Lada samara dizna-mikser problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera
    CBC Veteran
    • 24.10.2007
    • 129
    • BG

Lada samara dizna-mikser problem

Pozdrav svima,molim za pomoc
    Na mojoj Samarai su bile dizne ubusene u karburator i skoro sam odlucio da postavim mesac. Mesac je onaj sto prodaju na Bubanj potoku-montira se u kuciste filtera za vazduh, dizne nisam skinuo jer nisam nasao odgovarajuce cepove,na njima je ostalo crevo,a na njegov kraj sam pugurao sraf i stegao ga selnom.
    Rezultat je da u gradu trosi 15-17 lit , a uopste ga ne gazim, i mnogo slabije prima gas,pre je trosio 11-13 lit. Sta moze biti, smesu sam prestelovao,da bi samo upalio morao sam poprilicno da mu odvrnem one srafove na stel racni, ispod mesaca sam postavio zaptivac od hamer papira i namazao ga silikonom, tako da ne bi trebalo da vuce fals vazduh.
    Nije mi jasno sta se desava
    Inace kablovi i svecice su skoro novi NGK,filter za vazduh isto,e sad filter za plin samo cistim jer ne mogu da nadjem ulozak (Kargasov je),pa cu staviti Lovato elektroventil.
    Da kazem jos da motor nema bas sjajnu kompresiju pa mozda zbog toga i malo visa potrosnja,ali opet od montaze miksera skocila je za 3-4 litre,a performanse su losije za 30%.
    Sta da radim,da li da ponovo prebacim na dizne ili je nesto do mesaca,a jos sam mislio da ce bolje ici sa mesacem
    Lada Samara 1.5
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Zavrni malo te srafove sto si poodvrto(skoro do kraja) pa ces videti kako ujeda

Comment

• Pera
      CBC Veteran
      • 24.10.2007
      • 129
      • BG

Tesko, cim sam prebacio sa dizni na mikser nije imao dovoljno plina ni da radi na leru, morao sam da ga odvrnem bar za 3-4 kruga i opet se vuce ko mrcina,a trosi ko zmaj , mada opet ko zna, probacu
      Lada Samara 1.5

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Samo ti zavrni skoro do kraja pa javi sta je bilo

Comment

• ABARTH
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2006
          • 364
          • Vršac,Banat,Vojvodin
          • SKALA 65

Re: Lada samara dizna-mikser problem

Originally posted by Pera
          Rezultat je da u gradu trosi 15-17 lit , a uopste ga ne gazim, i mnogo slabije prima gas,pre je trosio 11-13 lit.
          Pa kolko si hteo manje da jos trosi.. skini mixer i vrati kako je bilo a ko ti tako manje trosi.

sto se tice mixera neznam dali si ga dobro postavio...a i sam kvalitet mixera moze se to podesiti ,treba da ustanovis dali vuce fals negde ,dali ima premalo ili previse plina ili vazduha......

Comment

• Pera
            CBC Veteran
            • 24.10.2007
            • 129
            • BG

Evo danas cu proveriti,sumnjam da je do fals vazduha,pre ce biti da stvarno ima vise plina.Moguce je da je i do miksera,teska je to budzevina,kad mora da se busi kuciste filtera,jos malo i treba cekic da se spakuje Javljam vam sta je,ali dok potrosim 20 litara sto je u boci
            Lada Samara 1.5

Comment

• ABARTH
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2006
              • 364
              • Vršac,Banat,Vojvodin
              • SKALA 65

Evo kod ovih mixera nemoras da busis kuciste

Comment

• Pera
                CBC Veteran
                • 24.10.2007
                • 129
                • BG

