Problem sa instalacijom Lovato/Loveco, POMOC!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gagi_t
    CBC Član
    • 13.01.2005
    • 22

Problem sa instalacijom Lovato/Loveco, POMOC!!!

Dakle, odem pre 6 dana da mi ugrade u Hyundai elantru 2002 god. lovato sistem sa loveco comp. na Galeniku u Euro Gas "firmu" (shatro su Lovato zastupnici).
    Prvo sto mi se desilo iste veceri nakon zavrsenog posla sa ugradnjom je bila detonacija, puko mi poklopac na filteru za vazduh i naravno odmah se pojavi chek engine. U servisu mi kazu da promenim svecice sa Platinumskih na standardne je ove stare imaju veliki zazor. Nakon toga se opet pojavi chek engine sa greskom u radu 2. i 3. cilindra i greska u radu sa lambda sondom. Auto se blago trese i na benzinu i na gasu sto ne bi bio problem da auto nema senzor koji kada se pojave vibracije motora pomera pretpaljenje i pojavljuje se chek engine. A onda provalim da se na autu nalazi i senzor temperature vazduha u usisnoj grani a i senzor pritiska u usisnoj grani koji nisu povezani s aLovato sistemom. Posto ljudi u servisu nemaju resenje osim da mi postave relej kojim ce se komp. resetovati pri svakom gasenju i paljenju odlucio sam da izvadim instalaciju i potrazim ''PRAVOG" majstora koji ima shemu za instalaciju i koji zna sta se gde kaci. Pitam se da li je moguce da se u ovaj auto ne moze postaviti takav uredja ili su ljudi nestrucni pa rade po principu ajde da probamo.
    U koliko neko zna kako da ugradi LPG uredjaj u Hyundai Elantru a da nakon toga sve radi kako je i radilo molio bih ga da mi pomogne.
    Hvala unapred
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Pitam se da li je moguce da se u ovaj auto ne moze postaviti takav uredja ili su ljudi nestrucni pa rade po principu ajde da probamo.
    U koliko neko zna kako da ugradi LPG uredjaj u Hyundai Elantru a da nakon toga sve radi kako je i radilo molio bih ga da mi pomogne.
    Hvala unapred

Trebalo je ovo da uradish pre prve ugradnje, ali ajde sad.

Reci mi koja je zapremina motora, snaga, broj ventila i slovna oznaka pa da ti kazem shta bi tu trebalo ugraditi.
    Obrati paznju na usisnu granu i vidi da li je plastichna ili aluminijumska.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

E pa stvarno covece... Ovde si od 13.1. i nisi se konsultovao sa strucnjacima nego otisao kod... vidis kakvih...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Jovan HF
        CBC Veteran
        • 13.02.2005
        • 145
        • BGD-Karaburma

Dakle, odem pre 6 dana da mi ugrade u Hyundai elantru 2002 god. lovato sistem sa loveco comp. na Galeniku u Euro Gas "firmu" (shatro su Lovato zastupnici).
        Prvo sto mi se desilo iste veceri nakon zavrsenog posla sa ugradnjom je bila detonacija, puko mi poklopac na filteru za vazduh i naravno odmah se pojavi chek engine. U servisu mi kazu da promenim svecice sa Platinumskih na standardne je ove stare imaju veliki zazor. Nakon toga se opet pojavi chek engine sa greskom u radu 2. i 3. cilindra i greska u radu sa lambda sondom. Auto se blago trese i na benzinu i na gasu sto ne bi bio problem da auto nema senzor koji kada se pojave vibracije motora pomera pretpaljenje i pojavljuje se chek engine. A onda provalim da se na autu nalazi i senzor temperature vazduha u usisnoj grani a i senzor pritiska u usisnoj grani koji nisu povezani s aLovato sistemom. Posto ljudi u servisu nemaju resenje osim da mi postave relej kojim ce se komp. resetovati pri svakom gasenju i paljenju odlucio sam da izvadim instalaciju i potrazim ''PRAVOG" majstora koji ima shemu za instalaciju i koji zna sta se gde kaci. Pitam se da li je moguce da se u ovaj auto ne moze postaviti takav uredja ili su ljudi nestrucni pa rade po principu ajde da probamo.
        Hvala unapred
        Polako za sve postoji resenje.Ukoliko auto ima neki problem na benzinu koji ce se odraziti na rad motora, nisi trebao da razmisljas o ugradnji dok sve to nesredis. A AKO JE SVE U REDU STO SE TICE BENZINA i auto neradi na plin kako treba, problem je u majstoru verovatno nije ugradio sve kao sto shema kaze, ili je pokusao a nije znao, a o stelovanju da negovorimo.

