auto gas ugradnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dinokuhar
    CBC Početnik
    • 28.10.2007
    • 5
    • sarajevo

auto gas ugradnja

bio bih zahvalan ako mi neko odgovori: sistem lovato za moj pezo plasticna grana , anjspric 1,8 i 74 kw 1994 g. da li je to odgovarajuci sistem jer se u mojoj blizoj okolini tj. u republici srpskoj ugraduje ovaj sistem i nema nekog izbora za nekih 700 eura. Zna li neko za gas servis u blizini sarajeva koji to radi dobro . Da li lambda sonda ucestvuje i u gasnom sistemu ili je ona bitna samo za benzinki sistem, jer me i ona zeza i trebam li je mijenjati prije ugradnje plina, i eventualno svecice (koje se preporucuju za gas) Pozdrav svima i hvala na savjetima
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Za tvoj auto zbog plasticne grane odgovarajuci je jedino sekvencijalni sistem , ne lamda kontrola. A mislim da je ta cijena preniska za sekvencijalni Lovato, vjerovatno je u pitanju lamda kontrol sistem. Za te pare mozes ugraditi sekvencijalni sistem manje poznatih (ali prilicno kvalitetnih) proizvodjaca, ali u Srbiji, cini mi se da su kod nas cijene znatno vise.

U slucaju ugradnje sekvencijalnog sistema zahtijeva se puna ispravnost benzinskog sistema, pa tako i lambda sonde. Ispravna lamda sonda je neophodna i za funkcionisanje lamda kontrol sistema, ali to nije odgovarajuci sistem za tvoj auto.

Sto se tice svjecica i generalno sistema za paljenje (kablovi, svjecice, razvodan ruka...) plin je znatno osjetljiviji na ispravnost cijelog sistema paljenja od benzina i ogroman broj problema je prouzrokovan neispravnim ili nekvalitetnim kablovima i svjecicama.Ako je sve potpuno ispravno promjena nije obavezna.

Predlazem jos malo cesljanaj po forumu prije neke odluke, da ne bude poslije
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
    X