Pozdrav svim clanovima!
Posedujem OPEL Vectru 2000 16v 4x4 iz 1991 godine. Oznaka motora je C20XE, ima SFI (sequential fuel injection) ubrizgavanje goriva (isti se ugradjivao u Calibre). Zbog potrosnje sam zainteresovan za ugradnju gasnog uredjaja, ali..... Do skoro sam vozio (i dalje je imam, ali je vozi moj otac) Floridu 1.4 sa ugradjenim Lovato gasnim uredjajem u jednom servisu u Bgdu, da im ne pominjem ime jer sam JAKO nezadovoljan
kako je to odradjeno - auto slabo ide na gas, a na benzin skoro nikako. I vec godinu dana me salju od majstora do majstora - te je prljav karburator, pa ne valja pumpa, pa svecice i tako.... Sve zamenim i opet isto. No da ne duzim, jer ionako Florida ide u oglase....
U vezi OPELa.... Znam da auto od 110kW mora da trosi (oko 11l po gradu umerenom voznjom, do 14l kada ga vozim onako kako je Bog zapovedio
), ali bih voleo da trosi manje ili jeftinije, a da ide podjednako dobro. Pa me interesuje - koji uredjaj (proizvodjac) preporucujete i gde da se obratim za ugradnju (u BGu ili bilo gde u SCG), a da to bude blizu fabricke ugradnje? Da li ce moci da mi radi board computer i da pokazuje potrosnju gasa kao sto sada pokazuje potrosnju benzina?Da li je pametno ugradjivati gas na motor koji ima 219000km u tockovima (do sada nije otvaran, ne trosi ulje, ne dimi-znaci u odlicnom je stanju)?Koliko cu izgubiti na performansama (kazu mi da motori sa injectorima gube oko 5% kada rade na gas)?Imam Remus sportski izduv i skinut je katalizator-da li ce to nesto smetati?
Hvala unapred....
Posedujem OPEL Vectru 2000 16v 4x4 iz 1991 godine. Oznaka motora je C20XE, ima SFI (sequential fuel injection) ubrizgavanje goriva (isti se ugradjivao u Calibre). Zbog potrosnje sam zainteresovan za ugradnju gasnog uredjaja, ali..... Do skoro sam vozio (i dalje je imam, ali je vozi moj otac) Floridu 1.4 sa ugradjenim Lovato gasnim uredjajem u jednom servisu u Bgdu, da im ne pominjem ime jer sam JAKO nezadovoljan

U vezi OPELa.... Znam da auto od 110kW mora da trosi (oko 11l po gradu umerenom voznjom, do 14l kada ga vozim onako kako je Bog zapovedio

Hvala unapred....
Comment