Problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problem sa paljenjem

Imam Yugo 55, ugradjen Lovato oprema za gas.
    E ovako: Znaci paljenje na gas ide savrseno cak i na niskim temperaturama, ali problem je sledeci, kad u voznji sa gasa prebacim na benzin sve prodje regularno, ugasim auto posle dva tri sata upalim na benzin sve OK.
    e kad prodje 5-6 sati, kad se motor oladi ili ujutro hocu da upalim auto na benzin on nece samo vergla nece opste da povuce benzin. Prebacim na plin upalim auto odmah prebacim na benzin on povuce benzin i nema problema. problem mi je samo zasto nece kaad se motor oladi da upali na beznin a prethodno je vozen na benzin.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Problem sa paljenjem

Originally posted by SpeeD-Boy
    benzin on nece samo vergla nece opste da povuce benzin. Prebacim na plin upalim auto odmah prebacim na benzin on povuce benzin i nema problema. problem mi je samo zasto nece kaad se motor oladi da upali na beznin a prethodno je vozen na benzin.
    Verovatno ti je loša benzinska pumpa, treba joj više obrtaja da postigne pritisak. Kod nekih automobila se desi da benzin nestane, ispari iz karburatora, padne mu nivo u lončetu. Pumpa prilikom paljenaj (verglanja) ima malo obrtaja i nema pritiska da nadoknadi gubitak.

Proveri filter zs gorivo ako ga ima i vazdušni filter. Ako je vazdušni filter prljav teže pali na benzin posle stajanja.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• oliver
      CBC Član
      • 18.02.2005
      • 69
      • montenegro

Mala digresija da ne bih otvarao temu. Golf II 1,8 66kw karburator radi super na gas ali imam trokrake svjecice i hocu da ih zamijenim sa NGK BPR6E V2 i pitanje je dali je potrebno da idem kod majstora na neko stelovanje poslije zamjene.
      ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by oliver
        zamijenim sa NGK BPR6E V2 i pitanje je dali je potrebno da idem kod majstora na neko stelovanje poslije zamjene.
        Ako sve radi kako treba, nema potrebe za odlazak u servis. Slobodno zameni svećice.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

e kad prodje 5-6 sati, kad se motor oladi ili ujutro hocu da upalim auto na benzin on nece samo vergla nece opste da povuce benzin. Prebacim na plin upalim auto odmah prebacim na benzin on povuce benzin i nema problema. problem mi je samo zasto nece kaad se motor oladi da upali na beznin a prethodno je vozen na benzin.
          Nivo benzina u lonchetu karburatora ti je suvishe nizak. S obzirom na to da auto bez problema upalish na plin, iako je ugashen na benzin, znachi da ostanesh bez benzina u lonchetu.

Poseti karburator servis, to je problem koji se reshi za 10-ak minuta!

Pozdrav i dobrodoshao!
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Momci hvala puno na savetima, rado cu ih poslusati

Comment

• Ladislav
              CBC Senator
              • 14.12.2004
              • 223
              • Kragujevac
              • Lada Niva 1.7i

Da li si probao kad nece da kresne na benzin da sipas malo benzina iz flase direktno u karburator i da probas onda? Ako tad upali bez problema, velika je verovatnoca da treba da zamenis membranu pumpe. Ako i tad zeza, valja posetiti karburatoristu.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

nemoras nista da bajas.skini filter za vazduh i kad motor neradi ujutro,rukom daj gas na sajli na karburatoru,videces kako strca benzin ako ga ima,onda ti nije do plovka i pumpe.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                X