Obrati se ( Ivan T ) ja sam kod njega ugradio LOVATO loveco sistem i prezadovoljan sam.

Pozdrav!!!

AUDI A3 1.8T-20V+CHIP
        www.lovatogas.co.yu

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

jos neshto!
          Eurogas jeste ovlashceni uvoznik Lovato autogas opreme i mnogo je bolje da su ostali da se bave samo uvozom. Ugradjivanjem opreme su napravili veliku anti reklamu i sebi i Lovatu. Shto se tiche servisa za ugradnju Lovato autogas opreme u nashoj zemlji, postoje samo dva zvanichno ovlashcena.

Mislim da imash tu srecu da si na pravom forumu i da cesh saznati kako treba ugraditi gas u auto da to funkcionishe kako treba.

Sledeci put trazi dobrog servisera koji ugradjuje opremu a ne losheg uvoznika.

Kako bre nisi pitao na vreme?

Auto je EOBD?
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Re: Problem sa instalacijom Lovato/Loveco, POMOC!!!

Originally posted by gagi_t

Hvala unapred
            Mislim da si pitao za taj auto i da sam ti rekao da je komplikovan za ugradnju i da obratiš pažnju na to. U svaki auto može da se ugradi gas, pitanej je živaca, novaca i vremena. Sve ostalo su nijanse.

Ovde postoji tema o svećicama i u motorima se vodila rasprava, platinske svećice ne idu na gas, to je napisano mnogo puta.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Matori moja prva poruka u tvojoj t...
              Gagi_t sta da ti kazem nego da u losiju firmu nisi mogao da odes da ugrade plin. Oni su na najlosijem glasu. Ne mislim na lovato nego na Eurogas.
              E sad nek ti je bog u pomoci.........................bog Dora
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by M-power
                Matori moja prva poruka u tvojoj t...
                Gagi_t sta da ti kazem nego da u losiju firmu nisi mogao da odes da ugrade plin. Oni su na najlosijem glasu. Ne mislim na lovato nego na Eurogas.
                E sad nek ti je bog u pomoci.........................bog Dora
                Lepo, vidiš da ne boli
                Što se tiče tema i neki majstori bi trebalo malo da prelistaju, naučili bi što šta.

https.autogas.rs

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

gagi...evo kod nas na forumu imas vrhunkse majstore...jos mozes da biras kod koga ces
                  Power of dreams !!!

Comment

• gagi_t
                    CBC Član
                    • 13.01.2005
                    • 22

Hvala momci,
                    vec sam izabrao AC Rasic. Decko ima svu potrebnu diagnostiku i sheme za moj auto. Pronasao je problem u neadekvatnom emulatoru i mesacu. Crevo ka mesacu je bilo presavijeno a i Lov eco nije bio dobro podesen.
                    Za moj auto je potreban OBD emulator kao i jos par prepravki u instalaciji. Sa trenutnom instalacijom i podesavanjem ECU je prikazivao cak 50% neispravnost sistema sto je naravno dovodilo do Chek Engine signala.

Bravo za IvanT

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by gagi_t
                      Hvala momci,

Za moj auto je potreban OBD emulator kao i jos par prepravki u instalaciji. Sa trenutnom instalacijom i podesavanjem ECU je prikazivao cak 50% neispravnost sistema sto je naravno dovodilo do Chek Engine signala.
                      Upravo tako, majstori su uradili onako po navici sa univerzalnim emulatorom bez da pogledaju šemu. Traljavu ugradnju ne bi da komentarišem ali je jasno šta mislim o tome

https.autogas.rs

Comment

Working...
                      X