E j...Da sam znao Kad sam bio na Bubanj potoku,rekli su mi da je ovaj za Samaru, a video sam i taj.Probacu da nastelujem ovaj moj, a ako ne bude radio,uzimam taj.Abarth hvala na odgovoru.
                Interesuje me da li ima veze sto ovaj mikser na slici ima samo jednu dovodnu cev,mislim zbog podesavanja za prvo i drugo grlo?
                Drugar na Aleku ima isti ovaj kao na slici (isti karburator kao Samara),ali sa dve dovodne cevi,a ja sam video samo ovaj sa jednom.
                Jos jednom hvala,javljam sta je bilo
                Lada Samara 1.5

Comment

• ABARTH
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2006
                  • 364
                  • Vršac,Banat,Vojvodin
                  • SKALA 65

Pa bolje je sa dve cevi i stel sraf sa Y racvom za podesavanje svakog grla posebno
                  Imas da kupis jeftino takav mixer u eurogasu kod galenike ,tamo ima autogas pumpa......

Comment

• Pera
                    CBC Veteran
                    • 24.10.2007
                    • 129
                    • BG

Evo vracam se sa probnog djira.Stvarno je imao previse plina.Zavrnuo sam primarno grlo sigurno za 2,5 kruga,ali onda mu je to bilo malo,pa sam ga odvrnuo za cetvrtinu i sad mislim da radi kao pre.Cim sam poceo da zavrcem sraf,tako se ler gas pojacavao,sto mi stvarno govori da je imao prebogatu smesu.Potrosnju jos moram da utvrdim,ali mislim da ce biti ok,jos cu malo u toku voznje da ga finije nastelujem,ali bi trebalo da je to to.Za mikser cu jos videti da li da ga menjam.Abarth sta je tvoj savet,da li da ostane na ovom mikseru ili da stavim taj sa euro gasa?
                    Speedplus,Abarth mnogo hvala
                    Lada Samara 1.5

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ako ti ler reaguje kad okrećeš te "glavne šrafove" na slavini onda isparivač nije bazno dobro podešen. Te šrafove možeš da odvrneš skorodo ispadanja i ne sme da utiče na ler. Jedino obrnuto ako ih skroz zatvoriš može da se gasi jer ne prolazi ništa.
                      Isparivač ti u startu daje mnogo više gasa nego što treba.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

e sad jos jedan savet:
                        Idi u servis nek ti nasteluju to kako treba na analizator izduvnih gasova,ali gde znaju da ga koriste

Comment

• Pera
                          CBC Veteran
                          • 24.10.2007
                          • 129
                          • BG

Doro kako isparivac nije dobro podesen,mislim sta bi trebalo da se uradi i jel je moguce to odraditi po principu sam svoj majstor ili mora servis?
                          Speedplus - razmisljam o tome vec duze vreme samo nikako da stignem
                          Moguce da je nesto do isparivaca,Lovato je, presao je nesto vise od 40 000 km,redovno ispustam ulje,e sad ne ide mi u glavu sto se oko njega uvek oseti plin,mazao sam sapunom da vidim da li pusta na nekim spojevima,ali nista,sta bi moglo biti?
                          Uopste sistem na mojoj Samari je tuga,Lovato isparivac i benzinski EV,multiventil i plinski EV su Kargas, prekidac Lovato, i jos par lose odradjenih stvari,moracu da slikam za rubriku losi primeri ugradnje
                          Lada Samara 1.5

Comment

• APOGEE
                            CBC Senator
                            • 01.06.2005
                            • 243
                            • Beograd, Vracar

Jos nesto, izgleda da je u zadnje vreme plin jako loseg kvaliteta. Kod mene posle zadnjeg punjenja ispada da je potrosio skoro 4 l/100km vise nego sto je uobicajeno.
                            Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Može da se odradi i kao sam svoj majstor ali od početka radiš kako ne treba. Imaš uputstvo kako e štelba, potraži ono "3000 obrtaja pa..."

Sa druge strane neverujem da ćeš to dobro uraditi jer nemaš iskustva pa ćeš opet imati bespotrebno veliku potrošnju.
                              Savet je da odeš ipak kod nekog majstora koji će to naštelovati i usput pregledati. Ne verujem da ćeš puno platiti a uštedećeš na gorivu.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X