Auto se cudno ponasa na plinu....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Upravo tako, trosio sam istovremeno i gas i benz a ne oseca se u radu skoro uopste. Jedino izduv malo vise smrdi na benz. Kod mene je razlog bio - lose dizne. A otkrio sam tako sto sam iskljucio pumpu za gorivo i vozio se samo na gas. I da imam manometar ne bi znao sta s njim, pa sam morao da se snadjem...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Znaci isto ponasanje kao kod pokretaca teme (driverGT)

Pre nekog vremena poceo da mi trokira auto na TNG-u... znaci samo se ugasi na semaforu i nema sanse da ga se posle toga upali. Prvi krivac bio skoro mrtav akumulator koji nije mogao da izvergla toliko da se auto ponovo upali.

Nakon toga uz nov akumulator, ponovo ista prica, povremeno oce da se ugasi, znaci samo kljokne RPM i jedino ako ga nogom drzim iznad 1000 oce da radi. Cim pustim gas.. ugasi se.

Nekako u to vreme pocne da se pali lampica koja oznacava motor. Kazu mi ili sistem (brizgaljke, dovod goriva....) ili dihtunzi... ne secam se vise. Savet: naspi pun rezervoar i sipaj aditiv za ciscenje sistema i brizgaljki.

Receno - ucinjeno.

Nakon predjenih 330 km i priblizavanja rezervi goriva, resim juce da malo opet testiram TNG. Odem da napunim na NIS pumpi na Sangaju i dodjem kuci jos na benzinu.

Ujutro prebacim na TNG, upalim i napravim kratku voznju. Sve kao OK. Kako mi je bilo bitno da stignem gde sam krenuo, ponovo vratim na benzin i da vidis belaja. Opet nece da pali, odnosno uz dosta verglanja i pun gas.

Jos malo sam se vozikao (sve na benz), pa me danas opet zasvrbelo da probam butan.

Kukala mi crna majka Tog haosa u voznji... mal ne poginuh. Jurim da uhvatim uslovno levo... i kao da mi je neko odsekao gas! Prodjem semafor... poceo da stuca... trza.. nece da primi gas... HAOS i naravno ugasi se.

Izverglam ga iz treceg pokusaja... a on radi kao na 1 1/2 cilindar.... stekce .. .lupa... preskace... jedva nekako primi gas na leru... al' kad ubacim u brzinu nema sanse da pomerim auto. I naravno opet se ugasi cim skinem nogu sa gasa.

Prebacim na benzin... opet verglanje... al krenem... predjem 500m opet se ugasi (morao sam da se zaustavim)... Verglanje... krenem.. opet nekih 500m opet se ugasi... Sad vec nekoliko puta moram da verglam da bi upalio (sve vreme na benzinu)... tog rada... te kakofonije zvukova iz motora... UZAS!! Jedva se nekako parkirah da bude zgodno za vucu ako zatreba....

Primetim uz put.... posto sam sve vreme drzao motor na 2500+ obrtaja... da je poceo beli dim da izlazi!!! Pa uz to jos i neki cudan smrad se pojavi u kabini!!! (nije na paljevinu... vec vise na nesvarenu naftu ili tako nesto... moguce da je bio i TNG... takav neki smrad)

Znaci ODSEKAO sam se...

Nazovem brata koji je majstor (mehanicar) i on mi da ideju da proverim (sto inace NISAM (konj magarac idiot) ranije uradio) koliko vode imam u hladnjaku, odnosno koliko imam rashladne tecnosti.

Boca ima nesto muljevite vode na dnu, ja otvorim hladnjak (inace vec ranije krpljen, takvog sam ga zatekao pri kupovini) i naspem jedno 8dl destilovane vode i odem da obavim sta sam imao.

Vracam se... kresnem... upali iz prve... polagano dodjem kuci... sve normalno... cak se i grejanje "vratilo" u auto....

Sad citajuci ovu temu mogu da se nadam da je glavni uzrok svih mojih problema nedostatak rasladne tecnosti i sve se nadam da mi je zakljucak dobar.

Molim nekog strucnog da mi kaze da li sam u pravu.

Pretpostavljam da ako je slucaj da mi je produvao motor.... (vezano za beli dim), ne bi vise ni mogao da upalim auto... ili bi to bilo vec uz zaista uzasavajuce zvucne i ostale efekte.

Sve u svemu, sad mi je definitivno prilika da konacno zamenem hladnjak... planiram to vec vise meseci... al' sve ne stizem. Ako ima nade da to radim... da uradim sto pre... a ako nema... da stekam pare za motor il' generalku .....

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Isparivac ti je bio ostao bez grejanja i imao si bogatu smesu na gasu.
        Kako to da je rashladna tecnost nestala u tolikoj kolicini i tako naglo?
        Kazes da ti je brat mehanicar.....
        Ne forsiraj motor pre nego sto utvrdis da li je otisao dihtung glave motora ili nije.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

nije nestala naglo... kao što rekoh ovaj se problem vuče već skoro 3 meseca... od čega sam više od mesec dana vozio na benzin... pa se naravno nije manifestovao.... a tečnost je naravno sve vreme polagano nestajala...

da brat jeste mehaničar i dao mi je savet telefonski... a i nema svoju radnju (još) pa da se ogrebem za full usluge

postoji li neka šacimetrija za proveru dihtunga glave ili mora u servis na rasklapanje?

P.S. ako neko moze ove dve poruke ispod da obrise.... nije namerno... nesto se glupavio ili server ili net.....

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Proveri nivo ulja u motoru i kakvo je ulje ako je majonez onda ne valja nista. Ako je ulje normalnog izgleda onda samo vozi. Obrati paznju da nema belog dima iz auspuha.
            Motor ne bi smeo da trosi rashladnu tecnost.

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

nivo ulja je hronicno nizak... planiram uskoro da zamenim ulje i filter

ono sto se vidi na stangli je hmmm uljasto

ne verujem da je motor potrosio rashladnu tecnost... vec da je ista isparila/iscurela kroz busan hladnjak (kao sto vec rekoh... isti je krpljen)

beli dim se nije pojavljivao nakon dolivanja vode u hladnjak... ali cu obratiti paznju! verujem da je dovoljno na leru da ga malo isturiram (oprezno naravno) da bi video ima li dima...

Comment

• CannoN
                CBC Senator XXL
                • 15.09.2007
                • 485
                • Beograd

driverGT :
                A garantujem da na plin ni jedna kola nece spustiti ispod 10...

Hoce druze - ja garantujem za svoja.

Comment

slazem se za tobom druze. i ja garantujem za svoja.

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Pa ako vam spustio na 9,83 dzabe vam ...

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

ih nije to nista... meni na 8.00

incha bato incha =]
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

E bas si ga preterao.
                        Docice jos i na merenje a onda ces proci kao onaj ciga iz vica sa decom.
                        Jel jos nismo rekli jos da je Eurokrem na forumu zabranjen?

Comment

• driverGT
                          CBC Veteran
                          • 29.09.2004
                          • 154
                          • Zemun

Originally posted by CannoN
                          driverGT :
                          A garantujem da na plin ni jedna kola nece spustiti ispod 10...

Hoce druze - ja garantujem za svoja.
                          Svaka cast ako je tako.....

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

incha bato incha =]
                            E za ovo svaka cast
                            J***s potrosnju ... ne moze i jare i pare

Comment

Working...
                            X