Nece da ide preko 110km/h

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zdenikus
    CBC Član
    • 08.12.2007
    • 10
    • Padina

Nece da ide preko 110km/h

Nedavno mi je majstor ugradio plin u fiat Brava 1,4 12v, mesac je od firme Landi.Plin mi radi super bio je problem sa paljenjem na benzin ali to je reseno sa ugradnjom reseta kompjutera.
    Prosao sam vec oko 1500km i potrosnja je uglavnom oko 10lit.

Problem je u tome sto nemogu da izvucem vece brzine od 110-120km/h
    auto kad ide na plin vuce odlicno ne osecam razliku sve do 90km/h, ali vec posle toga pocinje dosta sporije da ubrzava i ponekad je problem sa preticanjem ali to i mogu da prebolim ipak je to plin ali to sto nece da ide brze od 110 to mi je vec problem.

Ja sam to rekao majstoru i on mi je kao nesto stelovao, ali nisam opet mogao da idem brze od 110km/h samo mi je teze isao u manjim brzinama i gusio se pri jacem stiskanju papucice gasa.

Na svu srecu ja sam oznacio polozaj u kom su bili srafovi pre nego sam bio kod majstora, pa sam posle njegovog stelovanja vratio na staro stanje i sad ponovo dobro vuce i ne gusi se pri malim brzinama i pri jacem stiskanju papucice gasa ali preko 110 ni za zivu glavu...

Zanima me dali neko ima ideju u cemu je problem?
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Hoce li u prvoj i drugoj da auto vuce do 6000-6500 obrtaja, kako se ponasa na jacim usponima?
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Zdenikus
      CBC Član
      • 08.12.2007
      • 10
      • Padina

Nemam merac obrtaja pa ako ima neki drugi nacin da saznam koliko je obrtaja kazite pa da proverim...

Ali ovako laicko uporedjivanje sa benzinom kad vozim na plin skoro da i nema razlike znaci u manjim brzinama ubrzava lepo nezeza, netrza, lepo pali i kad mu stisnem odjednom gas do kraja ide skoro isto kao na benzin znaci neznatna razlika.
      Nisam probao neke uspone ali ovi manji uglavnom ide, oseti se da malo teze od benzina ali ako uporedjujem nek kazem da je to 15% slabije .Cak i sa posla uvek vozim petoro u kolima i opet on dobro ide ali posle 90 km/h katastrofa, on se negusi i netrza na tim brzinama ali papucicu stisnem do kraja i on ode do 110 ponekad i 120 nizbrdo ali to je to...

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Eto bez dovoljno informacija sta i kako je odradjeno pretpostavljam da je

precnik miksera veliki pa ne moze da se povuce dovoljno plina koliko bi

trebao pri vecim obrtajima.

Mozes privremeno da probas da zatvoris usis vazduha delimicno pa da

probas kako ce da se ponasa auto.

Comment

• CannoN
          CBC Senator XXL
          • 15.09.2007
          • 485
          • Beograd

A na benzin ide preko 120km/h?

Bice ovo zanimljiv problem za nase plinadzije

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Verovatno nije odgovarajući mikser ili nije dobro podešeno, nema razloga da bude toliko kilav.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zdenikus
              CBC Član
              • 08.12.2007
              • 10
              • Padina

Pa na benzin nisam bas uspeo da istestiram ali pre ugradnje plina sam odradio generalnu i presao od generalne bar 15000 i isao je na benzin super ja sam do 160 km/h isao a mogao je i brze da ide..
              Posle ugradnje plina nisam isprobavao ne zato jer nisam hteo nego nije bilo uslova zbog blata i leda na putevima ali evo vec sutra ako nepadne sneg cu da probam.

Neznam sad ni sam sta da kazem majstoru jer on ce verovatno pokusati da mi to izvrda a ja hocu da budem spreman da se branim.

Cak sam pomislio da mozda mogu i sam da nesto probam da stelujem pa mi treba vas savet....

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Meni to lici da nema dovoljno vazduha,da nije majstor stavio "nesto"na ulaz kucista vaz.filtera?

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

lici kao da ne dobija dovoljno gasa... mozes npr u voznji meriti napon sa lambda sonde, i kad dodje do tih 110 kmh, a ti stiskas i dalje gas videti sta se desava. ako je napon 0v , tj nema ga (normalne vrednosti za dobru smesu su u granicama 0.3-0.7 v grubo gledano) definitnivno nema goriva... problem u mikseru/isparivacu/stelovanju/dotoku goriva.
                  ako ima napona, onda je mikser toliko restriktivan da ne dozvoljava vise vazduha za vecu snagu, ali onda bi i na benzinu bila ista prica...
                  ono sto sam mozes probati u slucaju da nema goriva, tj nema napona na sondi je stelovanje na srafu od isparivaca do mixera (odvrces po 1/4 kruga pa probas) ili ako to ne pomogne onda stavis neku restrikciju na usis (za probu moze posluziti neka lepljiva traka kojom zatvoris npr 1/3 ili 1/2 u**** na filteru) itd.... pa onda opet stelovanje... pretazi malo forum imas do detalja objasnjeno kako se steluje dotok gasa...
                  http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                  X