OPEL Vectra 2000 16v 4x4 - gas da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djole
    CBC Član
    • 24.03.2005
    • 88
    • Beograd

OPEL Vectra 2000 16v 4x4 - gas da ili ne?

Pozdrav svim clanovima!
    Posedujem OPEL Vectru 2000 16v 4x4 iz 1991 godine. Oznaka motora je C20XE, ima SFI (sequential fuel injection) ubrizgavanje goriva (isti se ugradjivao u Calibre). Zbog potrosnje sam zainteresovan za ugradnju gasnog uredjaja, ali..... Do skoro sam vozio (i dalje je imam, ali je vozi moj otac) Floridu 1.4 sa ugradjenim Lovato gasnim uredjajem u jednom servisu u Bgdu, da im ne pominjem ime jer sam JAKO nezadovoljan kako je to odradjeno - auto slabo ide na gas, a na benzin skoro nikako. I vec godinu dana me salju od majstora do majstora - te je prljav karburator, pa ne valja pumpa, pa svecice i tako.... Sve zamenim i opet isto. No da ne duzim, jer ionako Florida ide u oglase....
    U vezi OPELa.... Znam da auto od 110kW mora da trosi (oko 11l po gradu umerenom voznjom, do 14l kada ga vozim onako kako je Bog zapovedio ), ali bih voleo da trosi manje ili jeftinije, a da ide podjednako dobro. Pa me interesuje - koji uredjaj (proizvodjac) preporucujete i gde da se obratim za ugradnju (u BGu ili bilo gde u SCG), a da to bude blizu fabricke ugradnje? Da li ce moci da mi radi board computer i da pokazuje potrosnju gasa kao sto sada pokazuje potrosnju benzina?Da li je pametno ugradjivati gas na motor koji ima 219000km u tockovima (do sada nije otvaran, ne trosi ulje, ne dimi-znaci u odlicnom je stanju)?Koliko cu izgubiti na performansama (kazu mi da motori sa injectorima gube oko 5% kada rade na gas)?Imam Remus sportski izduv i skinut je katalizator-da li ce to nesto smetati?
    Hvala unapred....
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: OPEL Vectra 2000 16v 4x4 - gas da ili ne?

Originally posted by Djole
    Pozdrav svim clanovima!
    Posedujem OPEL Vectru 2000 16v 4x4 iz 1991 godine. Oznaka motora je C20XE, ima SFI (sequential fuel injection) ubrizgavanje goriva (isti se benzina?Da li je pametno ugradjivati gas na motor koji ima 219000km u tockovima (do sada nije otvaran, ne trosi ulje, ne dimi-znaci u odlicnom je stanju)?Koliko cu izgubiti na performansama (kazu mi da motori sa injectorima gube oko 5% kada rade na gas)?Imam Remus sportski izduv i skinut je katalizator-da li ce to nesto smetati?
    Hvala unapred....
    Pozdrav i tebi
    Treba da imenuješ servis da spaseš nekog drugog istih muka.
    Što se tiče Vektre, ako se odradi dobro nema problema, za najbolje performanse i nižu cenu preporuka je da se ugradi sve komplet a to je sa lambda kontrolom potrošnje gasa. Za maksimum ide sekvencijalno ubrizgavanje ali je to dosta veća cena.

Za lambda kontrolu ti treba ispravna lambda sonda, ne smeta što si skinuo katalizator mada može kod štelovanja da pravi malo problem ali da se rešiti.
    Gubitak snage je malo veći, oko 10 posto ali je to zanemarljivo i meri se samo u izrazito oštroj vožnji na višim brzinama, na nižim skoro da nema razlike.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Pa me interesuje - koji uredjaj (proizvodjac) preporucujete i gde da se obratim za ugradnju (u BGu ili bilo gde u SCG), a da to bude blizu fabricke ugradnje? Da li ce moci da mi radi board computer i da pokazuje potrosnju gasa kao sto sada pokazuje potrosnju benzina?Da li je pametno ugradjivati gas na motor koji ima 219000km u tockovima (do sada nije otvaran, ne trosi ulje, ne dimi-znaci u odlicnom je stanju)?Koliko cu izgubiti na performansama (kazu mi da motori sa injectorima gube oko 5% kada rade na gas)?Imam Remus sportski izduv i skinut je katalizator-da li ce to nesto smetati?
      Hvala unapred....
      Dobrodoshao!!!

Shto se tiche uredjaja, preporuka je LOVATO. Shto se tiche servisa neki od ovlashcenih LOVATO.
      Board kompjuter ce pokazivati potrosnju, stim shto je to prorachun za potroshnju benzina pa na tu vrednost treba dodati oko 10% da bi se dobila realna potrosnja gasa. Gubitak snage jeste oko 5%, a izduv bez katalizatora moze da dovede do sitnih "pucanja" u auspuhu prilikom kochenja motorom, mada je i to reshiv problemchic!

Pozdrav Ivan!
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Kupis takav auto i ocekujes da se vozis jeftino, pa toga nigde nema! Sto nisi izabrao dizela, pa da vidis...
        Mala sala!
        Izivi se sa benzinom, pa ti i ja na jesen U NS na ugradnju gasa kod majstor Dore.
        I normalno, samo sekvencijalni uredjaj!
        Pozdrav za druga Djordja!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Djole
          CBC Član
          • 24.03.2005
          • 88
          • Beograd

Servis gde je ugradjen uredjaj za TNG u Floridi je JUGOGAS u Krnjaci. Cisto da se neko drugi ne za....

A sto se tice Eona, samo se seti maila od pre neki dan! Mislite o tome.... Try to catch me now!

I jesam kupio takav auto kako bih iziveo snove iz mladosti, koju sam proveo u Yugu i Floridi, ali na kraju meseca, kada vec duva kosava u novcaniku, naravno da pomislim "zasto bre ne mogu da sipam gas od 30 din vec BMB od 66.20?!"

Znaci da bi sve bilo kako treba, neophodan je sekvencijalni uredjaj, a to znaci oko 1000 evrica, zar ne?! A to ne bi bilo pametno za auto koji ceo kosta 3500 istih novcanica....
          Ipak cu se ja voziti za sve pare i dalje, pa dokle stignem!

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Posedujem OPEL Vectru 2000 16v 4x4 iz 1991 godine.
            Znaci da bi sve bilo kako treba, neophodan je sekvencijalni uredjaj, a to znaci oko 1000 evrica, zar ne?!
            Djole!

Kao shto kazesh tvoj auto je `91 godishte. Sekvencijalni sistem za gas koj ima LOVATO se pojavio na svetskom trzishtu u drugoj polovini 2004. godine. Automobili kao tvoj se nisu vozili na gas bez problema dok nije napravljeno direktno ubrizgavanje gasa?

Sistem koji je preporuchen za tvoj auto od strane LOVATA je LOVECO lambda kontrola i nishta skuplje od toga. Ugradi LOVECO i vozi auto u zdravlju i veselju !
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
            X