija o kojoj pises u drugoj temi ? Da nema to dvoje veze ???

Comment

• El Radisa
        CBC Veteran
        • 06.12.2006
        • 101
        • Sabac

nema, to se desilo pre par meseci.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Los plin...???
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Onda treba da je dibidus losh!
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Hladan isparivac? Nesto od struje? Ulje u isparivacu? Negde curi?
              Samo ovako nesto je moglo da se desi odjednom ako bas nista nije dirano oko ler gasa recimo posto je dosla zima ili slicno nesto.
              Prosto ne mogu da verujem da je bas toliko los gas.
              Jel je taj auto sa takvom instalacijom vozen pretprosle zime? Iste relacije?

Comment

• El Radisa
                CBC Veteran
                • 06.12.2006
                • 101
                • Sabac

ne, isparivac je vreo, plin sam menjao, tj. punio na razlicitim mestima, bas da bi proverio da li je do njega! Isparivac je vreo, ali na onoj cevki sto ulazi dole u njega, znaci ulazi od dole plin u isparivac, e ona je zamascena i kao da curi iz isparivaca nesto crno.. neka mast.. ne znam sta to znaci? inace presao sam sve spojeve i kad je auto upaljen i kad je ugasen i ventile na boci, ma nigde ne pusta plin! sve je u redu! cak se i ne oseca, znam kada mi se odvrnuo malo tamo gde je filter plin je smrdeo oko autao uzas.. ovo bre najnormalnije sve. Ma ler je dobar, sve je u redu kazem vam! Jedino kad sam promenio filter zavazduh on je malo bolje krenuo ali to je to.. ja mu jos zavrnuo onaj ventil sto ide iz isparivaca plin. znaci da manje trosi, medjutim

Comment

• El Radisa
                  CBC Veteran
                  • 06.12.2006
                  • 101
                  • Sabac

i da
                  jedan majstor mi je rekao da je moguce da "neki ventil na boci ne radi kako treba pa da zatvara pre vremena"
                  tj. ventil u pokazivacu?! i kao sipaj ti pun rezervorar, predji 100km pa dospi ponovo pa ces da vidis koliko si potrosio.. mislim meni ovo nema logike jer bi se zbog toga koliko sam do sada sipao namnozilo plina i plina..

Comment

• BARTONE
                    CBC Senator XXL
                    • 25.09.2006
                    • 398
                    • Bor

El Radisa
                    ajd naslikaj ti lepo taj isparivac u krupnom planu,postavi slike pa ce ljudi lepo objasniti kako i sta dalje
                    a mogo bi i da potrazis na samom dnu isparivaca kakav metalni ili plasticni cep,pa kad je isparivac vruc a motor ugasen a ti ga odvrni pa ispusti svo djubre iz isparivaca
                    i pazi da ne opeces ruke

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

A membrane u isparivacu, kada su poslednji put menjane?!

Koliko ti inace trosi sada benzina, da li je potrosnja uvecana?!?!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• El Radisa
                        CBC Veteran
                        • 06.12.2006
                        • 101
                        • Sabac

Originally posted by Eon
                        A membrane u isparivacu, kada su poslednji put menjane?!

Koliko ti inace trosi sada benzina, da li je potrosnja uvecana?!?!
                        Ma na benzin ga nisam ni vozio, to mi nije primarmo, ali ide isto kao sto je i isao, na computer-u pokazuje normalnu potrosnju (kad ukljucim tempomat na 80km/h, pokazuje 6.5l/100, dok kad to radim na plinu pokazuje 12l/100, a pre je pokazivao 6.5)

a membrane.. ma ko zna kad je to menjano, verovatno nikad.. inace isparivac je KARGAS (kupio sam auto sa takvim isparivacem, prethodni vlasnik kaze da je imao problema sa lovato kojim je ugradio, da je ugradio manji pa je morao da menja.. i onda uzeo ovaj)

Comment

• Duke
                          CBC Senator XXL
                          • 16.01.2006
                          • 753
                          • Urbs Naissus

E pa tu ga je zaubavio, kad promenio lovato i stavio cargas... Dodushe, ti ga od pocetka voziš na kargas tako da nije to u pitanju... Hm, ima jedna stvar koju je lakse izgovoriti nego izvesti, ali bi trebalo izmeriti da li ti radi senzor temperature rashladne tečnosti. Ali ne senzor kod pumpe za vodu koji šalje indikaciju na komandnu tablu, nego senzor koji se nalazi ispod usisne grane, jer taj daje info kompjuteru o temp motora. Znam da taj podatak ne može da utiče na ubrizgavanje plina (jer ti, kao ni ja, nemaš sekvent), ali možda "laže" komp da je motor hladan, i onda ovaj možda, npr. pomera paljenje u neku nepovoljnu vrednost i auto zato guta. Inače, i meni je umeo da troši po 27-28 l po gradu, ali na -20, tako da me to ne iznenađuje.
                          Empirijski je utvrđeno da ta mašina ima da proguta onoliko plina koliko joj sipneš, i da ne štucne. Otroši se za benzin pa istestiraj šta se dešava tako...
                          Ljudi koji nemaju LCS nego slavinu a voze V6 su mi rekli da se postižu kontra efekti zatezanjem slavine, jer se auto instinktivno više forsira i posledićno više troši!
                          bord kompjuter.... ne oslanjaj se mnogo na njega... (bar kada je u pitanju plin).
                          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

"(kad ukljucim tempomat na 80km/h, pokazuje 6.5l/100, dok kad to radim na plinu pokazuje 12l/100, a pre je pokazivao 6.5)"

ovo je bitan podatak koji signalizira gde moze biti problem. elem, potrosnja se po pravilu izracunava na osnovu podatka o apsolutnom pritisku u usisnoj grani, na osnovu koga (uz ostale parametre) ECU dozira gorivo. mene ovi tvoji podaci navode na zakljucak da je isparivac neispravan i da sipa previse plina. da je sekvent, rekao bih da je neka dizna stalno otvorena.
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Negde verovatno vuče falš vazduh. Mene zadivljuje kako taj motor uopšte radi sa tim kargasom....
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X