Plin "kuka" na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drBouz
    CBC Član
    • 08.09.2007
    • 35
    • Novi Beograd

Plin "kuka" na leru

nesto sam se lomatao nedavno po planini maljen. i kad sam se spustao - bio je ociscen put ali ono sneg i t.d. - tako da sam (kao i kad je suv put) spustao auto na motoru (dakle ne uz pomoc kocnice, nego uz pomoc prigodno odabranog stepena prenosa/u skladu sa brzinom kretanja). to se vlajda u autoskoli zove kocenje motorom
    danas sam isao do kg - i na onoj nizbrdici ka bubnjpotoku isti simptom, a i pre par dana u gradu nesto sam se zajurio, i kad sam pustio gas - isto je zaplakao - tu sam mislio da je plin potrosen - medjutim kad sam surduknuo - 31l' "do cepa - znaci bilo je jos ihaj-haj..
    dakle simpotom glasi : plinski ...deo u kabini pocne da pijuce, i da se pale - gase led-diode koje pokazuju nivo gasa, i "dal' vozis na gas , ili na bemzin"
    -standardno - kad se plin potrosi, t.j. na samrti je- uredjaj tako radi - znaci pijuce naglas, - i signalizira vozachu da ijopet sipa plin - ili da predje na bemzin.
    naravno moje ? bi bilo: " a zasto on to tako meni cijuce na nizbrdici?" (mislim - kad bi ja bio motor - ja bi cijukao na uzbrdici, kada vuchem, a ovo nizbrdo - tu bi valjda pev'o )
  • Ladislav
    CBC Senator
    • 14.12.2004
    • 223
    • Kragujevac
    • Lada Niva 1.7i

A kad natocis "do cepa" kako kazes, jel' prestaje da cijuce?

Mis'im, moguce je da ti je i ventil otis'o, pa ne "sece" kad se boca napuni 80%, nego na manje.

Tu ti je mozda caka - jer ti ne mozes ni da napunis bocu "do cepa", svrha ventila je da ti ne da, i to za tvoje dobro

Vidi da ti se nije boca "razshetala" od silnog truckanja po kojekakvim "uskim stazama planinskim", jer ako boca pocne da rotira oko svoje ose, to utice na onih 80%, pa se taj broj promeni u nesto sto nije 80%

A mozda ne cijuce, nego zvizduce od srece sto ide nizbrdo

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Nije ti dobro povezana zica, za signal broja obrtaja i kada si duže na motornom kočenju izgubi impuls.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• miura
        CBC Senator
        • 18.10.2006
        • 227
        • Lazarevac

Pozdrav drBouzu od virtuelnog poznanika sa zone.

Potvrđujem da si se imao rašta lomatati po Maljenu.
        Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• drBouz
          CBC Član
          • 08.09.2007
          • 35
          • Novi Beograd

evo juce ista fora kad sam se vracao iz nish. znaci update simptoma: tamo neki breg (podugacak), i recimo da sam isao na nekih 3000o/min (brdo je tipa "begaljcko brdo" - znaci dugacak potez ne bas malog uspona - dakle motor radi par minuta pod malo vecim opterecenjem - i bukvalno kad sam se popeo gore na brdo, i pustio gas (jerbo je pocela nizbrdica, - pa da postujem propise o brzini kretanja) - kreno je da cijuce. i nista - samo sam prebacio na benzin 20ak sec. i kad sam vratio gas - sve o.k.

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

mislim da je ivan u pravu...(čuj mislim siguran sam)
            za prvo vreme koči motorom na benzinu tu neće ništa da pijuče
            ona inače pri kočenju motorom gasi duzne i svećice sve do ler gasa tako da ti ecu u nekom momentu dobije signal da je ostala bez goriva(plina)...
            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• drBouz
              CBC Član
              • 08.09.2007
              • 35
              • Novi Beograd

hvala ljudi za reply, ne stigoh reci hvala - neki pressing u poslednjih par dana...
              p.s. - pa jel' da idem da qkam tamo , il' to tako "treba"?

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Tebi kuka uređaj, a ti kukaš njima. Ako ne uspeju da povežu impuls kako treba, ti kukaj nama, a mi ćemo ti pomoći i napisati gde treba povezati, pa ti opeteš kukaš njima. Uh....
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• drBouz
                  CBC Član
                  • 08.09.2007
                  • 35
                  • Novi Beograd

ok. fala.

Comment

Working...
                  X